حجتالاسلام والمسلمین محسن نقیزاده، کارگردان مستند «بومرنگ» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره نحوه ساخت این کار چنین توضیح داد: یک ماهونیم حجم زیادی از آرشیوهای داعش که خام بودند و در سایتهایی مثل یوتویوب پیدا نمیشد، رو دیدم بعد احساس کردم ریشههای داعش در ۲۰ سال پیش است و در ادامه قصه شکل گرفت.
وی درباره مراحل تبلیغی کار چنین توضیح داد: طی شش ماه هم تحقیق میکردم هم تدوین، چند بار تدوینم رو بهکلی دور ریختم و دوباره از اول شروع میکردم، همچنین کتابها و سایتها دیگر منابعی بودند که از آنها بهره فراوان بردم.
کارگردان مستند «بومرنگ» در پاسخ به این سوال که چه احساس نیازی برای ساخت این کار کرده؟ گفت: درباره مدافعان حرم مستند زیاد ساخته شده است، برای همین احساس کردم نگاه دقیقی به افرادی که مدافعان حرم با آنها میجنگند وجود ندارد، پس تصمیم به ساخت این کار کردم تا بتوانم اطلاعرسانی مناسبی از موضوع داشته باشم.
نقیزاده درباره انتخاب تصاویر آرشیوی گفت: تصاویر آرشیوی بر مبنای خاصی انتخاب شد تا بتوانیم چهره واقعی داعش را نشان دهیم. ابتدا اینکه ریشههای گروههای تکفیری از ۲۰ و ۳۰ سال پیش را نشان دهیم، همچنین خواستم به این نکته هم بپردازیم که آن چیزی که داعش در فیلمهای تبلیغاتی خود نشان میدهد دروغ محض است و چهره واقعی آنها نیست.
وی با بیان اینکه این مستند به هیچ وجه سفارشی نبوده است، گفت: تنها قرار بود از مجموعه آرشیوها، کاری درباره سوریه ساخته شود و این امر هم به بنده محول شد ولی روایت قصه و آنچه تصویر شد به هیچوجه سفارشی نبود.
نقیزاده درباره مصاحبه سرباز آمریکایی نیز چنین گفت: مصاحبه با سرباز آمریکایی را خودم انجام ندادم. یکی از دوستانم فهمید درباره داعش مستند میسازم به گفت این مصاحبه رو ما گرفتیم، تو مستندی هم تا به امروز استفاده نشده است، وقتی من این گفتوگو را دیدم، احساس کردم بر اساس سناریو من از این سرباز مصاحبه گرفتند. برای همین از این گفتوگو استفاده کردم.
وی درباره تناقص فیلمهای تبلیغاتی داعش هم تصریح کرد: فیلمهای تبلیغاتی داعش کاملاً متناقض است، بنابراین تصمیم گرفتم با کنار هم قرار دادن این فیلمها، بطلان ادعاهای آنها برای مخاطب مشخص کنم.
این مستندساز در انتهای سخنان خود تصریح کرد: در انتهای باید بگویم تمام تلاشم این بوده که حقیقت را بگم ولی باید کارشناسها بگویند که این کار تا چه حد تاثیرگذار بوده است.