کد خبر: 3658601
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۴
حاجی عنوان کرد:

نقش حاکمیت فرهنگ مادی بر افول جایگاه اخلاق سیاسی/ سال‌های اول انقلاب، مصداق «فاستبقوا الخیرات»

گروه سیاسی: مدیر عامل موسسه همشهری درباره افول جایگاه اخلاق سیاسی در میان جریان‌های سیاسی با بیان اینکه سال‌های اول انقلاب اسلامی مصداق تعبیر زیبای قرآنی «فاستبقوا الخیرات» بود، گفت: متاسفانه این فرهنگ قرآنی در میان مسئولان نهادینه نشد و پس از دفاع مقدس یک نگاه مادی بر فرهنگ رفتاری جامعه حاکم شد و نگاه اولیه به مسئولیت به عنوان افتخاری برای خدمت‌رسانی به کسب قدرت تغییر کرد.

«مرتضی حاجی» مدیر عامل مؤسسه همشهری و وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در بیست و سومین دوره نمایشگاه مطبوعات، درباره تضعیف جایگاه اخلاق سیاسی در میان جریان‌ها و جناح‌های سیاسی پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی مبتنی بر شعارهای معنوی و اخلاقی بود و فضای سال‌های اول پیروزی انقلاب فضای گذشت، ایثار، فداکاری و به نفع دیگری کنار رفتن بود.

وی افزود: به یاد دارم شهید بهشتی بعد از پیروزی انقلاب برای شناسایی افراد جهت به دست گرفتن مسئولیت‌ها با دشواری مواجه بود زیرا افراد به سختی خود را در معرض پذیرفتن سمت و مسئولیت قرار می‌دادند.

حاجی اظهار کرد: طبیعتا در آن فضا کمتر کسی به دنبال آن بود که رقیبی پیدا کند و آن رقیب را از صحنه حذف کرده و جای او را بگیرد. بالعکس رقابت بر سر این بود که جا را به دیگری واگذار کرده و فرد دیگری را برای کسب مسئولیت جایگزین خود کرد.

مدیر عامل مؤسسه همشهری عنوان کرد: متأسفانه پس از دفاع مقدس یک نگاه مادی بر فرهنگ رفتاری جامعه به ویژه مسئولان و سیاستمداران حاکم شد و نگاه اولیه به مسئولیت به عنوان افتخاری برای خدمت‌رسانی به کسب قدرت تغییر کرد.

حاجی با بیان اینکه دو قطبی شدن جامعه به این قضیه بیشتر کمک کرده است، گفت: در شرایط دو قطبی شدن فضای سیاسی، افراد به جای بیان توانمندی‌های و قدرت مدیریتی خود تلاش می‌کنند میدان را از رقیب خالی کنند تا خودشان سِمَت‌ها و مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند و همه صلاحیت‌‌ها را در خودشان می‌بینند در حالی که در دوران اول انقلاب افراد صلاحیت‌ها را در دیگران می‌دیدند.

وی یادآور شد: سال‌های ابتدایی انقلاب به تعبیر زیبای قرآن مصداق «فاستبقوا الخیرات» بود و افراد در انجام امور خیر با هم مسابقه می‌دادند اما متأسفانه این فرهنگ قرآنی در میان مسئولان و جامعه نهادینه نشد و ادامه نیافت در حالی که در دوران دفاع مقدس، امدادرسانی و ... شاهد ایثارگری بودیم ولی فضا به سمت یک فضای رقابت براندازانه تغییر پیدا کرد و به تعبیر من رقیب خوب به رقیبی تبدیل شد که مثل گنج در زیر خاک دفن شده باشد و من به نوبه خودم از این شرایط احساس نگرانی و خجالت در مقابل نسل جوان می‌کنم.

حاجی در پایان اظهار کرد: متأسفانه زیاده‌خواهی‌ها و سوء استفاده‌های مالی برخی مسئولان ریشه در تضعیف اخلاق و معنویت دارد و این اتفاقات تنها به اعتماد مردم ضربه می‌زند.   ‌
captcha