کد خبر: 3595719
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰
بررسی دلایل به تعویق افتادن جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر»/2

برگزاری تئاتر «فتح خرمشهر» اولویت منطقه آزاد اروند نیست

گروه هنر: مسئولیت برگزاری جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» به سازمان منطقه آزاد تجاری اروند سپرده شده است؛ تشکلی تجاری و بازرگانی که تصور می‌کنم چندان دغدغه و ادعایی در زمینه کار فرهنگی نداشته باشد و یا حداقل برگزاری چنین برنامه‌هایی جزء اولویت‌های کاری آنها نیست.

حیدر رضایی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: جشنواره ملی تئاتر «مقاومت ـ فتح خرمشهر» با گذشت 19 دوره از برگزاری آن به عنوان یکی از جشنواره‌های جریان‌ساز در زمینه تبیین وقایع حماسی دوران جنگ و به ویژه مقاومت مردم خوزستان در برابر هجوم دشمن در روزهای آغازین جنگ تحمیلی محسوب می‌شود.

برگزیده نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر «مقاومت ـ فتح خرمشهر» ادامه داد: حتی این جشنواره در مقاطعی داعیه‌دار برگزاری بین‌المللی هم بود و با دعوت از گروه‌های نمایشی از کشورهایی همچون عراق تلاش داشت به وسیله تئاتر فرهنگ مقاومت به عنوان امری مقدس را حداقل در میان کشورهای هم مرز ایران تبلیغ و ترویج نماید اما در شرایط کنونی شاهد آن هستیم که برگزاری این جشنواره به شکل ملی نیز با تردیدهایی مواجه است و امسال زمان برگزاری آن به تعویق افتاده است.

رضایی تصریح کرد: متأسفانه مسئولیت برگزاری این جشنواره که غالب آن را اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان اداره می‌کرد، چند دوره‌ای است که حتی از سوی گروه‌های نمایشی خرمشهر و آبادان هدایت نمی‌شود و مسئولیت برگزاری آن به سازمان منطقه آزاد تجاری اروند سپرده شده است؛ تشکلی تجاری و بازرگانی که تصور می‌کنم چندان دغدغه و ادعایی در زمینه کار فرهنگی نداشته باشد و یا حداقل برگزاری چنین برنامه‌هایی جزء اولویت‌های کاری آنها نیست.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: اینکه چرا وضعیت در این مورد خاص به اینجا کشیده شده است دلیل آن همچنان نامشخص است اما به هر حال مسئولان باید در قبال ظرفیتی که به واسطه برگزاری این جشنواره در استان پدید آمده است و گروه‌های تئاتری هر ساله به شکل دغدغه‌مند در آن شرکت می‌کنند، پاسخگو باشند.

وی افزود: برگزاری این جشنواره به شکلی مناسبتی است و اساساً هدف از برگزاری آن بزرگداشت حماسه فتح خرمشهر است و به نظر می‌رسد برگزاری آن در زمان و شرایط دیگر چندان معنا و مفهومی نداشته باشد مضافاً بر اینکه شرایط آب و هوایی حاکم بر خوزستان در خردادماه نیز غیرقابل تحمل است چه برسد به تیرماه که برگزاری بیستمین دوره از این جشنواره را به آن زمان موکول کرده‌اند.

رضایی تأکید کرد: به نظر من اگر مسئولیت برگزاری این جشنواره مجدد به اداره کل ارشاد خوزستان محول شود با توجه به سوابق ارزنده‌ای که در این زمینه به دست آمده است، این امیدواری وجود دارد که جشنواره بتواند به دوران اوج و اثرگذاری مطلوب خود دست پیدا کند و البته نکته حائز اهمیت اینکه سازمان‌هایی همچون منطقه آزاد تجاری اروند همچنان می‌توانند در برگزاری این جشنواره و سایر برنامه‌های فرهنگی استان مشارکت داشته باشند.

وی در پایان گفت: مشارکت این سازمان‌ها با توجه به بنیه اقتصادی و مالی مناسبی که از آن برخوردار هستند می‌تواند در وهله نخست در زمینه حمایت‌های مالی و بودجه‌ای برگزاری این جشنواره‌ها باشد؛ چراکه با توجه به مضایق مالی وجود در عرصه فرهنگ و هنر همچنان دغدغه اصلی گروه‌های فعال تئاتر در این زمینه است.

امیر سجاد دبیریان

captcha