کد خبر: 3588454
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵
رئیس جمهور در نشست خبری:

حمله آمریکا به سوریه با حقوق بین‌الملل و منافع ملت‌ها ناسازگار است

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، درباره حمله آمریکا به سوریه، گفت: به نظر من کاری که آمریکا کرد نه با حقوق بین‌الملل، نه با منطق، نه با منافع ملت‌ها و نه با منافع منطقه سازگار است و کشورهایی که آمریکا را برای حمایت از تروریست‌ها تشویق می‌کنند، اشتباه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز، دوشنبه، 21 فروردین‌ماه در نهاد ریاست جمهوری و با حضور محمد نهاوندیان، رئیس دفتر ریاست جمهوری، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه و مدیران ایرنا و ایسنا آغاز شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در ابتدای این نشست خبری با تبریک فرارسیدن میلاد امام علی(ع) اظهار کرد: در طول تلاش‌هایش در طول سه سال و نیم گذشته به ویژه در سال 95 موفقیت‌هایی داشته که به برخی از آنها اشاره می‌کنم.
وی افزود: در مجموع احساس می‌کنیم با هدایت‌های رهبری و حمایت مردم در برخی از اهدافی که داشته موفق بوده است؛ در سال 95 ما شرایط زندگی مردم از لحاظ سیاسی، خدمات دولت و اقتصادی طبق همه مراکز آمار رسمی کشور و جهانی بهتر از حدی بود که در آغاز سال پیش‌بینی می‌کردیم.
رئیس‌جمهور گفت: خوشحالم که به عرض ملت ایران برسانم که اقشاری که دارای درآمد کمتری هستند در مجموع چهار سال دولت یازدهم دریافتی‌شان به دو برابر و یا بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است و امسال نیز برای مستمری‌بگیران کمیته امداد و بهزیستی 20 درصد حداقل حقوق به دریافتی‌شان اضافه خواهد شد و در مجموعه چهار سال حقوق همه افراد کم‌درآمد حداقل به دوبرابر افزایش پیدا کرده و وضع کشاورزان ما که جزو اقشار پردرآمد جامعه ما نیستند نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.
وی با اشاره به دغدغه دولت در مسئله بهداشت و سلامت اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ ایران تمام مردم تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند و برای اولین بار در کشور تمام حاشیه‌نشین‌ها تحت پوشش بیمه درمانی و خدمات در مانی قرار گرفتند؛ بنابراین دولت یازدهم، دولتی است که به فکر محرومین و مستضعفین و حاشیه‌نشین‌ها بوده است.
حجت‌الاسلام روحانی در مورد توجه دولت به روستاها گفت: توجه این دولت به روستاها که به طور کلی اقشاری هستند که درآمد کمتر و مشکلات بیشتری دارند در زمینه گازرسانی، آب‌رسانی و برق‌رسانی قابل توجه است.
وی اظهار کرد: یکی از افتخارات دولت این است که جامعه ما، فضای ما، خیابان‌های ما و مدارس و دانشگاه‌های ما کمتر امنیتی شده‌اند؛ همه تلاش این دولت این بوده که فضاهای دوستانه، محبت‌آمیز و بر اساس برادری باشد.
رئیس‌جمهور با اشاره به پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا گفت: انتخابات برای نزدیک‌تر شدن ماست و باید جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها حرفشان را بزنند اما آمارها و صحبت‌هایشان دقیق باشد و مراقب باشند به مردم دروغ گفته نشود؛ این بالاترین خیانت به مردم است که دروغ بگوید، مخصوصاً دروغی که باعث یأس و ناامیدی مردم بشود.
وی با تأکید بر اینکه در مسیر پرافتخارتری که در پیش رو داریم موفقیت‌ها در سایه وحدت و اتحاد و همدلی امکان‌پذیر می‌شود، افزود: روز گذشته در افتتاح پروژه‌های متعدد انرژی هسته‌ای خوشحال شدم که در سال 95، 42 پروژه مهم به ثمر نشست و دیروز مهم‌ترین پروژه‌های آن اعلام و افتتاح شد و این به معنای آن است که ما در همه فناوری‌های پیشرفته از حمله در زمینه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در مسیر پیشرفت هستیم.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته پس از توافق برجام اظهار کرد: بعد از برجام در هر زمینه‌ای آمار به ما خواهد گفت که فضا برای تحرک و پیشرفت بیشتر شده و ما از همه ارگان‌ها و سازمان‌هایی که از این فضا استفاده می‌کنند، تشکر می‌کنم.
