کد خبر: 3599339
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱
محمدی تأکید کرد:

جیش‌الرحمان شدن نیروهای مسلح با توسعه روز‌افزون فرهنگ قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: اگر روز به روز شاهد توسعه فرهنگ قرآنی در وزارت دفاع باشیم می‌توان جیش‌الرحمان شدن را برای نیروهای مسلح پیش‌بینی کرد. یعنی هم تحقق معرفت قرآنی، هم ایمان قرآنی و هم رفتار قرآنی و این قرآن هم به سه معنای قرآن نازل، ناطق و صاعد است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در همایش متولیان قرآنی وزارت دفاع که صبح امروز، 24 اردیبهشت‌ماه با حضور مسئولان و مدیران لشکری و قرآنی و کشوری در سالن امام حسن مجتبی(ع) سازمان صنایع الکترونیک ایران برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه خوشحالم از اینکه در جمع متولیان قرآنی وزارت دفاع هستم، ادامه داد: نگاهم به این وزارتخانه در امر قرآن، نگاهی الگویی است. یعنی با بررسی‌های انجام شده در شورای توسعه که بالاترین مرجع قرآنی کشور است و شورای توسعه فرهنگی قرآن کشور که مجلس قرآنی کشور است با حضور 26 عضو که شش وزیر و دو معاون رئیس جمهور و رؤسای همه دستگاه‌های قرآنی کشور در آن است و بالاترین سطح تصمیمات را می‌گیرد و همه آنها نیز به صورت قانون ابلاغ می‌شود یعنی در حکم قانون است.
محمدی با اشاره به نظارت‌هایی که از سوی شورای توسعه در فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور انجام می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از جاهایی که فارغ از هر گونه ملاحظه‌ای می‌شود گواهی و تصدیق کرد به اینکه کار شایسته و مناسب و کاملا عالمانه انجام می‌گیرد این وزارتخانه است.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پاسخ به این سؤال که نیروهای مسلحی که قرآن‌بنیان است، چه ویژگی‌هایی دارد؟ گفت: نظام جمهوری اسلامی بر اساس حکومت حق و عدل قرآن شکل گرفته است و همه افتخار نظام جمهوری این است که تمام هویتش را از قرآن دریافت کرده است.
وی ادامه داد: ارتشی که حافظ و مدافع این نظام است او نیز قاعدتا قرآن بنیان باید باشد و الا نمی‌تواند نقش آفرینی کند. تفاوت نیروهای مسلح قرآن‌بنیان و غیر قرآن‌بنیان تفاوت فاحش بیش از 20 خصیصه است که طی این جلسه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم.
محمدی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های نیروی مسلح قرآن‌بنیان اینست که دنبال توسعه فرهنگی قرآنی در همه لایه‌ها است. توسعه فرهنگ قرآنی یک مثلث سه ضلعی است که همه آنها باید متوازن توسعه و رشد پیدا کنند. یک ضلع آن توسعه معرفت قرآنی است به این معنا که دائما در نیروهای مسلح معرفت قرآنی را پمپاژ کنیم و لحظه به لحظه ارتقای سطح معرفت قرآنی را باید داشته باشیم یعنی در هفت لایه روخوانی، روان‌خوانی، زیباخوانی، حفظ، مفاهیم، تدبر و تفسیر و ... که در آموزش عمومی قرآن و تخصصی قرآن وجود دارد باید این معرفت آن به آن ارتقا پیدا کند و این امر بدو انتها نیز است.
وی افزود: ضلع دیگر آن نیز توسعه ایمان قرآنی است که اگر جامعه‌ای در این کانال وارد شود حتما به سعادت می‌رسد بعد از ایمان به خدا، ایمان به رسول الله و سپس ایمان به کتاب الله مطرح است. ایمان دو رکن دارد یک معرفت و دیگری محبت است. دائما باید ایمان را افزایش دهیم و ایمان حقیقت واحد بسیط ذات مراتبط است که به آن حقیقت مشکک نیز می‌گویند که به مانند نور است.
