کد خبر: 3595643
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۵

گردهمایی استادان مجمع تفسیر با رنگ و بوی روز معلم/ نقل خاطرات قرآنی از آیت‌الله گلپایگانی

گروه حوزه‌های علمیه: این روزها عطر و بوی تعلیم و تعلم و تجلیل از مقام معلم در مدارس و دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه پیچیده است تا با یادی از مقام معلم، جایگاه علم نیز تجلیل شود؛ نمونه‌ای از این مراسم، گردهمایی استادان مجمع عالی تفسیر حوزه بود که دیشب در مدرسه آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی و در میان یاد و خاطرات قرآنی آن مرجع بزرگ شیعه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)  مدرسه آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی، طبقه سوم، مجمع عالی تفسیر قرآن حوزه دیشب 12 اردیبهشت ماه و در روز معلم شاهد برپایی گردهمایی استادان علوم قرآن و تفسیر این مجمع بود تا از مقام معلم و استاد به ویژه با محوریت قرآن و تفسیر تجلیل شود.
مدرسه آیت‌الله العظمی گلپایگانی اولین مدرسه حوزوی است که قبل از انقلاب و به دستور این مرجع تقلید دارالقرآن راه‌اندازی و با نهضت قرآنی به یاری نهضت انقلابی امام شتافت.
آن روزهای آغازین اگرچه تنها چند طلبه که امروز یکی از آن‌ها حجت‌الاسلام قرائتی است شروع به آموزش قرآن به مردم کردند ولی امروز این مدرسه تمام قد در خدمت فعالیت‌های قرآنی است که یکی از آن‌ها برپایی دروس علوم قرآن و تفسیر با حضور استادان برجسته این رشته است و بدون تردید آیت‌الله گلپایگانی که از مراجع تقلید پیشگام حوزه در این عرصه بود نقش اصلی را در این امر ایفا کرده است.
آیت‌الله عالمی که روزی در کنار حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی هسته اصلی کارهای قرآنی این مدرسه را بر عهده داشته است و امروز در همین راستا در لندن مشغول فعالیت است، در این گردهمایی گفت: روزی که آیت‌الله العظمی گلپایگانی برای تاسیس دارالقرآن تصمیم گرفتند بنده و آقای قرائتی مسئولیت امر را برعهده گرفتیم و در ابتدا در قم و اطراف قم و  در شهرهای مجاور کار را آغاز کردیم و برای دختران و پسران کلاسهای قرآنی برگزار شد.
وی افزود: ما در مورد برگزاری کلاس‌های بانوان تردید داشتیم که آقا (آیت‌الله گلپایگانی) فرمودند این کار را دنبال کنید و ما هم 250 معلم از سوی ایشان به سراسر کشور فرستادیم؛ آقا برای ترویج قرآن، جدیت زیادی داشتند و معتقد بودند که قرآن باید در همه جهات اعم از قرائت و حفظ و ... توسعه بیابد به همین دلیل برای طلاب حافظ قران شهریه اضافه می‌پرداختند و این شهریه حتی فراتر از شهریه عادی بود.
عالمی بیان کرد: در همان زمان کنفرانسی با موضوع علوم و معارف قرآن نیز با حمایت آقا تشکیل شد و بعدها نیز معجم فقهی قرآن در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به نیاز دنیای غرب به قرآن افزود: آنچه می‌تواند همه دنیا را نجات دهد قرآن و اهل‌بیت است و غیر از این راه هدایت درستی وجود ندارد لذا تمام تحقیقاتی که در این کشور(انگلیس) داشتیم و داریم همه با موضوع قرآن و حدیث است که مورد استقبال فوق‌العاده نیز قرار گرفته است.
امام جمعه لندن بیان کرد: فضای مجازی امروز در دنیا قابل شمارش نیست و متاسفانه قول سدید و کلمه طیبه در آن کم است و از آنجا که یکی از وظایف روحانیت معلمی و هدایت مردم است باید تعلیم قرآن به صورت گسترده در این فضا رایج شود.
وی تاکید کرد: آیت الله گلپایگانی می‌فرمود اگرفرصت داشتم علاقه داشتم خودم قرآن را آموزش دهم.
وی به مشکلات تبلیغ در اروپا نیز اشاره کرد و گفت: از مشکلاتی که در اروپا وجود دارد این است که کسانی کرسی تبلیغ را اشغال کرده‌اند که معمولا دارای علوم سطحی هستند و گوینده چون مایه علمی ندارد نمی‌تواند پاسخگوی شبهات باشد.
عالمی تصریح کرد: مسئله دیگر اعتدال در تبلیغ است؛ اگر بخواهیم قرآن و پیامبر و عظمت رسالت ایشان را بشناسیم قرآن خودش بهترین معرف و بعد از آن نهج‌البلاغه بهترین معرف قرآن است زیرا حضرت در مورد قرآن مطالب زیادی دارند و خوب است در تحقیقات حوزه مورد توجه قرار بگیرد.
عالمی عنوان کرد: آن چه امروز در غرب به آن نیاز است نیاز به مبلغان کارآمد، با تقوا و با علم و با تدبیر اجتماعی است البته چون حضور فیزیکی دشوار است باید از راه‌های دیگر این تاثیرگذاری دنبال شود.
گردهمایی استادان مجمع تفسیر به رنگ و بوی روز معلم/ خاطراتی قرآنی از آیت‌الله گلپایگانی
بازگشت به قرآن؛ تنها راه نجات جهان از مشکلات
حجت‌الاسلام و المسلمین احمد احمدی قمی، دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه نیز در گردهمایی استادان تفسیر گفت: اولین معلم، خداوند تبارک و تعالی و بعد از آن انبیاء الهی و اولیاء هستند و در تداوم آنان نیز عالمان و معلمان قرآن و مفسران قرآن جایگاه والایی در نزد خداوند دارند.
وی با اشاره به روایاتی در مورد ارزش معلم قرآن افزود: در جایی که وقتی کسی یک سوره حمد به فردی یاد داده امام از او تجلیل می‌کند یا وقتی امام حسین می‌بیند معلمی به فرزندش آیه‌ای آموخته جایزه‌ای گران‌بها به او می‌دهد همه حاکی از جایگاه والای معلمی است.
احمدی قمی بیان کرد: اگر بخواهیم وظایف خود را درست انجام دهیم باید به دامان قرآن برگردیم و اگر می‌خواهیم تحول در جامعه انسانی ایجاد کنیم تنها راه آن بازگشت به قرآن و تفسیر قرآن با بیان معصوم(ع) است.
وی افزود: دارالقرآن آیت‌الله العظمی گلپایگانی در دوره خفقان رژیم پهلوی با همت آیت‌الله عالمی که هم اکنون امام جمعه لندن هستند و دوستان ایشان ایجاد شد و توسعه و رشد قرآنی در حوزه صورت گرفت.
وی با بیان اینکه باید این روند قرآنی شتاب بگیرد تاکید کرد: امسال نیز آقای قرائتی با بنده تماس گرفت که باید دوباره همان نهضت قرآنی که زمینه‌ساز نهضت امام بود را آغاز کنیم.
دبیر مجمع عالی تفسیر تصریح کرد: امروز دنیای غرب هم مشکلات خود را فقط با رجوع به قرآن خواهد توانست حل کند.
captcha