کد خبر: ۳۶۱۰۰۵۰
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۳
حجت‌الاسلام رفیعی:

اسلام آغازگر جنگ نیست/ دفاع وظیفه همگانی

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) با بیان اینکه اسلام آغازگر هیچ جنگی نیست تاکید کرد: اگر دشمن به کشور اسلامی حمله کند دفاع و جهاد واجب و وظیفه همگانی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز ۲۵ خردادماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه احزاب گفت: در آیاتی از این سوره، تاکید شده است که عزت و ذلت و حیات و ممات و همه تدبیر امور آفرینش به دست توانای خداوند است.

وی با اشاره به آیه ۱۸ این سوره تصریح کرد: این آیه بعد از اینکه چند نفر از مومنان در جریان جنگ احزاب به مدینه آمدند تا مجددا خانواده خود را ببینند و به جنگ برگردند ولی با شماتت برخی افراد در مدینه مواجه شده و آنان تلاش می کردند تا این افراد را از جنگ منصرف کنند نازل شد؛ قرآن در این آیه فرموده است خداوند كارشكنان [و مانع‏شوندگان] شما و آن كسانى را كه به برادرانشان مى گفتند نزد ما بياييد و جز اندكى روى به جنگ نمى‌‏آورند [خوب] مى ‌شناسد؛ خداوند از این دسته با عنوان بخیل نام می‌برد.

رفیعی تصریح کرد: در اسلام جنگ، اصل نیست ولی وقتی دشمن به کشور اسلامی حمله کند وظیفه همه دفاع است، لذا دفاع یکی از مهمترین اصول اسلامی است.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: یکی از افتخارات امام علی(ع) حضور در تمامی جنگ‌های دوره پیامبر جز یکی دو جنگ بود که آن هم به دلایل موجهی ایشان نتوانستند در این جنگ‌ها حاضر شوند.

وی با اشاره به آیات ابتدایی سوره عادیات افزود: این آیات قبل از جنگ ذات‌الثلاثه که حضرت علی(ع) همراه عده‌ای و به دستور پیامبر و برای دفع فتنه آنان رفته بودند نازل شد و به اسبان تیزرو و سرنشینان این اسب‌ها و جرقه سم آنان از طرف خداوند قسم یاد شده است بنابر این جهاد در اسلام تا این درجه دارای اهمیت است.

وی با تمجید از شهید همت‌ها، باکری‌ها و ... افزود: در اینجاست که انسان به اهمیت کار شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی پی می‌برد که برای رفتن روی مین با یکدیگر مسابقه می‌دادند.

رفیعی بخل شدید، زبان درازی بعد از جنگ‌ها، و ترس را از ویژگی‌های منافقان و مومنان سست عنصر براساس این آیات برشمرد و افزود: بخل در مال خلاصه نمی شود و شامل بخل قلمی و جانی و فکری و ... نیز هست. 

captcha