محمدی بیان کرد: ضلع سوم این مثلث توسعه رفتار قرآنی است. اگر بتوانیم بر اساس آن معرفت و ایمان خروجی مناسب داشته باشیم، موفقیم. بنا بر این توسعه فرهنگی قرآنی به مثابه درختی است که ریشه، تنه و شاخه آن معرفت قرآنی و ایمان است و میوه این درخت عمل قرآنی است لذا رشد متوازن این سه ضلع با هم مطلوب است.
وی با تأکید بر اینکه مطلوب توسعه فرهنگ قرآنی است، عنوان کرد: یک شخصیت بهره‌مند از توسعه قرآنی تمامی این سه ضلع را به صورت متوازن دارند و بر اساس آن رشد پیدا کرده‌اند. پس نیروی مسلح قرآن بنیان و سازمان پشتیبانی کننده این نیروها خودش باید بهره‌مند از توسعه فرهنگ قرآنی در این سه ضلع باشد.
محمدی اضافه کرد: نکته دیگر نیز این است که نیروی مسلح قرآن‌بنیان بهره‌مند از دو نوع حیات است، حیات قرآنی‌ آنطور که در قرآن می‌خوانیم «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ» هنگامی که پیام‌ها و گزاره‌های قرآنی در جای جای نیروهای مسلح جاری و ساری شد این قرآن بنیان است که مطلوب قرآن کریم است که این از ممات عبور پیدا می‌کند و به حیات می‌رسد.
وی بیان کرد: دومین حیات براساس بیان صریح قرآن « وَلَاتَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فِی سبیلِ اللّهِ أَمواتاً بَلْ أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ» حی عند رب، افرادی که جان‌نثاران در راه دفاع از آرمان‌های بلند دینی جان خودشان را فدا می‌کنند اینها را خیال نکنید که مرده‌اند بلکه احیا عند رب هستند و از حیات متفاوتی بهره‌مند می‌شوند.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: هرچیزی که عند الله می‌شود رنگ بقا به خود می‌گیرد پس نیروی مسلح قرآن بنیان مصداقی از مصادیق بقیةالله در عالم هستند چون از حیات طیبه بنا بر اشاره صریح آیات «اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ» و هم حی عند رب هستند و مصداقی از بقیةلله در عالم هستند.
وی ادامه داد: وزارت دفاع این افتخار را دارد در بحث توسعه فعالیت‌های قرآنی در مسیر معرفت قرآنی قدم‌های مفیدی برداشته است مأموریت‌هایی که به شما محول شده در حوزه توسعه قرآن، توسعه عترت و توسعه نماز است. نسبت نماز با قرآن و عترت به آن اندازه است که فرموده‌اند «الصَّلاهُ عَمُودُ الدّینِ» عمود خیمه دین نماز است. اگر می‌خواهید دنبال شاخص بگردید که آیا فعالیت قرآنی شما نتیجه داده است و یا خیر و یا اینکه در مجموعه عملیات قرآنی و عترتی موفق عمل کرده‌اید ببینید جامعه مخاطب آیا نماز اقامه می‌کند. شاخص سنجش همه فعالیت‌ها نماز است.
محمدی با اشاره به قرآن کریم، اظهار کرد: خداوند متعال هنگامی که خواست بشر را هدایت کند بسته هدایت در لوح محفوظ نازل کرد. آنچه که برای بشر لازم بود را در قالب مجموعه هدایتی تعریف کرد. این بسته حمایتی در طول زمان‌ها به انبیا الهی نازل شد و عالی‌ترین و کامل‌ترین این مجموعه به آخرین پیامبر و خاتم همه پیامبران نازل شد و بر قلب ایشان فرود آمد.
وی با اشاره به اینکه آن حقیقت، حقیقت نوریه است، عنوان کرد: قرآن در تجلی لفظی علم قرائت آن را راهبری می‌کند و در تجلی کتبی علم کتابت آن را راهبری می‌کند. علم زیبا خوانی و زیبانویسی قرآن راهبر این حقیقت متنزل شده در این عالم هستند. این قرآنی که امروزه در اختیار ماست همان حقیقت است که متنزل شده است.
