کد خبر: 3618248
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶
امیرحسین شریفی:

روزی حلال، موضوع اصلی فیلم «کبریت‌های سوخته»

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: فیلم سینمایی «کبریت‌های سوخته» سعی دارد با محور قرار دادن روزی حلال، سبک زندگی ایرانی - اسلامی را مد نظر قرار دهد.

امیرحسین شریفی، تهیه‌کننده فیلم سینمای کبریت‌های سوخته در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) اظهار کرد: متاسفانه شرایط برای اکران فیلم‌های سینمای برای همه آثار، یکسان نیست. همین مسئله سبب شده فیلم‌هایی که به‌نوعی حرفی برای گفتن دارند کمتر فرصت دیده شدن را داشته باشند، اما در عوض کارهای به اصطلاح کمدی به‌راحتی روی پرده رفته و زمان بسیاری را در اکران به خود اختصاص می‌دهد.

وی افزود: البته من با فیلم‌های طنز مشکلی ندارم چون خود نیز تهیه چنین کارهای را بر عهده داشته‌ام، اما این‌که آثار طنز به چه کارهایی گفته می‌شود، بحثی گسترده است که در این فرصت نمی‌گنجد، اما به طور اجمالی باید بگویم فیلمی که می‌خواهد مردم را بخنداند باید آموزه‌های را به مردم بیاموزد. با این توضیح می‌خواهم به فیلم جدیدم که از امروز (21 تیرماه) روی پرده سینماهاست، بپردازم.

تهیه‌کننده فیلم «کبریت‌های سوخته» گفت: این فیلم سینمایی اخیراً روی پرده رفته، اما در اکران شکل مطلوبی ندارد، در‌ صورتی‌که در «کبریت‌های سوخته» سعی کردم به سبک زندگی ایرانی - اسلامی بپردازم. در حقیقت در این فیلم به دنبال این بودم تا مخاطب را به این درک برسانم که زندگی با رعایت مفاهیم دینی و اسلامی شرایط بهتر و راحت‌تری برای همه آدم‌ها در پی خواهد داشت، اما برعکس وقتی قرار باشد از دستورات فاصله بگیریم نتیجه دریافتی به ضرر خودمان خواهد بود.



وی با بیان اینکه برای ساخت یک اثر عاطفی نباید اصول و دستورات اسلامی را زیر پا گذاشت، تاکید کرد: متاسفانه وقتی در فیلم‌های سینمایی می‌خواهیم به موضوعات عاطفی میان جوانان اشاره کنیم، روش‌هایمان آنچنان که باید از اصول و قوانین دینی استوار نیست، بلکه برگرفته از توصیه‌های غربی هست که این روزها به‌شدت در جامعه ما رواج پیدا کرده است. این وضعیت در شرایطی که ما با الگو‌برداری از زندگی اهل بیت(ع) قادریم به‌خوبی زیبایی‌های عاطفی و احساسی را در کارهایمان تصویر کنیم.
این سینماگر به توضیح فوق اضافه کرد: وقتی از الگو برداری از سیره ائمه معصومین(ع) سخن می‌گویم منظورم دادن شعار نیست، بلکه به‌واقع به چنین موضوعی باور دارم. این باور نیز می‌تواند برای همه به‌وجود آید تنها کافی است که پیرامون سیره چهارده معصوم(ع) تحقیق شود تا ما با داشته‌های اعتقادی خود بیشتر آشنا شویم.

تهیه‌کننده «اشک سرما» با بیان این‌که فیلم «کبریت‌های سوخته» رویکردی بازدارنده نیز دارد؟ تصریح کرد: این روزها بسیاری از جوانان به آرزوی پولدار شدن دست به تولید کارهایی می‌زنند که مطمئناً سرانجام خوبی نخواهد داشت، چون روزی حلال در آن نقشی ندارد، برای همین در این فیلم نشان داده می‌شود که بهترین را برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی کسب درآمد حلال است.

شریفی در پاسخ به این سوال که چرا دیگر فیلم‌های دفاع مقدسی تولید نمی‌کند؟ اینگونه پاسخ داد: فعالیت در حوزه سینمای دفاع مقدس و کارهای انقلابی جز دغدغه‌های همیشگی من بوده و هست. این نکته را هم به‌خوبی می‌توان از کارنامه من مشاهده کرد، اما وقتی نمی‌توانم آثارم را به‌خوبی در معرض دید قرار دهم چگونه باید باز هم در این حوزه قدم بردارم؛ برای مثال فیلم سینمای «اشک سرما» که کاری ستایش‌شده از سوی مردم و منتقدان بود، اشاره می‌کنم که اکران خوبی نداشت.

این تهیه‌کننده ادامه داد: مطلبی دیگری در این زمینه وجود دارد آن هم اینکه، امروز مفهوم دفاع مقدس به‌شدت گسترده شده و دیگر آن را تنها نباید در هشت سال جنگ تحمیلی جستجو کرد، بلکه تصویر‌گری از رشادت‌های مدافعان حرم خود نوعی پرداختن به دفاع مقدس است. یا در شکل دیگر می‌توان به آثاری اشاره کرد که در آن به جنایات داعش توجه شده است. این قبیل تولیدات علاوه بر این‌که مفهومی ارزشمند دارند، کارایی بالایی نیز در زمان حال دارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: سال گذشته فیلمی تحت عنوان «آوازه‌های سرزمین من» داشتم که حتی فرصت نمایش پیدا نکرد! این فیلم درباره داعش و اتفاقاتی بود که توسط این گروهک انحرافی رقم می‌خورد، اما جالب است بدانید برای اکران آن کسی پیش قدم و داوطلب نشد. این مسئله نیز برای من جای سوال داشت چون اگر می‌خواستم پایین بودن کیفیت کار را ملاک این کم‌توجهی تصور کنم دیگر نباید شاهد اکران چنین فیلم‌های سخیفی (برخی فیلم‌های طنز) در سینما‌های کشور باشیم.



شریفی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا منظور وی در حمایت از کارهای ارزشی، اکران بیش از حد این دست تولیدات در سینماست؟ چنین پاسخ داد: به مطلب خوبی اشاره کردید چون وقتی از فیلم‌های ارزشی و حمایت از آنها سخن گفته می‌شود برخی‌ها تصور می‌کنند منظور این است که فیلم‌های دیگر فرصت نمایش نداشته باشند در‌ صورتی‌که این باور خود ظلم به سینماست، چون فیلم‌های ویژه‌ای باید در سینما باشند تا اقتصاد سینما بچرخد، اما به‌شرطی که فیلم‌های ارزشی نیز فرصت دیده شدن را داشته باشند، والا دیگر تهیه‌کننده‌ای علاقه نخواهد داشت تا در این حوزه‌ها کار کند.

این تهیه‌کننده در پایان تاکید کرد: ممکن است عده‌ای بگویند اکران هنر و تجربه قدمی در جهت حمایت از فیلم‌های ارزشی و هنری است این گفته تا حدودی صحیح است، ولی با نمایش یک فیلم در چند سالن و سانس‌های کم‌تماشاگر برای فیلم‌های ارزشی اتفاقات خوب را رقم زد! بلکه باید تولیدات مورد نظر در چرخه اکران واقعی سینما به نمایش درآیند تا بتوانند درآمدزایی داشته باشند.
captcha