کد خبر: 3619639
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۶
ایمانیه بیان کرد:

انس جوانان با قرآن؛ راه اداره بهتر کشور

گروه مسابقات: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مراسم افتتاحیه جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر شاهد انگیزه مضاعف همکاران خود برای برگزاری این جشنواره بوده‌ایم، گفت: اگر مي‌خواهيم جوانان خود را بيمه كنيم تا مردماني باشند كه بتوانند اين كشور را روز به روز بهتر اداره كنند، راهي بهتر از آشنا كردن آنها با قرآن کریم نداریم.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به فارس، مراسم افتتاحیه بیست و دومین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر امروز، 25 تیرماه برگزار شد. در بخشی از این مراسم، محمدهادی ایمانیه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی سخنانی ضمن خوش آمدگویی به میهمانان حاضر در این مراسم، گفت: شیراز، میزبان بسیاری از همایش‌ها و جشنواره‌ها بوده است، اما در کمتر جشنواره‌ای شاهد چنین انگیزه و عشقی برای پیشبرد امور بوده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه با برگزاری این مسابقات، شهر و کشور ما بیمه خواهد شد، افزود: به دلیل عنایتی که به قرآن و عترت در چنین جشنواره‌هایی وجود دارد، برکت در کارها حاصل می‌شود. در این قبیل جشنواره‌ها هست که شاهد کنار هم بودن دو ثقل قرآن و عترت در کنار هم هستیم.
ایمانیه با تأکید بر اینکه قرآن، كلام خداست، تصریح کرد: از اين رو برترين سخنی است كه در ميان بشر موجود است. پيامبر اکرم(ص) در این زمینه فرموده‌اند كه برتری قرآن بر ساير سخنان مانند برتري خداوند متعال بر مخلوقات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه قرآن كتاب تاريخ، فلسفه يا نجوم نيست، اما به فراخور گاهي گذري به اين گونه مطالب دارد، گفت: اين كتاب، آخرين نسخه هدايت براي بشر و البته كاملترين نسخه است، اما آيا اين آيات به تنهايي مي‌تواند بشر را به سرمنزل مقصود برساند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم خاطرنشان کرد: خداوند وجود پيامبر اکرم(ص) را برای تبيين آيات لازم مي‌داند تا حضرت از سرچشمه وحي بنوشد و سپس جامعه را سيراب كند. رسول خدا(ص) 23 سال به اين امر خطير مشغول بودند. پیامبر(ص) در دوران حیاتشان بارها بر «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» تأکید کرده‌اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اذعان کرد: قرآن و عترت دو ثمره جدانشدنی رسالت هستند كه بنا به فرمود خاتم رسولان(ص) تضمين‌كننده هدايت بشر تا قيام و قيامت هستند. جدايي‌ناپذير بودن اين دو ثقل به معناي انفكاك‌ناپذير بودن امامت و قرآن است. امامان، مبين و مفسر قرآن و شرح‌دهنده جزئيات قرآن هستند و قرآن هر يك به تنهايي براي راهنمايي بشر كافي نيست و نياز به هر دو این آنها هست. بنابر این براي شناخت آيات قرآن بايد به آيات ديگر و ثقل اصغر يعني اهل بيت(ص) مراجعه كرد.
ایمانیه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه از اصلي‌ترين مشكلات مسلمانان در طول تاريخ، نگاه جزيره‎اي به آيات قرآن بوده است، گفت: این همان، مسئله‌اي است كه وهابيت در عصر حاضر به آن دچار هستند. برای فهم آیات الهی، نمي‌توان تنها يك آيه را ديد بلكه بايد مجموعه آيات قرآن در كنار هم ديده شوند.
وی بیان کرد: به عنوان مثال، وهابيت مسائلي مثل شفاعت را رد مي‌كنند و حكم كفر مي‌دهند، علت اين موضوع همان نگاه جزيره‌اي و در نظر نگرفتن مجموعه‌اي از آيات قران در كنار هم است. آسیب ديگر، مراجعه نكردن به ثقل ديگر يعني امام معصوم(ع) در تبيين آيات قرآن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه در قرآن به احكامي كه براي مسلمانان واجب است، اشاره شده است، گفت: برای دست يافتن به متون آيات قرآن و فهم آنها و نیز مواردي از اين دست مراجعه به محمد و آل محمد(ص) اجتناب‌ناپذير است.
وی اذعان کرد: اهتمام معصومين(ع) به قرآن، بسيار جدي است و در اين راه، توصيه‌هاي فراواني از حضرات معصومين(ع) ثبت و ضبط شده است. از جمله آنها اینکه حضرت علي(ع) در نهج البلاغه بسیار فراوان به قرآن تذكر داده‌اند و قرآن را شفاعت‌كننده‌اي معرفي مي‌كنند كه شفاعتش پذيرفته مي‌شود. همچنین از امام صادق(ع) نیز نقل شده است كه قرآن زنده‌اي است كه نمي‌ميرد. قرآن همواره در جريان است و در ميان اولين و آخرين ما در جريان است.
ایمانیه خاطرنشان کرد: توصيه به قرائت قرآن و نگاه كردن به مصحف شريف مورد عنايت امامان(ع) بوده است. همچنین از رسول خدا(ص) نقل شده است كه قرآن را به صورت نيكو بخوانيد. امام رضا(ع) نیز فرموده‌اند، قرآن را با صداهاي خود زيبا كنيد، زيرا صداي نيكو بر زيبايي قرآن مي افزايد.
وی در ادامه به بحث تعلیم قرآن و لزوم توجه به آن پرداخت و اظهار کرد: در باب تعلم و فراگيري قرآن هم روايات متعددی از رسول خدا(ص) نقل شده است. از جمله اینکه حضرت فرموده‌اند، بهترين شما كساني هستند كه قرآن را بياموزند و آموزش دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پیشرفت همه جانبه بشريت اشاره و اظهار کرد: پيشرفت تكنولوژي در قرن بيست و يكم و اين ارتباطات جمعي كه برقرار شده است و روز به روز هم توسعه پيدا می‌كند هر چقدر هم بیشتر شود باز هم بيشتر متوجه مي‌شویم که بشريت راه چاره‌اي جز برگشت به معنويت اصيل را ندارد.
وی در پایان عنوان کرد: تنها كتابي كه دچار تحريف نشده است، قرآن است و اگر بتوانيم با دو ثقل اكبر و اصغر كه پيامبر(ص) از خود به يادگار گذاشتند متمسك شويم و جوانان خود را عادت دهيم، می‌توانیم به سر منزل مقصود برسیم. امام صادق(ع) در همین زمینه فرموده‌اند؛ اگر در دوران جواني جوانان خود را با قرآن آشنا كنيد، آیات الهی با گوشت و استخوان آنها مخلوط می‌شود. اگر مي‌خواهيم جوانان خود را بيمه كنيم تا مردماني باشند كه بتوانند اين كشور را روز به روز بهتر اداره كنند، راهي بهتر از آشنا كردن آنها با قرآن کریم نداریم.
captcha