کد خبر: 3573337
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
اسحاق جهانگیری:

سیاست‌های اقتصاد مقاومتی امیدبخش توسعه کشور است

گروه اقتصاد: معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: يكي از مهم‌ترين زمينه‌های اميدبخش برای توسعه كشور، سياست‌های كلي اقتصاد مقاومتی است كه يكي از رويكردهای اصلي آن دانش‌بنيان كردن اقتصاد ايران است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگيري، معاون اول رئیس‌جمهور، پيش از ظهر امروز شنبه 23 بهمن‌ماه 95 برج فناوري و اتاق تميز دانشگاه صنعتي امير كبير را افتتاح و به همراه معاون علمي و فناوري رييس جمهور و استاندار تهران از طبقات و بخش‌هاي مختلف اين مركز بازديد كرد.
معاون اول رييس‌جمهور همچنين از نمايشگاه دستاوردهاي فناوري و طرح‌هاي تجاري سازي شده دانشگاه صنعتي امير كبير شامل ۱۰۰ محصول بازدد كرد و سپس در مراسم افتتاح برج فناوري، ضمن قدرداني از حضور چشمگير و معنادار مردم آگاه و زمان شناس در راهپيمايي ۲۲ بهمن، اظهار کرد: مردم ايران نشان داده‌اند كه در مواقع لازم كارهاي مهم، سرنوشت ساز و تعيين‌كننده انجام مي‌دهند.
معاون اول رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: مردم كشور به دعوت مقام معظم رهبري كه فرموده بودند خود مردم با حضورشان به تهديد ها پاسخ مي‌گويند، حضور پرشور و چشمگيري در راهپيمايي ۲۲ بهمن داشتند و البته شخصيت‌هاي دلسوز و نهادهاي سياسي كشور نيز از اقشار مختلف دعوت بعمل آوردند كه بايد از همه آنها و نيز از مردم كشور به خاطر اين حماسه‌آفريني قدرداني كرد.
وي افزود: مردم كشور سرمايه بزرگي هستند كه در اختيار نظام قرار دارند و ما بايد قدر آنها را بدانيم.
جهانگيري ادامه داد: در مقطعي كه بي خردي بر سياست جهاني حاكم شده است، اينگونه جلوه‌هاي عقلانيت و آگاهي كه از سوي مردم ايران بروز پيدا مي‌كند مي‌تواند جلوي بسياري از تهديدات را بگيرد و براي دنيا اين معنا را داشته باشد كه ملت ايران يكپارچه و همصدا در مقابل تهديدات ايستاده‌اند.
معاون اول رييس جمهور در ادامه با بيان اينكه در دولت تدبير و اميد تلاش‌هاي گسترده‌اي براي از بين بردن تهديدات و مخاطرات بين‌المللي انجام شده است، تصريح كرد: در كنار اين اقدامات، تلاش‌هاي وسيعي نيز براي حل مشكلات و توسعه كشور صورت گرفته است.
وي افزود: يكي از مهمترين زمينه‌هاي اميد بخش براي توسعه كشور سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي است كه يكي از رويكردهاي اصلي آن دانش بنيان كردن اقتصاد ايران است.
جهانگيري اضافه كرد: گاهي تصويرهاي غلطي از اقتصاد مقاومتي صورت مي‌گيرد و برخي افراد اقتصاد مقاومتي را به معناي اقتصاد رياضتي تلقي مي‌كنند اما كساني‌كه كمترين شناخت از رويكردهاي اقتصاد مقاومتي داشته باشند، مي‌دانند كه اقتصاد مقاومتي نه تنها اقتصاد رياضتي نيست بلكه راهي براي گشايش در اقتصاد كشور است كه مي‌تواند مسيرهاي جديدي را براي توسعه باز كند.
معاون اول رييس جمهور با يادآوري اينكه مهمترين مسئله امروز كشور قطعاً مسئله بيكاري و اشتغال است، افزود: موضوع اشتغال به خصوص در ميان جوانان تحصيلكرده و فارغ‌التحصيلان دانشگاهي جوياي كار از اهميت بيشتري برخوردار است چرا كه بر اساس پيش‌بيني‌ها، سالانه بيش از ۱ ميليون فارغ‌التحصيل جوياي كار در كشور خواهيم داشت و اقتصاد ايران قدرت اشتغال زايي محدودي دارد.
وي ادامه داد: مطالعات نشان مي‌دهد كه در طول ۳۰ سال گذشته ميزان اشتغال ايجاد شده اندك بوده است و متاسفانه در سال‌هاي اخير شاهد افت سرمايه‌گذاري در كشور بوده‌ايم و اين در حالي است كه آينده توليد و اشتغال كشور به موضوع سرمايه‌گذاري وابسته است و ما بايد تلاش كنيم فضاي مساعد و مناسبي فراهم كنيم تا همه اقشار جامعه بتوانند در آن سرمايه‌گذاري و نقش آفريني كنند.
دكتر جهانگيري تصريح كرد: انتظار دولت از دانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي اين است كه مشكلات روز كشور را مدنظر قرار دهند و با اين رويكرد،‌ به دولت و فعالان اقتصادي در ارائه راهكارهاي حل مشكلات كمك كنند.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اهميت توسعه علم و فناوري، اظهار داشت: در تمامي اسناد و برنامه هاي بالادستي نظير سند چشم انداز بيست ساله،‌ نقشه جامع علمي كشور و نيز سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي بر لزوم توسعه علم و فناوري براي دستيابي به توسعه پايدار و همه جانبه تاكيد شده است و بايد تلاش كنيم تا علم و فناوري موتور محرك توسعه كشور باشد.
