به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن با شعار «قرآن، اخلاق، زندگی» از روز گذشته، 8 خردادماه با فعالیت کمیتهها و بخشهای مختلفی آغاز شد. این نمایشگاه هر ساله با ارائه محتوا در عرصههایی همچون علمی، پژوهشی، آموزشی و هنری به جذب سلیقهها و تفکرات مختلف پرداخته است.
یکی از بخشهای ویژه و پرمخاطب نمایشگاه بخشهای هنری آن است که با ارائه محصولات مختلف و متنوع به افزایش جذابیتهای نمایشگاه کمک میکند. در نمایشگاه بیستوپنجم بخش هنری را میتوان در سه حوزه نمایش آثار هنری، هنرهای دستی و بخش فروش مشاهده کرد.
بخش نمایش آثار هنری در اوایل نمایشگاه و بخش فروش در قسمت میانی نمایشگاه جانمایی خوبی داشته و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته است، اما بخش هنرهای دستی که از غرفههای محدود اما پرباری تشکیل شده، در بخشی قرار گرفته است که به گفته مسئولان غرفههای این بخش برای ارائه و بازتاب آثاری که ساخته دست هنرمندان قرآنی است، نامناسب محسوب میشود.
در این بخش که آثاری همچون انگشتری و نگینهای انگشتری و تزئینی، معرق چرم و ملیله روی چوب و قلمکاری ارائه میشود، غرفهها از نظر نور و دسترسی برای مخاطبان شرایط مطلوبی ندارد؛ در حالیکه آثار ارائه شده نیاز به مکانی برای بهتر دیده شدن دارد.
یکی از مسئولان غرفه در گفتوگو با ایکنا با اشاره به جانمایی بخش هنرهای دستی در نمایشگاه بیستوپنجم گفت: سال گذشته فضایی که به این غرفهها اختصاص داده بودند، جای مناسب و وسیعتری بود که در مسیر بازدیدکنندگان نیز قرار داشت اما امسال فضایی که در اختیار این بخش قرار گرفته، بسیار محدود است.
وی افزود: غرفههایی که در این بخش قرار دارند، در دیواره کناری شبستان نمایشگاه و پشت یکی از بخشها واقع شده که علاوه بر آن که نوری به اندازه مهتاب روشنائیبخش این قسمت است، در معرض دید مخاطبان هم نیست و به نظر میرسد در روزهای آتی استقبالی را که سالهای گذشته از این بخش میشد، شاهد نباشیم.
یکی دیگر از مسئولان غرفههای این بخش گفت: آثاری که در این بخش ارائه میشود، به دلیل ظرافتهایی که دارند، به شرایط و محیط وسیع و بازی نیاز دارند و به دلیل نداشتن نور کافی در این بخش جلوهای که این آثار دارد، به خوبی نمایان نمیشود.
مسئول غرفهای که از اصفهان برای حضور در این نمایشگاه به تهران سفر کرده است، نیز در این رابطه اظهار کرد: این غرفه برای اولین بار است که در نمایشگاه قرآن تهران حضور پیدا میکند بنابراین از شرایط بخش هنرهای دستی در سالهای گذشته اطلاعی ندارم اما به نظر میرسد با توجه به شرایطی که مشاهده میشود، موقعیت برای ارائه آثار هنری در این سطح مناسب نیست و بهتر بود جانمایی غرفههای بخش هنرهای دستی به گونهای بود که در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگرفت.
با توجه به ضرورت حمایت از هنرمندان بهویژه هنرمندان قرآنی کشور به نظر میرسد، این بخش نیاز به توجه ویژهای دارد که برای تحقق این امر اولین گام قرار دادن آثار این هنرمندان در فضای مناسب و شناساندن آنها به مخاطبان است.
با این حال در بخش هنرهای دستی نمایشگاه بینالمللی قرآن آثار ویژهای از هنرمندان ایرانی به نمایش گذاشته شده که جلوههای بصری و هنری آن برای بازدیدکنندگان قطعاً جایگاه ویژهای خواهد داشت. این بخش در کنار غرفههای کمیته آموزشوپرورش و نرسیده به بخش فروش قرار گرفته است.
بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن که روز گذشته، 8 خردادماه با حضور معاونان رئیسجمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از نمایندگان مجلس و مدیران و مسئولان فرهنگی و قرآنی کشور آغاز شد؛ تا 26 ماه جاری از ساعت 17 تا 24 پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
محمود قرهداغی