سیدضیاء هاشمی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره آثار رعایت اخلاق انتخاباتی و احکام شرعی از سوی نامزدهای ریاستجمهوری و طرفداران آنها، مخصوصا در میان قشر دانشگاهی اظهار کرد: انتخابات عرصه تعیین سرنوشت است و از نظر ما فرصتی برای رشد جامعه است و دانشگاه هم بستر حضور نخبگان و بهویژه نخبگان جوان است؛ بنابراین برای دانشگاهیان فرصت مغتنمی برای شکوفایی استعدادهاست.
وی با تأکید بر اینکه انتخابات فرصتی برای تعامل شایسته و آموزنده است، گفت: بنابراین اخلاق انتخاباتی و اصول اجرایی انتخاباتی که در قالب قوانین تعیین شده است برای ما مبنای عمل است و براین اساس، فعالیت و مشارکت فعالانه در انتخابات برای ما یک اصل است و باید مشارکت حداکثری صورت گیرد و دانشگاهیان ما در این زمینه پیشتاز هستند.
هاشمی افزود: شواهد نشان میدهد که دانشگاهیان، مشارکت خوبی را در انتخابات خواهند داشت و سطح مشارکت در انتخابات هم در بین اساتید و هم دانشجویان بالاست. از سوی دیگر هم در جامعه و در میان دانشگاهیان شاهد رشد آن چیزی هستیم که شما از آن با عنوان اخلاق انتخاباتی یاد کردید که حفظ حرمتها و انجام گفتوگوها و نقدها در چارچوبهای قانونی و اخلاقی است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: امروزه نسبت به چند سال قبل مشاهده میکنیم که گروههای مختلفی در دانشگاههای کشور حضور پیدا کرده و دیدگاهها و نقطهنظرات خود را بیان میکنند، بدون اینکه تنشی ایجاد شود.
وی اظهار کرد: در اندک مواردی هم که تنشهایی گزارش میشود، متأسفانه بیش از اینکه از ناحیه دانشگاهیان باشد، از ناحیه غیر دانشگاهیان است و کسانیکه از بیرون از دانشگاه وارد دانشگاه میشوند بعضا عوارضی را ایجاد میکنند که شامل سخنرانان و مستمعان است که البته از جانب سخنرانان، یکی دو مورد بیشتر را شاهد نبودهایم.
وی عنوان کرد: البته ما معتقدیم همین افراد هم وقتی وارد دانشگاه میشوند باید بیاموزند و مورد نقد قرار بگیرند و خود آنها هم تحت تأثیر دانشگاه باید رفتارها را اصلاح کنند؛ بنابراین بنده اعتقاد دارم که امروزه در سطح دانشگاهها، شاهد پیشرفتی در حفظ حرمتها و مراعات اخلاق انتخاباتی هستیم.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: البته مسلم است که دانشگاه، عرصه گفتوگو و نقد و نقادی است. بنابراین دانشگاهی باید دیدگاه خود را بیان کرده و آمادگی داشته باشد که مورد نقد قرار بگیرد. اساتید و دانشجویان ما هم این را میدانند که در عرصه نظری، دیدگاههای مختلف وجود دارد و تنوع در دیدگاهها، یک اصل اجتنابناپذیر است.
هاشمی افزود: براین اساس، در فضای دانشگاه، فعالیتهای انتخاباتی در قالب گفتوگوها، مناظرهها و پرسش و پاسخ، جریان خوبی دارد و مورد توجه است. بخشنامهها و ابلاغیههایی هم که از ستاد وزارتخانه به دانشگاهها ابلاغ میشود و همچنین ابلاغیههایی که از سطح دانشگاهها به دانشکدهها، مسئولان و فعالان انتخاباتی ابلاغ میشود، در همین راستاست و این ابلاغیهها مبنای عمل هستند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان تأکید کرد: در همین حال، همواره توصیه کردهایم که باید از تنش پرهیز کرد چراکه تنشزایی به نفع مشارکت انتخاباتی نیست و انگیزهها برای حضور در انتخابات را کم میکند و این امر مستلزم حفظ حرمتهاست.