محمدی بیان کرد: آن حقیقت نوریه تنزیل داده شد که همان قرآن نازل است. این قرانی که بر ما نازل شده در آن مجملات، متشابهات و منسوخات است که باید رسول الله و اهل‌بیت(ع) به تبیین آن بپردازند که آنه در مقام تبیین هستند در مقام تبیین همه آنچه که در قرآن نازل نیاز به تفسیر دارد در مقام تبیین توسط پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) بیان می‌شود که آنها همان قرآن ناطق هستند که خود قرآن در وجود پیامبر(ص) و اهل‌ بیت(ع) تحقق پیدا کرده است.
وی گفت: انسان کامل قرآن تحقق یافته در خارج است و قرآن نازل انسان کامل نوشته شده بر روی کاغذ است. پس مثلت هدایت ضلع اول قرآن نازل، ضلع دوم قرآن ناطق و ضلع سوم قرآن صاعد یا همان مقام تصعید(صعود بخشیدن) است.
محمدی با تأید بر اینکه باید به نهج‌البلاغه بیشتر توجه کنیم چون نماد قرآن ناطق نهج‌البلاغه است، اظهار کرد: مهجوریت نهج‌البلاغه در بین ما شیعیان علوی ملموس است بطوری که برای جا انداختن خوب قرآن نازل در میان مردم باید آنها را به نهج‌البلاغه وصل کنیم. خطبه‌های نهج‌البلاغه روحیه‌های حماسی در ارتش قرآن بنیان به وجود می‌آورد.
وی تصریح کرد: مجموعه عبارات و سخنان اهل‌بیت(ع) که انسان را به سعادت می‌رساند و می‌تواند وجه گفت‌وگوی ما با حضرت حق باشد، صحیفه گفته می‌شود که این صحیفه از پیامبر اکرم(ص) با عنوان صحیفه نبوی شروع می شود تا به صحیفه مهدوی ختم می‌شود. این صحیفه‌های 14 گانه امروزه در اختیار ما است.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه مکررا مقام معظم رهبری در درس خارج خود بر همراهی صحیفه سجادیه تأکید کرده‌اند، اظهار کرد: صحیفه سجادیه نمایندگس کامل از تمامی صحیفه‌ها است. نیروی مسلح قرآن بنیان نیرویست که در تمام لایه‌ها و درجات آن قرآن نازل، ناطق و صاعد است.
وی عنوان کرد: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را به عنوان نهاد موفق در فعالیت‌های قرآنی در کشور می‌دانم که با رصدی که در مجموعه فعالیت‌های قرآنی کشور انجام داده‌ایم به این نتیجه رسیدیم که اراده خوبی در زمینه فعالیت‌های قرآنی شکل گرفته است و فعالیت‌های خوبی ذیل این اراده شکل گرفته است که مقدمه خوبی برای جهش‌های بعدی است.
محمدی اظهار کرد: اگر بتوانیم در این وزارتخانه این کار را به صورت جدی دنبال کنیم آینده خوبی را برای توسعه فرهنگ قرآنی و برای جیش‌الرحمان شدن نیروهای مسلح می‌توان پیش‌بینی کرد. یعنی هم تحقق معرفت قرآنی هم ایمان قرآنی و هم رفتار قرآنی و این قرآن هم به سه معنای قرآن نازل، ناطق و صاعد است.
وی اضافه کرد: با تنوع فعالیت قرآنی که در این وزارتخانه انجام می‌شود، فعالیت‌های قرآنی در وزارت دفاع به بلوغی رسیده است به طوری که معتقدم نهضت قرآنی در آن شکل گرفته است این فارغ از هر گونه ملاحظه‌ای است. ظرفیت‌ها و عناصر پرچم‌دار خوبی در وزارت دفاع است که باید روز به روز بر تلاشتان بیافزایید و روز به روز در توسعه فرهنگ قرآنی تلاش کنیم.
captcha