فرزاد اژدری، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه سینمای کودک دغدغه اصلی وی در هنر هفتم است، اظهار کرد: من به عنوان یک سینماگر در تمامی ژانرها کار خواهم کرد، همانگونه که در اولین فیلم خود یک اثر پلیسی را تجربه کردم، اما به شخصه علاقه قلبیام سینمای کودک است، چون معتقدم این ژانر در مقایسه با دیگر گونههای سینمایی، شریفتر است.
وی افزود: نکته دیگر اینکه در سینمای کودک مضامین مطرح شده با زبانی ساده به مخاطب منتقل میشود، برای همین نیز، کمتر کارهای سفارشی و شعاری را میتوان در این ژانر مشاهده کرد، البته با تأسف فراوان این گونه سینمایی در یک یا دو دهه اخیر با کم لطفی مواجه شده است.
این کارگردان ادامه داد: اگر حمایت از سینمای کودک انجام شود، دست آوردهای حاصله بسیار حائز توجه خواهد بود، به ویژه در بحث گیشه، این ژانر سینمایی قادر است دست آوردهای بسیار مثبتی برای هنر کشورمان در پی داشته باشد. گواه این ادعا را هم، میتوان در کارهای پرفروشی که در حوزه سینمای کودک ساخته شده مشاهده کرد.
وی در پاسخ به این سوال که نگاه به موضوعات دینی تا چه حد در سینمای کودک فرصتی برای خودنمایی دارد، گفت: به نکته درستی اشاره کردید چون نگاه به موضوعات اخلاقی و دینی در سینمای کودک کارکردی تاثیرگذارتر دارد. درضمن مخاطبی که در این گونه سینمایی با آموزههای دینی آشنا میشود در بزرگسالی نیز این علاقه را ادامه خواهد داد.
اژدری در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: من در فیلم «سلام بر فرشتگان» به صورت کاملاً مستقیم به موضوعات قرآنی اشاره کردم، همچنین با زبان کودک تصویرسازی از فرشته مرگ و زندگی داشتم. نکته جالب اینکه این روش با استقبال کودکان مواجه شد.
این فیلمساز در پایان تاکید کرد: سینمای کودک وضعیت مناسبی ندارد. این مسئله هم در بحث تولید ضعفی اساسی است، هم در مرحله اکران شاهد بی مهری به سینمای کودک هستیم. برای همین باید سیاستی اندیشید تا این مشکل برطرف شود.