به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگيري ظهر امروز سهشنبه، 28 فروردین 96 در مراسم بهرهبرداري از تصفيه خانه فاضلاب شهر پرند، اظهار داشت: دولت تدبير و اميد در خصوص تبعيت از فرامين مقام معظم رهبري شعار نداد؛ چرا كه همه مسئولان كشور موظف هستند در راستاي جهت گيريهايي كه رهبر معظم انقلاب ترسيم ميكنند حركت نمايند.
معاون اول رييس جمهور افزود: گذر زمان صداقت دولتها را نشان ميدهد. خيليها شعار ميدهند اما وقتيكه در كوران اتفاقات بايد از آزمايشها سربلند بيايند، مشخص ميشود كه شعارها براي منافع زود گذر خود با فريب ملت مظلوم بوده است.
وي ادامه داد: در سالهاي گذشته شعار مبارزه با فساد دادند اما بزرگترين فسادهاي قرن اتفاق افتاد. شعار كار و تلاش دادند و شاهد هدر رفت منابع كشور بوديم.
جهانگيري در ادامه با اشاره به نامگذاري سال گذشته مبني بر اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل و تعيين فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتي از سوي رهبر معظم انقلاب و رييس جمهور، اظهار داشت: بر اساس فرمايش مقام معظم رهبري ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي بايد نافذالكلمه باشد اما اين ستاد فقط در حد قوه مجريه عمل كرد و براي تحت مديريت قرار دادن قواي ديگر اقدامي انجام نداد و صرفاً در چارچوب قوانين موجود عمل كرد.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به دستاوردهاي سال گذشته كه فراتر از هدف گذاري ها بود، گفت: در سال گذشته قرار بود ۷۵۰۰ واحد توليدي راكد و نيمه فعال از تسهيلات بانكي استفاده كنند كه با برنامه ريزي هاي انجام شده ۲۳ هزار واحد نيمه فعال و راكد موفق شدند از اين تسهيلات بهره مند شده و دوباره فعال شدند. قرار بود صادرات كشور ۲۰ درصد افزايش پيدا كند كه ميزان رشد صادرات در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ از نظر وزني ۳۸ درصد رشد داشت.
وي همچنين با اشاره به تعيين ۱۱۵ طرح اولويت دار براي دستگاه هاي اجرايي مختلف در سال ۹۵، تصريح كرد: اين طرح ها در اولويت نخست دستگاهها قرار گرفت كه يكي از مهمترين اين طرح ها در حوزه ي نفت و گاز بود كه در روزهاي گذشته با حضور رئيسجمهور در عسلويه افتتاح شد.
معاون اول رييس جمهور از طرح هاي پارس جنوبي بعنوان يك افتخار بزرگ براي دولت تدبير و اميد ياد كرد و افزود: اين طرح ها با تمركز ويژه به مرحله ي اجرا درآمده است.
وي تصريح كرد: در سال ۸۴ ميزان برداشت ايران و قطر از ميادين مشترك پارس جنوبي برابر بود اما وقتي كه دولت تدبير و اميد كار خود را آغاز كرد، مشاهده كرديم كه ميزان برداشت قطر به دو برابر ايران رسيده است و به اين ترتيب ده ها ميليارد دلار سهم ملت ايران از بين رفته بود.
معاون اول رييس جمهور در ادامه به دستاوردهاي حوزه كشاورزي در سال اقدام و عمل نيز اشاره و خاطر نشان كرد: در سال ۸۲ جشن خودكفايي گندم در كشور برگزار شده بود اما در سال ۹۲ مجبور بوديم كه بيش از ۶ ميليون تن گندم واردات كنيم. با تمركز و برنامه ريزي دولت تدبير و اميد امروز يكي از دغدغه هاي اصلي ما اين است كه ۳ ميليون تن گندم توليدي مازاد را صادر نماييم.
وي ادامه داد: اقدام و عمل در وزارت نيرو نيز به اشكال گوناگون خود را نشان داد و هم در طرحهاي بهرهوري شبكه آب و برق و هم در آبرساني به روستاها و هم در مديريت مصرف بخش شرب، صنعت و كشاورزي متبلور شد و اين در حالي است كه اين اتفاقات و دستاوردها در سال هايي به وقوع پيوسته است كه درآمدهاي كشور به حداقل رسيده بود.