وی با تأکید بر اینکه ایام انتخابات باید نتیجه‌اش وحدت، اتحاد و دوستی بیشتر و شکاف کمتر بشود، گفت: مردم در انتخاباتی قانونی، رقابتی و اخلاقی شرکت خواهند کرد و حماسه بزرگی را رقم خواهند زد.
رئیس‌جمهور با اشاره به شعار سال نیز اظهار کرد: باید برای تولید ملی و اشتغال بیش ار گذشته تلاش کنیم؛ روز گذشته ابلاغیه‌هایی به تمام دستگاه‌های اجرایی تهیه شد که امروز به دستگاه‌ها واصل خواهد شد؛ برنامه امسال برای تولید ملی و اشتغال مشخص شده و همه دستگاه‌ها کارهایی که از امروز باید آغاز کنند زمان‌بندی و مشخص شده و امیدوارم پایان سال 96 دولت بتواند آمار افتخارآمیزی در زمینه تولید ملی و اشتغال به مردم عرضه کند و آنچه مورد تأکید رهبری با موفقیت اجرایی شود.
وی در مورد سوالی در مورد جنگ سوریه و حمایت ایران از بشار اسد و احتمال تغییر سیاست ایران نسبت به سوریه گفت: مسئله سوریه موضوع بسیار مهم و حساسی در منطقه ماست؛ از ابتدای ماجراهای سوریه که به شش سال پیش مربوط می‌شود نظر ما این بود که کشورهای دیگر در حمایت از تروریسم حمایت نکنند اما متاسفانه برخی کشورهای غربی و منطقه از تروریست‌ها حمایت کردند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: من در اولین نشستی که در مجمع عمومی سازمان ملل حضور داشتم با برخی رؤسای اروپایی جلساتی داشتم و به آنها گفتم حمایت شما از تروریست‌ها برای خودتان بسیار خطرناک خواهد بود؛ به نظر من یک خطا و اشتباهی در این زمینه رخ داد.
وی گفت: جمهوری اسلامی از ابتدا معتقد بود که باید اقدامات تروریست‌هایی که از نقاط مختلف جهان جمع شدند و به وحشیانه‌ترین شکل با مردم می‌جنگند خاتمه پیدا کند، همچنین لازم است اصلاحاتی در سوریه باید صورت بگیرد؛ اگر همه منطقه مثل ایران به صندوق آرا اتکا داشته باشد، مشکلاتشان کم و حل می‌شود.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به حملات موشکی اخیر آمریکا به سوریه گفت: آمریکا به بهانه‌ای این حمله را انجام داد که نه مستند و نه معلوم بود؛ گاز شیمیایی در خان‌شیخون منتشر شد اما معلوم نبود از از کجا و چطور بود؛ پیشنهاد ما این بود که یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی تشکیل شود و موضوع را بررسی کنند.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر هیئت حقیقت‌یاب به منطقه بروند و بی‌طرفانه و علمی مسئله را بررسی کنند، موضوع معلوم می‌شود؛ حال اگر بررسی کردند انتشار گاز از سوی تروریست‌ها بوده، آمریکا چه پاسخی خواهد داشت؟ اگر تروریست‌ها بفهمند که هر وقت گازی را منتشر کنند آمریکا به حمایت از آنها بپا می‌خیزد، منطقه چه وضعی خواهند داشت.
وی ادامه داد: به نظر من کاری که آمریکا کرد نه با حقوق بین‌الملل، نه با منطق، نه با منافع ملت‌ها و نه با منافع منطقه سازگار است و کشورهایی که آمریکا را برای حمایت از تروریست‌ها تشویق می‌کنند، اشتباه می‌کنند.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به شکست‌های اخیر تروریست‌ها گفت: تروریست‌ها در حلب و در حملات هفته‌های اخیر شکست‌های بزرگی خوردند و بمباران موشکی آمریکا شاید برای جبران شکست تروریست‌ها بود اما به هر دلیلی این کار نادرست و محکوم است ضمن اینکه کاربرد سلاح شیمیایی نیز به طور کلی محکوم و غلط است.
حجت‌الاسلام روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد تصمیم نهایی وی برای شرکت در دور آتی ریاست جمهوری گفت: از فردا ثبت نام افرادی که متقاضی هستند شروع می‌شود و 5 روز زمان ثبت نام خواهد بود و اگر 5 روز دیگر صیر کنید مشخص می‌شود که چه کسانی ثبت نام می‌کنند.
رئیس‌جمهور افزود: آنچه ما می‌خواهیم انتخاباتی پرشور با حضور حداکثری مردم است و هر کسی که مردم تشخیص دادند مسئولیت را برای چهار سال به عهده خواهد گرفت.
