کد خبر: 3588766
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷
‌حجت‌الاسلام پاک‌نیا تشریح کرد:

ابعاد شخصیتی امام‌علی(ع) الگویی برای پدران ایرانی

گروه جامعه: مدرس حوزه علمیه قم، ضمن تشریح ابعاد شخصیتی حضرت علی(ع) آنها را الگویی برای پدران ایرانی معرفی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین پاک‌نیا، مدرس حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر به بیان ویژگی‌های یک پدر از منظر این امام همام پرداخت.

وی تصریح کرد: ویژگی‌هایی که یک پدر می‌تواند داشته باشد تا خود را به حضرت علی(ع) نزدیک کند باید در زندگی حضرت بیابیم و ببینیم ایشان چه صفاتی داشت که وی را در جایگاه پدر امت اسلامی می‌گذارد. این صفات بسیار بیشتر از آنهایی است که بخواهیم کسی را امیرالمؤمنین(ع) نزدیک کنیم.

این استاد حوزه عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های حضرت شخصیت جود و سخاوت ایشان بود، یک پدر باید همچنین باشد، آیه 274 سوره بقره «الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ النَّهارِ سِرًّا وَ عَلانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُون؛ کسانی که اموال خود را شب و روز در نهان و آشکار انفاق می کنند پس پاداش آنان نزد پروردگارشان است، نه ترسی دارند و نه غمگین می شوند» در شأن امیرالمؤمنین(ع) یعنی نهایت جود و سخاوت امام را می‌رساند، یا همان روایتی که سائل آمد و انگشتر را حضرت به او داد.

 وی ادامه داد: این سخی بودن و جواد بودن را پدران ایرانی باید داشته باشد و نباید از زیر دستان خود در این زمینه کم داشته باشد.  

پاک‌نیا اظهار کرد: نکته دیگر که از امام علی(ع) می‌توان آموخت و از آن تبعیت کرد مسئله حلم امام است ما در روایت داریم که امیرالمومنین(ع) در این زمینه نمونه بود، نه تنها در عرصه سیاست، بلکه در کوچکترین مسائل شخصی خودشان هم این چنین بودند، امام صبر، تحمل و حمل و بردباری داشتند یک پدر باید چنین باشد تا اینکه فرزندان، خانواده‌اش و دیگران از او تبعیت کنند، گذشت در درجه اعلا باشد.

وی یکی دیگر از ویژگی‌های امام را حسن خُلق خواند و افزود: حسن خلق امام علی(ع) کمتر به آن پرداخته شده است؛ در این زمینه یکی از ممتازترین یاران پیامبر(ص) در حسن خلق و شباهت به این جنبه امام امیرالمومنین(ع) است که یک پدر باید در این زمینه نهایت حسن خلق داشته باشد تا شبیه امام(ع) باشد و صفات دیگری هم دارد.

پاک‌نیا ویژگی دیگر مولی الموحدین(ع) را مرد عمل بودن ایشان دانست و گفت: امیرالمومنین(ع) بدون شعار عمل می‌کرد بدون اینکه به کسی در این زمینه اعلام کند و یا بیاید در مسجد اینگونه که ما این کار را می‌کنیم بگوید مردم اینگونه به فقرا برسید، بدون اینکه امام در این زمینه صحبتی کند، عمل می‌کردند و برای همین است که در دل مردم نشسته است.

وی ادامه داد: در این زمینه عمل کردن کار سخت و حرف زدن کار راحتی است، معمولا این صفات را دوست داریم و علاقمندیم که دیگران این کار را انجام دهند و خود ما هم در این زمینه در مدح امیرالمومنین(ع) صحبت کنیم یا شعر بگوییم و خطابه بخوانیم اما صحبت کردن با عمل کردن  فاصل دارد.

مدرس حوزه علمیه اظهار کرد:ما شیعه چنین امامی هستیم، اما با سلوک این امام فاصله داریم لذا امام در یکی از نامه‌هایش که به عثمان این چنین نوشت که شما نمی‌توانید مانند من باشید، اما سعی کنید که به من نزدیک شوید» هر چقدر می‌توانید در این زمینه تلاش کنید ولکن به ورع و تقوا در این زمینه من را کمک نمایید که حداقل قدم‌هایی را به سوی خوبی‌ها، فضائل ورع و تقوا برداشته باشید.

وی یادآور شد: عمل کردن راحت نیست، مثل علی(ع) شدن آسان نیست، امیرالمومنین(ع) را می‌شناسیم و لذا در روایت داریم پیامبر(ص)، فرمود یا علی! شناختن تو راحت نیست و اکثر ما در این زمینه معرفتمان به شخصیت امیرالمومنین کم است تا آنجایی که می‌دانیم فقط چند تا نکته از آن یاد گرفته‌ایم، اگر بتوانیم ابعاد شخصیت امیرالمومنین را بیشتر بشناسیم، معرفتمان به آن بیشتر شود الگو و اسوه بودن حضرت هم بیشتر در ما تاثیر خواهد گذاشت.

captcha