جهانگيري ادامه داد: در دوره گذشته با وجود درآمدهاي سرشار كشور، آب آشاميدني به ۶ هزار روستا از طريق تانكر انجام ميشد اما در دولت تدبير و اميد به اندازه ۱۰ سال در اين زمينه كار شد و دستاوردهاي خوبي در آبرساني به روستاها حاصل گرديد.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اينكه مديريت خوب ميتواند معجزه كند و از حداقل منابع حداكثر بهره برداري را حاصل كند، اظهار داشت: سوء مديريت ميتواند منابع كشور را به آتش بكشد. متاسفانه قدر مديريت در كشور شناخته نميشود و گاهي سخنان دلسرد كننده باعث ميشود مديران خوب و بي حاشيه كشور نتوانند آن گونه كه بايد به مردم خدمت كنند.
وي با اشاره به برگزاري چند جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در سال ۹۶، تصريح كرد: تكليف و وظايف همه دستگاهها با جهتگيري توليد و اشتغال در سال ۹۶ مشخص شده است و اميدوارم كه بتوانيم همانند سال قبل در زمينه اجراي اقتصاد مقاومتي موفق باشيم.
جهانگيري بيكاري و دغدغه جوانان جوياي كار را يكي از مهمترين مسائل كشور برشمرد و گفت: به فضل الهي حركت منفي اقتصاد كشور به حركت مثبت تبديل شده و اقتصاد ايران با كمك بخش خصوصي، مردم و نهادهاي مختلف به سمت اشتغالزايي حركت خواهد كرد.
معاون اول رييسجمهور ادامه داد: اشتغالزايي مستلزم آن است كه همه افراد به هر ميزان كه ميتوانند فضا را براي سرمايهگذاري مهيا كنند و بيترديد اگر شرايط و فضاي مناسب براي فعالان اقتصادي مهيا باشد، سرعت توسعه و اشتغال زايي در كشور بيشتر خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به اقدامات خوب وزارت نيرو در بخش مهار آب هاي مرزي، گفت: وزارت نيرو در اين بخش اقداماتي را در۴ سال گذشته انجام داده كه در تاريخ ايران استثنايي است و استان هاي غربي كشور به يك كارگاه تبديل شده اند.
در اين مراسم وزير نيرو هم اجراي طرح هاي تصفيه خانه فاضلاب را گامي در جهت بهبود محيط زيست و استفاده از پساب در مصارف كشاورزي، صنعتي و تغذيه آبخوانها دانست و گفت: بيترديد بزرگترين طرحهاي زيست محيطي پروژههاي جمعآوري فاضلاب و تصفيه خانه است.
مهندس چيت چيان گزارشي از اقدامات دولت تدبير و اميد در آبرساني به روستاها ارائه و تصريح كرد: در سال ۸۵ به ۱۵۷ روستا، در سال ۸۶ به ۱۸۹ روستا، سال ۹۲ به ۴۷۶ روستا، سال ۹۳ به ۸۲۴ روستا، سال ۹۴ به ۹۴۲ روستا و در سال ۹۵ به ۲۹۵۸ روستا آبرساني شد كه اين به معناي كار و تلاش دولت يازدهم است.
وزير نيرو تصفيه خانه شهر پرند را سي و يكمين تصفيه خانه بزرگ فاضلاب در دولت يازدهم دانست و گفت: طي چند ماه آينده ۱۰ واحد ديگر هم به مدار خواهد آمد.
چيتچيان اضافه كرد: از قبل از انقلاب تا كنون، اين تصفيه خانه صد و نود و نهمين تصفيه خانه است كه وارد مدار شده و اين يعني حدود ۵۰ سال ۲۰۰ تصفيه خانه و در مدت ۴ سال دولت تدبير و اميد ۴۰ واحد ساخته شده و به بهره برداري رسيده است.
وي با بيان اينكه در سال گذشته ۲۳ قرارداد با بخش خصوصي به ارزش هزار ميليارد تومان براي اجراي طرح ها منعقد شد، گفت: در روزهاي آينده نيز ۲۱ قرارداد با ارزش دو هزار ميليارد تومان منعقد ميشود.