وی در مورد احتمال حمله مجدد آمریکا به سوریه گفت: آمریکا از گذشته اینطور بوده که هیچ‌وقت در چارچوب مقررات بین‌المللی عمل نمی‌کند؛ همین تحریم‌های که علیه ما داشته و دارند منطبق با چارچوب‌های بین‌‌المللی نیست و یک‌جانبه بوده است چرا که خود را رهبر دنیا تصور می‌کند.
رئیس‌جمهور افزود: اساس حمله به سوریه اشتباه و نادرست و به نفع تروریست‌ها بود و کسانی که ادعای مبارزه با تروریسم داشتند تروریسم را تشو.یق کردند؛ این وضع می‌تواند ادامه پیدا کند.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: آمریکا قبلاً هم دخالت‌هایی در سوریه داشت اما نه به این شکل واضح و آشکار؛ تکرار این کار می‌تواند برای منطقه خطرناک باشد و فکر می‌کنم پاسخ آمریکا را باید مردم و ارتش سوریه در میدان جنگ با تروریست‌ها بدهند به طوری که آمریکا پاسخ روشنی از این مبارزه دریافت کند.
وی گفت: باید آمریکا متوجه بشود که اقدامات آنها نمی‌تواند وسیله‌ای باشد برای ادامه حضور تروریست‌ها و متوجه بشود که سودی برای آنها نخواهد داشت.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه اساساً تروریست سودی برای هیچ کشوری نخواهد داشت، اظهار کرد: تروریست‌ها روزی برای آنها دردسر خواهد شد همانطور که در برخی کشورهای اروپایی این دردسرها را مشاهده می‌کنیم.
وی در مورد کلید اصلی امروز کشور برای حل مشکلات گفت: کلید همه مشکلات کشور عقل و تدبیر و تلاش و کوشش همگانی است و باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات را حل کنیم.
وی گفت: امروز ما مشکلات فراوانی در داخل و منطقه داریم که راه حل دارد و باید راه حل‌هایش را پیدا کنیم؛ برخی به پایان رسیده و برخی به نیمه رسیده که باید پیگیری شود.
وی در مورد برجام اظهار کرد: ما در زمینه توافق هسته‌ای همانطور که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند هیچگاه آغازگر نقض برجام نخواهیم بود و همیشه ایران به توافقی که داشته پایبند بوده است به شرط اینکه طرف مقابل هم به توافق خود عمل کند.
وی با بیان اینکه امروز مشارکت‌های خوبی با دنیا شروع کردیم که بسیار ارزشمند است، گفت: اگر روزی طرف مقابل بخواهد توافق را زیر پا بگذارد و به هم بزند شاهد خواهد بود که این کار کار نادرستی بوده و پشیمان خواهد شد.
خبرنگاری در مورد تخریب به جای نقد در فضای انتخابات گفت: در دوران انتخابات همه باید خود را برای این فضا آماده کنیم چرا که یک فضای خاصی است؛ در این دوران حرف‌های زیادی گفته می‌شود و بحث‌های زیادی مطرح می‌شود.
وی اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم که فضای سالم، درست و اخلاقی نگه داریم و مردم‌فریبی و عوام‌فریبی کارهای پوپولیستی در شأن ملت و کشور ما نیست.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد نیاز بانک‌ها به اصلاحات، از بانک‌های کشور به خاطر کاری که در سال 95 کردند تشکر کرد و گفت: بانک‌های ما در سال 95، 43 درصد بیشتر از سال قبل تسهیلات به مردم داده که این رقم بسیار خوبی است؛ 24 هزار واحد صنعتی از بانک‌ها تسهیلاات گرفتند با این حال بانک‌های ما نیاز به تحول دارند.
رئیس‌جمهور افزود: این دولت اولین دولتی است که بدهی‌های خود را پرداخت می‌کند و سرمایه بانک‌های دولتی نیز دو برابر شده است؛ در عین حال بانک‌ها اصلاحات فراوان می‌خواهد.
حجت‌الاسلام روحانی در مورد اقدام دولت مبنی بر مبارزه با فساد و قاچاق گفت: در مبارزه با فساد حرکت بزرگی را دنبال می‌کردیم اما لازم بود همه می‌آمدند تا این حرکت بزرگ انجام شود؛ با این حال قاچاق در این دوره به نصف رسیده اما باید مبارزه با قاچاق با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری مسئله اشتغال را مسئله مهمی برای کشور عنوان کرد و گفت: اینکه مقام معظم رهبری بر مسئله اشتغال تأکید کردند، تأکید دقیقی برای امسال است و همه باید تلاش کنیم تا اشتغال را بالا ببریم تا حدی که مطلوب مردم است.
