کد خبر: 3639694
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۸

جبران خلأ الگوپذیری فرزندان از والدین و ترویج سبک زندگی اسلامی با استفاده از تئاتر

گروه هنر: در روزگار کنونی متأسفانه به دلایلی اغلب غیرتعمدی همچون مشغله فراوان والدین، زمان و فرصت کافی برای انتقال صحیح موازین اخلاقی و تربیتی از سوی ایشان به فرزندان وجود ندارد و یا شاید آنها اشراف و آگاهی کافی در این زمینه نداشته باشند؛ در چنین شرایطی تئاتر قادر است در فضای مفرح سبک درست زندگی را به آنها روایت کند.

ناصر آویژه، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: ناهنجاری‌های رفتاری کودک و نوجوان حاصل تربیت ناصحیح و یا برخی از سهل‌انگاری‌هایی است که والدین در جریان تعلیم و تربیت آنها داشته و لذا آنها را از دارا بودن یک زندگی سالم و با امنیت روانی در آینده محروم می‌سازد.

وی ادامه داد: الگوپذیری کودک و نوجوان از والدین خود از جمله مسائل مهمی است که در روند تربیتی آنها سهم بسزایی را ایفا می‌کند و متأسفانه به دلیل خلأ چنین مسئله‌ای به ویژه در جریان رشد و تکامل فرزندان آن هم بنا به دلایلی غالباً سهوی که علت اصلی آن مشغله زیاد والدین و عدم فرصت کافی است این مسئله تا حدود زیادی در سبک زندگی کنونی خانواده‌ها خاصیت خود را از دست داده است.

آویژه تصریح کرد: به همین دلیل باید به دنبال استفاده از ابزاری بود که حداقل کارکرد آن گوشزد به والدین به منظور رسالتی که به عهده آنها در امر تعلیم و تربیت بچه‌ها است، باشد و در عین حال کودکان و نوجوانان را نیز در تمکین از والدین، اولیا و مربیان خود برای دریافت راه صحیح و اصولی زندگی راهنمایی کند.

کارگردان نمایش قرآنی «پسر نیل» در ادامه گفت: تئاتر و اجرای نمایشی از جمله این ابزارهاست که با زبان و ماهیت جذاب خود می‌تواند دقایقی را ضمن سرگرم کردن خانواده‌ها، غیرمستقیم برخی مسائل تربیتی و اخلاقی را به فرزندان و حتی راهکارهای مؤثر و سازنده در زمینه تربیت کودکان و نوجوانان را که ممکن است والدین در زمینه دریافت صحیح آن، چندان تلاشگر نباشند به آنها ارائه نماید.

وی افزود: تئاتر کودک و نوجوان و روایت نمایشی قصه‌گو ضمن سرگرم ساختن خانواده‌ها، آنها را نسبت به آسیب‌ها و ناهنجاری‌های رفتاری که روند تربیتی کودک و نوجوان را به مخاطره انداخته و آن را تهدید می‌نماید آگاه کرده و اگر در بطن روایت شاهد ارائه راهکارهای  پیشنهادی برای مقابله با آنها باشیم در نهایت تئاتر توانسته است رسالت خود را به نحو احسن در این زمینه به انجام برساند.

آویژه در پایان تأکید کرد: مطالعه عمیق نویسنده، کارگردان و عوامل نمایشی در آموزه‌های قرآنی و اسلامی و استفاده از آنها در تولید تئاتر و روایت نمایشی در راستای منظوری که به آن اشاره شد بسیار کارساز و مثمرثمر بوده و اصلاح امور رفتاری و تربیتی کودکان و نوجوانان را تضمین کرده و آنها را به جهت حرکت در مسیر درست زندگی منطبق با سبک ایرانی و اسلامی هدایت می‌کند.

     

captcha