کد خبر: 3617997
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۰
در نشست خبری انجمن داروسازان مطرح شد؛

ممنوع بودن نماد غیر اسلامی صلیب بر تابلوی داروخانه‌ها/ رقابت داروخانه‌ها بر خلاف سیاست‌های ابلاغی رهبری است

گروه سلامت: انجمن داروسازان تهران در نشست خبری خود با اشاره به مصوبه شورای رقابت مبنی بر رقابتی کردن فعالیت داروخانه ها این مصوبه را دلیل کالایی دیدن دارو و افزایش تقاضاهای القایی بر خلاق سیاست‌های رهبری دانستند.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اعضای شورای مرکزی انجمن علمی داروسازان تهران در نشست خبری که عصر امروز 20 تیرماه در محل این انجمن برگزار شدبا انتقاد از مصوبه شورای رقابت برای رقابتی کردن فروش دارو در کشور این را بر خلاف سیاست‌های کلی سلامت ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب دانستند.
در ابتدای این نشست محمد رضا دری دبیر انجمن داروسازان تهران با انتقاد از مصوبه شورای رقابت و ورود این شورا به نظام دارویی کشور اظهار کرد: این کار فضای دارویی کشور را ملتهب کرده است؛ این شورا در زمینه احداث داروخانه یک کار کارشناسی انجام داده و اعلام کرده که به واسطه نگرانی نسبت به موقعیت کاریابی فارغ‌التحصیلان داروسازی باید برخی ضوابط مربوط به فاصله و ضریب جمعیت در تاسیس داروخانه‌ها حذف شود.
وی افزود: این نگرانی قابل احترام است اما به نحوه ورود و دیدگاه این شورا انتقاد داریم زیرا که این شورا از انجمن داروسازان یا نهادهای صنفی متخصص برای تصمیمش نظرخواهی نکرده است چرا که اگر نظرخواهی می‌کرد متوجه می‌شد که قسمت اعظم بازار دارویی کشور در انحصار بخش دولتی است و اگر متوجه این موضوع می‌شد می‌توانست در کنار ما و با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی برای ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر برای داروسازان پیش رود. متاسفانه ۶۰ درصد بازار دارویی کشور در انحصار بخش دولتی است.
عضو انجمن داروسازان تأکید کرد: اگر شورای رقابت به جای بر هم زدن نظم امور به ما در امر آزاد کردن بازار دارو از انحصار دولت و سوق دادن این بازار به سمت بخش خصوصی ورود می‌کرد مشکلات بیشتری از داروسازان کشور حل می‌شد.
دری با بیان اینکه این مصوبه خلاف صریح سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است گفت: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که سیاست‌های کلی نظام سلامت و شرح وظایف این حوزه از سوی وزارت بهداشت ساماندهی شود و سیاستگذاری و نظارت کارآمد بر تولید، مصرف و واردات دارو هم از اختیارات وزارت بهداشت است.
رقابتی شدن  دارو خلاف اخلاق پزشکی است
وی ادامه داد: پس در این حوزه اصلا ورود شورای رقابت معنا ندارد زیرا با رقابتی کردن دارو، کشور به سمت مصرف القایی و بدون تجویز می‌رود که با اخلاق پزشکی مغایرت دارد، علاوه بر آن در سیاست‌های رهبری بر موضوع ممانعت از افزایش تقاضای القایی تاکید شده است.
دری در ادامه به مبحث تبلیغات دارویی در کشور و معضلات داروخانه‌ها پرداخت و عنوان کرد: اکثر کالاهای رقابتی بحث تبلیغات وجود دارد، این در حالی است که قانون مقررات پزشکی می‌گوید که هیچ دارو و فرآورده پزشکی نباید تبلیغ شود و صاحبان حرف پزشکی و دارویی حق انتشار آگهی تبلیغاتی که موجب مراجعه مکرر بیماران و تقاضای القایی شوند را ندارد بنابراین شورای رقابت باید به این مسائل هم توجه کند.
عضو انجمن علمی داروسازان تهران در ادامه با هشدار به داروخانه‌ها نسبت بر زدن هر نوع نماد غیر اسلامی مانند « صلیب» بر تابلوی داروخانه‌ها اظهار کرد: این امر خلاف قانون، ممنوع و به شدت مخالف دین، و اعتقادات اسلامی است با داروخانه‌ای که از این نماد های غیر ایرانی و غیر اسلامی استفاده کند به شدت برخورد می‌شود.
در ادامه این نشست  شهاب‌الدین جنیدی  عضو شورای مرکزی انجمن داروسازان نیز با  بیان اینکه در قانون تشکیلات وزارت بهداشت، آیین نامه‌های اجرایی این وزارتخانه معادل قانون دانسته شده و ضوابط اداره داروخانه‌ها نیز به پیروی از این قانون در اختیار وزارت بهداشت است عنوان کرد: و تنها دو نهاد دیوان عدالت اداری و مجلس می‌توانند این ضوابط را تغییر دهند.
وی افزود: کارشناسان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو طی ۳۰ سال گذشته دسترسی به دارو را به طور موثری افزایش داده‌اند اما با این مصوبه شورای  رقابت خیابان شهری مانند تهران قدم به قدم داروخانه تاسیس شود و کار وزارت بهداشت در توزیع دسترسی مردم به دارو در نقاط شهری ضایع شده و به نوعی دچار بی عدالتی در دسترسی مردم به دارو می‌‎شویم.
90 درصد مردم ایران خواهان عرضه دارو بدون نسخه هستند
وی در ادامه با اشاره به مدیریت داروسازها بر مصرف صحیح دارویی عنوان کرد: به جرات می توان گفت به جز داروهای قلبی و شیمی درمانی بالغ بر 90 درصد مردم خواستار ارائه دارو بدون نسخه بوده و اگر نبود مدیریت صحیح داروسازها این 90 درصد در اختیار آنها قرار می‌گرفت؛  ضمن اینکه 20 درصد مراجعه به اورژانس‌ها به دلیل همین عوارض دارویی و مصرف خودسرانه است.
جنیدی با تأکید بر نیاز به حضور داروسازها در ارائه خدمات سرپایی به بیماران یادآور شد: فعالیت داروسازان به صورت سرپایی در داروخانه ها و در بیمارستان‌ها می تواند هزینه‌های درمانی را کاهش دهد و این در بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز می تواند صدق کند ولی مسئولان گرفتن خدمات از داروساز را سرمایه نمی‌دانند.
کنترل دارو به اندازه اسلحه سخت است/ نباید با جان مردم بازی کرد
در ادامه این نشست آرش محبوبی دیگر عضو انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه کنترل دارو از کنترل اسلحه سخت‌تر است اظهار کرد: داور مستقیما به امنیت مردم در ارتباط بوده و نباید با رقابت بین داروخانه‌ها سلامت مردم در حوزه دارو به خطر افتد که متأسفانه شورای رقابت با اینکار در پی رقابتی کردن نظام دارویی کشور است.
وی با بیان اینکه شورای رقابت می‌خواهد دارو را می خواهد کالا به حساب بیاورد در حالیکه دارو خدمت است؛ عنوان کرد: نباید با جان مردم بازی کرد، دارو تخصص می‌خواهد، دارو نان نیست که به راحتی آن را در اختیار همه قرار داد و مانند کالا در بازار آن را به فروش رساند.

captcha