رئیس‌جمهور راه حل بهبود وضعیت معیشت و اقتصادی کشور را تولید عنوان کرد و افزود: تولید بهترین راه برای وضع اقتصادی کشور است؛ راهش تولید، تلاش بیشتر، جذب سرمایه‌گذاری و فناوری بیشتر است؛ این دولت تلاش‌های فراوانی برای زندگی مردم انجام داده اما تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله داریم.
وی در مورد ارتباط ایران با کشورها نیز اظهار کرد: تلاش جمهوری اسلامی بر این بوده که روابط ما با کشورها، روابط بهتری باشد؛ در مجموع روابط ما با کشورهای همسایه نسبت به گذشته بهتر بوده است؛ ما با روسیه در بخش اقتصادی 70 درصد رشد داشتیم و با سایر کشورها نیز روابط اقتصادی ما بهبود یافت.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: البته مشکلاتی در این سال‌ها بود؛ مسئله داعش و موصل را داشتیم؛ مسائل مربوط به عراق و سوریه و یمن بود اما در مجموع شرایط ما با همسایگان بهتر بود به استثنای یک یا دو کشور اما در این رابطه ما مقصر نیستیم و از طرف آنها این فاصله به وجود آمد.
وی با اشاره به روابط ایران و عربستان طی سال‌های گذشته اظهار کرد: مسائلی در منا و شیخ نمر به وجود آمد و بعد هم عده‌ای خودسر علیه سفارت عربستان اقدامی انجام دادند که همه دستگاه‌ها آن کار را محکوم کردند؛ اما علی‌الظاهر عربستان خود را برای یک برخورد ناصحیح با ایران آماده کرده بود که ریشه اصلی آن هم به نظر من مربوط به شکست‌هایی می‌شد که در سوریه و یمن داشت.
رئیس‌جمهور ادامه داد: با توجه به اینکه مشکلات حج مرتفع شده و زائران ما به خانه خدا خواهند شتافت، امیدواریم این مسئله مقدمه‌ای برای ایجاد روابط بهتر بشود و همچنین امیدواریم دست از ادامه حملات ناصحیح خود به یمن بردارد و در سوریه نیز به صلح مستمری برسیم.
وی در مورد وضعیت فرهنگ در سه سال گذشته و در طول استقرار دولت یازدهم گفت: تلاش ما این بوده که رضایت اصحاب فرهنگ را جلب کنیم؛ تلاش ما این بوده که مجوز کتاب و فیلم و روزنامه راحت‌تر داده شود و یارانه‌ای که باید به آنها پرداخت کنیم طبق وعده‌مان باشد.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: ما همه جا این تلاش را انجام دادیم اما صد در صد نبوده است؛ با این حال اصحاب رسانه باید بگویند چه مقدار راضی هستند و چه میزان رفاه و آزادی و فضای بهتری دیدند.
وی در مورد آینده اقدامان ایران در سوریه و توافق صورت گرفته میان ایران و روسیه در مورد سوریه پس از حمله موشکی آمریکا علیه ارتش سوری گفت: ما در مسئله سوریه راه حل اساسی و نهایی را راه حل سیاسی می‌دانیم و معتقدیم مذاکرات صلح باید پیشرفت داشته باشد تا بتوانیم به راه حل‌های نهایی در سوریه نزدیک شویم.
رئیس‌جمهور گفت: بیشترین ضرری که اقدام آمریکا داشت به روند مذاکرات صلح صدمه وارد کرد؛ این کار باعث شد که تروریست‌ها در مذاکرات صلح دست بالاتری داشته باشند.
وی افزود: اقدام اخیر آمریکا به دنبال شکست‌هایی بود که تروریست‌ها در میدان متحمل شده بودند و آمریکایی‌ها خواستند با این اقدام جبران کنند.
حجت‌الاسلام روحانی همچنین اظهار کرد: ایران، روسیه و ترکیه در زمینه مذاکرات صلح هماهنگی دارند؛ از سوی دیگر یک همکاری بین ایران و روسیه و سوریه است در زمینه عملیات در سوریه  و مبارزه با تروریست‌ها وجود دارد.
رئیس‌جمهور ادامه داد: در سفری که به مسکو داشتم هماهنگی‌های بهتری با روسیه به وجود آوردیم و دیروز هم در مذاکره تلفنی برای هماهنگی بیشتر و تلاش بیشتر تصمیم گرفتیم؛ هدف نهایی این است که در سوریه شرایطی پیش بیاید که بتوانیم در مذاکرات به تفاهم و توافقی با گروه‌های مختلف برسیم و ادامه مبارزات را با تروریست‌ها داشته باشیم.
captcha