کد خبر: 3618293
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰

قدرت انتخاب منبع؛ نقطه قوت جشنواره رضوی

گروه ادب: کتابدار کتابخانه مطهری رامشیر با تقدیر از تدبیر دبیرخانه جشنواره رضوی در امکان انتخاب منبع برای مخاطبان، تصریح کرد: انتخاب 4 کتاب برای گروه سنی بزرگسال، نقطه قوت و یکی از عوامل موفقیت این جشنواره به شمار می‌آید؛ چراكه امکان انتخاب آزاد باعث استقبال بیشتر مخاطبان شد.

سیده سمیه موسوی، كتابدار كتابخانه مطهری رامشیر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پیرامون فعالیت‌های انجام شده در این كتابخانه در جریان برگزاری هفتمین جشنواره كتابخوانی رضوی اظهار کرد: اوایل اردیبهشت‌ماه بود كه در اداره كل استان جلسه‌ای با هدف تشریح شیوه برگزاری جشنواره كتابخوانی رضوی برگزار شد. پیرو آن جلسه در كتابخانه شهید مطهری كارگروهی فرهنگی تشکیل دادیم كه شیوه‌های تبلیغ و اولویت‌های كاری خود را مشخص کنیم. با توجه به در پیش رو بودن تعطیلات تابستانی و ضرورت جلب مشارکت دانش‌آموزان، مدارس در كانون توجه قرار گرفت. به دنبال آن تعامل با آموزش و پرورش و كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان برقرار شد و كتابداران كتابخانه ما با برنامه‌ریزی در كانون و مدارس روستایی و شهری حضور یافتند. طی این دیدارها كتاب «10 قصه از امام رضا (ع)» جمع‌خوانی می‌شد و کودکان با برداشت‌های ذهنی خود از داستان‌های كتاب تصویرسازی می‌کردند.

وی ادامه داد: معرفی جشنواره در شبکه‌های اجتماعی، برگزاری جلسه با كمیسیون امور بانوان و نیز بسیج شهرستان، مراجعه به دارالقرآن‌های مرتبط با گروه سنی زیر 12 سال، تبلیغات روی بیلبوردهای شهری، نماز جمعه و تشویق مراجعان كتابخانه به شركت در جشنواره كتابخوانی رضوی بخش دیگری از فعالیت‌های انجام ‌شده بود.

موسوی با تقدیر از دبیرخانه جشنواره كتابخوانی رضوی در انتخاب مناسب منابع، تصریح كرد: به عقیده من انتخاب 4 كتاب برای گروه سنی بزرگسال، نقطه قوت و یكی از عوامل موفقیت این جشنواره بود؛ چراكه مخاطب بزرگسال امكان انتخاب داشتند و انتخاب آزاد باعث استقبال بیشتر شد.

وی با یادآوری خاطرات شیرینی در جریان معرفی جشنواره رضوی، ‌ادامه داد: حضور ما در روستاها بسیار لذت‌بخش و به‌ یاد ماندنی بود؛ صبح‌ها به روستاهای اطراف می‌رفتیم و وقتی از قصه و مسابقه نقاشی رضوی برای کودکان می‌گفتیم، با اشتیاق آنان برای شنیدن داستان‌ها رو برو بودیم. ‌آنها به یكی، دو قصه اكتفا نمی‌کردند و اصرارشان برای شنیدن قصه‌های بیشتر به ما انرژی بیشتری می‌داد. در واقع کتاب‌ها روان‌خوان بود و کودکان از خواندنش لذت می‌بردند. وقتی به مدارس می‌رفتیم و برگزاری مسابقه نقاشی اعلام می‌شد، شاهد حضور دانش‌آموزان زیادی بودیم كه نمازخانه مدرسه ظرفیت پذیرش آنان را نداشت.

به گفته این کارشناس، کودکان به ‌واسطه برنامه تلویزیونی «سحرخیزان»، ویژه‌برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان از شبكه استانی خوزستان، منتظر ما بودند. در این برنامه جشنواره كتابخوانی رضوی معرفی می‌شد و برای اطلاعات بیشتر متقاضیان به کتابخانه‌های عمومی ارجاع داده می‌شد.

كتابدار كتابخانه شهید مطهری، استقبال كودكان از جشنواره كتابخوانی رضوی را بی‌نظیر دانست و گفت: منابع جشنواره، به‌ویژه در بخش كودكان، با استقبال چشمگیری رو به‌ رو شد؛ ما تنها دو كتاب برای امانت داشتیم و تقاضاها به‌ قدری بالا بود كه هر کتاب را تنها برای 2 روز امانت می‌دادیم؛ متقاضیان شماره تلفنی از خود به ما می‌دادند كه به‌ محض بازگشت کتاب برای امانت آن مراجعه كنند. علاوه بر این ما 10 كتاب برای فروش داشتیم كه کودکان اصرار داشتند کتاب‌ها را نفروشیم تا امکان استفاده برای عده بیشتری از آنها فراهم باشد. استقبال كودكان از کتاب «10 قصه از امام رضا (ع)» برای ما بسیار ارزشمند است، به ‌قدری كه پس از جشنواره برای ثبت این کتاب‌ها مکاتبه خواهیم کرد.

وی با تقدیر از حمایت اداره كل استان در انجام فعالیت‌های کتابخانه‌ای، اقدامات تبلیغی مرتبط با معرفی جشنواره كتابخوانی رضوی را در افزایش میزان مراجعه به کتابخانه‌های عمومی مؤثر دانست و گفت: انتظار ما این بود كه در ایام ماه مبارك رمضان از میزان مراجعه به كتابخانه كم شود، اما به بركت جشنواره كتابخوانی رضوی و فعالیت‌های تبلیغاتی مرتبط همچون برنامه تلویزیونی «سحرخیزان» و توزیع پوستر جشنواره در شب‌های قدر، كتابخانه ما بسیار زنده و پویا بود. کتاب‌های جشنواره امانت بالایی دارند؛ كودكان به ‌واسطه مطالب قابل ‌فهم و تصاویر زیبای كتاب «10 قصه از امام رضا (ع)» ارتباط بسیار خوبی با آن برقرار كردند. همچنین در بخش بزرگسال کتاب‌های «چلچراغ» و «بانوی ملكوت» با توجه به نبود آگاهی كافی درباره این دو شخصیت دینی، با استقبال بسیاری رو به رو شد.

موسوی میزان مشاركت مراجعان كتابخانه مطهری را در بخش مكتوب بیش از بخش آنلاین دانست و گفت: تا امروز از هیچ تلاشی برای معرفی جشنواره فروگذار نکرده‌ایم و فعالیت‌هایمان به‌قدری گسترده بود که به تقاضای مراجعان پاسخ‌نامه‌ها را در تعداد زیاد تكثیر می‌کردیم تا به قدر كافی در اختیار باشد.

captcha