وي يكي از مهمترين رويكردهاي اقتصاد مقاومتي را دانش بنيان كردن اقتصاد برشمرد و افزود: دانشگاه هاي كشور، اساتيد، محققين و دانشجويان بايد براي اين سوال به دنبال پاسخ باشند كه چگونه مي توانيد اقتصاد كشور را به اقتصادي دانش بنيان تبديل كنيم.
دكتر جهانگيري افزود: در كنار ايجاد شركت هاي جديد دانش بنيان بايد براي دانش بنيان كردن بنگاه هاي بزرگ فعلي نيز برنامه ريزي كنيم تا ميزان بازدهي و بهره وري در صنايع بزرگ موجود نيز افزايش پيدا كند.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به كاهش ميزان بازيافت در برخي ميادين مشترك نفتي و گازي كشور، گفت: اين موضوع نوعي زنگ خطر است چرا كه اگر به آن نپردازيم ممكن است بخش وسيعي از گاز كشور از دسترس ملت ايران خارج شود.
وي همچنين مشكلات زيست محيطي را از ديگر چالش هاي مهم كشور برشمرد و از دانشگاه ها خواست به اين زنگ خطرها توجه كنند و براي حل اين مشكلات راهكار ارائه دهند.
دكتر جهانگيري بر ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت تاكيد كرد و گفت: البته اين موضوع سالهاست كه مورد تاكيد قرار مي گيرد اما متاسفانه به چند رشته و صنعت منحصر شده است و بايد به نوعي برنامه ريزي كنيم كه در همه شاخه ها و رشته هاي صنعتي اين اتفاق مهم صورت گيرد.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه فارغ التحصيلان دانشگاهي بايد پس از اتمام درس بتوانند به يك كارآفرين تبديل شوند، گفت: هيچ دولتي قادر نيست كه بتواند براي اين تعداد فارغ التحصيل اشتغالزايي كند و اگر دانشجويان پس از فارغ التحصيلي نتوانند كارآفريني كنند دغدغه اصلي آنها يافتن فرصت هاي شغلي خواهد شد.
وي با اشاره به برنامه ريزي دولت براي اجراي اقتصاد مقاومتي و اولويت بندي برنامه ها براي دستگاه هاي مختلف اجرايي، گفت: يكي از تكاليف وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين اولويت بندي ها اين بوده است كه در طول پنج سال برنامه ششم توسعه، پنج دانشگاه اصلي كشور بايد بتوانند جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر دنيا باشند.
دكتر جهانگيري افزود: گزارش رييس دانشگاه صنعتي امير كبير و برنامه راهبردي اين دانشگاه نشان داد كه اين دانشگاه در تلاش است تا به سمت دانشگاه هاي نسل سوم پيش رود و هدف گذاري مسئولين دانشگاه اين است كه تا سال ۱۴۰۴ بتوانند جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان باشند.
معاون اول رييس جمهور كمبود فضا را يكي از مشكلات دانشگاه هاي اصلي كشور برشمرد و گفت: دانشگاه صنعتي امير كبير نيز با توجه به تعداد دانشجو و فضايي كه در اختيار دارد بصورت جدي با اين مشكل مواجه است كه بايد وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه براي اين موضوع راهكاري پيدا كنند.
دكتر جهانگيري با بيان اينكه متاسفانه وضعيت بودجه دولت وضعيت مناسبي نيست خاطرنشان كرد: البته دولت تلاش دارد با استفاده از راهكارهاي مختلف اعتبارات مورد نياز دانشگاه ها را تامين كند. برخي مجامع بين المللي تسهيلاتي با نرخ سود پايين و دوره بازپرداخت طولاني مدت به دانشگاه ها ارائه مي دهند و دانشگاه هاي ايران نيز مي توانند با استفاده از اين گونه راهكارها كمبود اعتبارات مورد نياز خود را جبران كند.
در اين مراسم رييس دانشگاه صنعتي امير كبير هم گزارشي از سابقه و وضعيت فعلي اين دانشگاه ارائه كرد و گفت: دانشگاه صنعتي امير كبير داراي ۱۶ دانشكده، ۲۴ پژوهشكده، ۳ واحد اقماري، ۱۶ قطب علمي و ۴۳ شركت دانش بنيان است.
وي همچنين با بيان اينكه برنامه راهبردي دانشگاه از سال ۸۶ آغاز شده است، هدف اصلي اين برنامه را قرار گرفتن در ميان۱۰۰ دانشگاه برتر دنيا عنوان كرد و سپس به تشريح گزارشي در خصوص رتبه دانشگاه صنعتي امير كبير در رتبه بندي هاي ملي و بين المللي، جايگاه اين دانشگاه در جهان، تعداد مقالات ISI و حجم مبلغ قراردادهاي تحقيقاتي اين دانشگاه پرداخت.
گفتني است برج فناوري و اتاق تميز دانشگاه صنعتي امير كبير در سال ۹۲ كلنگ زني شد و تا كنون ۵ طبقه از اين برج تكميل شده و ۲۵ ميليارد تومان نيز براي آن هزينه شده است.
اين برج قرار است تا ۱۱ طبقه ادامه پيدا كند و هدف از احداث اين برج استقرار شركت هاي دانش بنيان و واحدهاي فناوري است كه مي توانند تا سه سال و نيم در طبقات اين برج حضور داشته و از امكانات و تجهيزات آن استفاده كنند.
captcha