به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه سما، به روزهای برگزاری سومین جشنواره فیلم کوتاه «سما» نزدیک میشویم و استقبال هنرمندان جوان شرکتکننده از شهرهای مختلف ایران اسلامی در کنار فیلمسازان شناخته شده ای که در سینمای بلند صاحب آثار قابل توجهی هستند، رنگین کمانی زیبا به این دوره از جشنواره بخشیده است. به گزارش ستاد خبری سومین جشنواره ملی «سما» در این دوره از جشنواره شاهد حضور فیلمسازانی خواهیم بود که پیش از این در جشنواره ملی «فجر» شاهد آثاری از آنها بودهایم.
در سومین دوره جشنواره «سما»؛ رقیه توکلی با فیلم کوتاه «تو فقط مادر من باش» شرکت کرده است؛ فیلمسازی که در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر، «مادری» را در بخش رقابتی «سودای سیمرغ» داشت. این فیلمساز یزدی پیش از این هم آثاری در جشنواره «سما» داشت و در گفتوگویی دوران فیلمسازی خود را در پیوند با این جشنواره دانست. دیگر فیلمساز جوان جشنواره سیوپنجم فجر که بسیاری او را پدیده جوان جشنواره سال گذشته میدانند، محمدرضا خردمندان است که فیلم «بیستویک روز بعد» را در جشنواره فجر سیوپنجم داشت.
خردمندان که با سینمای کوتاه و پویانمایی کار خود را آغاز کرده است، در سومین جشنواره «سما» با فیلمهای کوتاه «هنوز» در بخش «داستانی» و نیز فیلمهای «آنتراکت» و «کابوس» در بخش «پویانمایی» ثبت نام کرده و در ایام جشنواره مطابق برنامه اعلامی شاهد اکران این فیلمها خواهیم بود.
ابراهیم ایرج زاد نیز که در جشنواره اخیر فجر با 13 نامزدی در رشتههای مختلف رکورددار سیوپنجمین جشن سالانه فجر بود، در سومین جشنواره «سما» با فیلم کوتاه «نیستان» حضور خواهد داشت و به طور حتم کنجکاوی برای تماشای اثری از فیلمساز آتیهدار سینمای ایران برای مخاطبان جاری خواهد بود. محمدعلی رخشانی، مستندساز جوان سیستانی که از جمله شناخته شده ترین مستندسازان کشور است و با مستندهایی چون «مالکوم شباز» و «نسل سوم» خودی نشان داده بود، در سومین جشنواره فیلم ملی «سما»، با اثری به نام «حذف کامل» حضور دارد؛ فیلمی برگرفته از اتفاقی واقعی در شهر کوبانی پس از تصرف که میتوان تماشایش را در ایام برگزاری جشنواره «سما» به مخاطبان جدی سینما پیشنهاد کرد. همچنین سید مرتضی سبزقبا که آثار ساخته شدهاش در چند جشنواره جهانی به نمایش درآمده است، در جشنواره پیش رو در بخش «فیلمنامه» و با آثاری به نامهای «باد بادکنکها را با خود نخواهد» و «بازی موازی» با دیگر شرکت کنندگان «سما» رقابت خواهد کرد.
در سومین دوره جشنواره «سما»، یوسف؛ فرزند ابراهیم حاتمیکیا هم با آثاری به نامهای «بازگشت» و «ملاقات شیشهای» حضور دارد و جالب این که نویسنده فیلمنامه «ملاقات شیشهای» که در بخش داستانی به نمایش درخواهد آمد؛ فیلمساز کهنه کار سینمای ایران؛ ابراهیم حاتمیکیا است. نمایش این فیلمها به طور حتم در جشنواره «سما» همراه با استقبال مخاطبان خواهد بود. همچنین مهدی برجیان؛ از دوستان یوسف حاتمیکیا که در ساخت فیلم مستند «چشم جنگ» با یکدیگر همکاری داشتند، در سومین جشنواره «سما» و در بخش «داستانی» با فیلم «هم نفس» شرکت کرده است.
فیلم کوتاه «دایو» به کارگردانی حسین دارابی،«ولد» ساخته امیرعباس ربیعی، مستند «پسرم» به کارگردانی مهدی خالقی، «نبرد پالمیرا» و «سید ابراهیم» از ساسان فلاحفر از مهمترین آثار قابل توجه این دوره از جشنواره خواهد بود.
از سویی آثاری متنوع از فیلمسازان گمنام اما با انگیزه از شهرهای مختلف کشور میتواند گرمابخش روزهای برگزاری جشنواره «سما» باشد. فیلمسازانی که جشنوارهها میتوانند سکوی پرتاب آنها برای معرفی به سطح اول سینمای کشور باشند و در همین دوره از جشنواره نیز به طور حتم شاهد کشف این فیلمسازان جوان و خلاق خواهیم بود. برگزاری برنامههای جانبی جشنواره اعم از برپایی سمینارها و تبادل افکار و انتقال تجربیات هنرمندان کارکشته به جوانان بخش دیگری از اتفاقات مهم جشنواره سوم «سما» خواهد بود. جشنوارهای با حضور فیلمسازانی با ایدههایی ناب در سبک زندگی اسلامی- ایرانی و با مشارکت هنرمندان و فرهیختگان و مخاطبان گرانقدر سینمای ایران که از 26 فروردین ماه در سینما فلسطین آغاز شده و تا 30 فروردین ادامه دارد.