کد خبر: 3638500
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۲
حجت‌الاسلام رفیعی:

ترویج غدیر ترویج وحدت است/ برپایی گفتمان‌های علمی غدیر

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) ترویج غدیر را ترویج وحدت بین مسلمین دانست و با تاکید بر ایجاد نهضت تکریم غدیر گفت: یکی از کارهای مهم در این زمینه برپایی گفتمان‌ها و لجنه‌های علمی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی امروز 13 شهریور ماه در نشستی خبری در مورد ایام غدیریه که در دفتر خبرگزاری فارس در قم برگزار شد گفت: قوام هر دینی و استواری هر مذهبی به استمرار آن است و هر کاری اگر ناقص و ابتر ماند و مستمر نباشد به هدف نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه پیامبر با صعوبت دین را آوردند و برای اقامه آن تلاش کردند و هیچ پیامبری هم به اندازه ایشان آزار و اذیت روحی و جسمی نکشیدند ادامه داد: ایشان در سال آخر عمرشان مسئله غدیر را که بارها مطرح کرده بودند تثبیت کردند.

رفیعی با بیان اینکه نسبت به جانشین پیامبر سه فرضیه مطرح است و برای هر فرضیه اگر کسی دلیل بیاورد ما تابع آن فرضیه می شویم اظهار کرد: فرضیه اول سکوت است یعنی پیامبر هیچ چیزی نگفته است و در مسئله جانشینی ساکت بوده‌اند این در حالی است که ایشان ده ها روایت در مورد آداب غذا و مسواک کردن و ... دارند.

رفیعی عنوان کرد: دومین فرض این است که پیامبر آن را واگذار به یک شورا و گروه کرده‌اند که در مورد این هم اگر کسی دلیل آورد ما می پذیریم ولی در روایات چنین شهودی هم دیده نمی‌شوند و 

فرض سوم تعیین جانشین خاص است که ما پیرو این فرضیه‌ایم و دلایل فراوانی برای آن هم هست و فرضیه ای اسلامی و نه شیعی است.

وی تاکید کرد: شروع جانشینی امام علی(ع) از یوم‌الانذار است که در روایات شیعه و سنی وجود دارد و در هفت جا از جمله در مسند احمد و در روایات مختلف با تعابیر مختلف نقل شده است که امام جانشین پیامبر است.

رفیعی بیان کرد: تکریم علمی یکی از ابعاد تکریم غدیر است که علما در گذشته آن را شروع کردند و امروز هم باید ادامه یابد؛ طبری در حدیث‌الولایه و علامه امینی در الغدیر و قاضی شوشتری به این مسئله پرداختند و امروز هم باید لجنه‌های علمی و گفتمان‌هایی در سراسر کشور تشکیل و به صورت علمی مسئله غدیر بحث شود.

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: علامه مجلسی در باب قعود 57 روایت از ائمه(ع) نقل کرده است که نشان می دهد مناظرات علمی غدیر در زمان اهل بیت نیز مطرح بوده است از جمله شخصی از امام صادق در مورد سکوت حضرت امیر در مسئله غصب خلافت سؤال کرد که امام استدلال کردند و پاسخ دادند.

وی افزود: برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و آموزش به طلاب باید صورت گیرد زیرا جریانی به دنبال این است که ترویج غدیر ترویج اختلاف است در حالی که ما معتقدیم که ترویج وحدت است لذا باید روی محور محبت و دوستی و مرجعیت علمی امام و تقویت باورهای جوانان شیعه کار کنیم.

رفیعی با بیان اینکه ما طرفدار جریان غدیر به جای سقیفه هستیم تصریح کرد: باید کار ترویجی و تبلیغی در این زمینه صورت بگیرد و کارهای شعاری در کنار کارهای علمی انجام شود؛ آل بویه در زمان خودشان راهپیمایی‌های شادی راه انداختند و مرحوم شیخ مفید جشن عمومی گرفتند و امروز هم ما باید در ذی‌الحجه مانند عاشورا جنبه ترویج غدیر را دنبال کنیم و کاروان شادی داشته باشیم.

این استاد و محقق حوزه علمیه با بیان اینکه نباید باید این هویت شیعی را کمرنگ ببینیم اظهار کرد: بعثت، غدیر، عاشورا و ظهور در امتداد یکدیگر هستند و ظهور میوه مراحل گذشته و ثمره بعثت و عاشورا و غدیر است و اسلام به دست امام زمان در تمامی دنیا فراگیر خواهد شد.

رفیعی بیان کرد: اگر در این حلقات چهارگانه یکی لطمه بخورد بقیه نیز کمرنگ خواهد شد بنابراین باید حضور جدی در همه مراسمات  داشته باشیم البته در بعثت اختلافی نیست و روی آن کار زیادی شده است ولی در مسئله غدیر جریاناتی علیه آن به وجود آمده است که باید امسال با شور بیشتری به غدیر بپردازیم.

وی افزود: باید فرح ما در بین مسلمین آشکار باشد؛ اما الان این قدری که کتاب در مصائب نوشته شده قابل قیاس با کتبی که در مورد شادی نوشته شده است نیست البته عاشورا باید به قوت خود ادامه یابد ولی این منافاتی با اینکه ما در ایام غدیریه شادی کنیم ندارد و باید نهضتی برای تکریم غدیر در کشور به راه بیفتد.

رفیعی با بیان اینکه باید به شبهات مطرح شده در مورد غدیر پاسخ دهیم و جلسات علمی داشته باشیم بیان کرد: وقتی برای یکسری امور پایگاه روایی داریم چرا نباید دنبال آن برویم؛ برای غدیر تبسم و عیدی دادن و اطعام و ... عنوان شده است و چرا این امور را رواج ندهیم؛ همان طور که در عید باستانی نوروز رسوماتی داریم چرا نباید در ایام غدیریه این کارها را انجام بدهیم.

رفیعی عنوان کرد: خوب است دولت عیدی به مناسبت عید غدیر به کارمندان بدهد بدون اینکه از عیدی آخر سال آنان کم شود.

وی در توصیه به علما و روحانیون عنوان کرد: عمده توصیه ما به روحانیون این است که اولا مطالعه دقیق علمی در این زمینه داشته باشند و همان طور که ما در تفسیر و مباحث اصولی و ...درس و بحث جدی داریم باید در این زمینه نیز مبانی غدیر مورد مداقه و مطالعه جدی محققان و طلاب قرار گیرد.

رفیعی با بیان اینکه پیشنهادی در مورد برگزاری کنگره علمی غدیر به آیت‌الله مکارم ارایه شد اظهار کرد: منابر و سخنرانی ها و جلسات باید با پشتوانه علمی قوی برگزار شود.

وی از ارایه پیشنهاداتی به مدیر حوزه و نهادهای دیگر خبر داد و گفت: ایجاد موزه شیعه و غدیرشناسی را به آیت الله اعرافی پیشنهاد دادیم تا در این موزه به معرفی هویت فرهنگی شیعه بپردازیم.

وی افزود: یکی از کارهایی که می توان در این موزه کرد معرفی آثار و تصاویر علمای قدیمی و هر آن چیزی است که فرهنگ غدیر و شیعه را نشان دهد و البته اگر شهرک غدیر هم ساخته شود فرصت مناسبتری برای ترویج ایام غدیریه است. 

captcha