کد خبر: 3659087
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۸

برگزاری مسابقات مناظره منطقه‌ای نشان خواجه نصیرالدین طوسی

گروه دانشگاه: ششمین دوره مسابقات مناظره منطقه ای دانشجویان ایران «نشان خواجه نصیرالدین طوسی» به میزبانی جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی روز دوشنبه مورخ هشتم آبان ماه، در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه شروع به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) ششمین دوره مسابقات مناظره منطقه‌ای دانشجویان ایران، به میزبانی جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی و معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی و با حضور 16 تیم از استان های خراسان شمالی، گیلان، مازندران، قم، قزوین، البرز و دانشگاه های بزرگ تهران، هشتم آبان ماه در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی شروع به کار کرد.

در مراسم افتتاحیه این دوره از مسابقات ابتدا علیرضا ثلاثی، دبیر اجرایی منطقه شمال کشور توضیحاتی پیرامون قوانین مناظره به تیم‌ها ارائه کرد و سپس کارگاهی تحت عنوان «اصول مناظره و اخلاق در مناظره» با حضور مهدی امینی، مدرس، پژوهشگر و نویسنده حوزه انقلاب اسلامی و جریان‌شناسی سیاسی جهت آشنایی بیشتر تیم‌ها با اصول و فنون صحیح مناظره برگزار شد.

امینی در این کارگاه به بررسی و تبیین اصول و مبانی مناظره در اسلام به عنوان دین پایه در کشور پرداخت و تصریح کرد: مناظرات نباید تبدیل به نزاع شود و منطق در آن گم شود.

وی در ادامه به لزوم حفظ اصول و اخلاق و استدلال مبتنی بر منطق در مناظرات با توجه به ماهیت اسلامی کشور ایران اشاره کرد و گفت: بحث‌ها نباید دور از تفکر، عقل و علم باشد و همانطور که خوشبختانه در مناظرات دانشجویی شاهد شور و شوق خاصی در میان دانشجویان هستیم باید تلاش کنیم مناظرات دانشجویی تبدیل به گفت‌و‌گو و گفتمان عقلانی گردد، در واقع مناظرات دانشجویی باید مناظرات اخلاق مدار و تقوا محور باشد زیرا دانشجویان در آینده در تار و پود جامعه تاثیر گزار خواهند بود.

در روز نخست این دوره از مناظرات 8 مناظره با حضور 16 تیم با گزاره های گوناگون به شرح ذیل برگزار گردید و 8 تیم به مرحله بعد راه پیدا کردند:

تیم جدال احسن از دانشگاه خواجه نصیر طوسی به عنوان تیم موافق با تیم دیالکتیک از گیلان به عنوان تیم مخالف با گزاره «برگزاری کنسرت موسیقی در دانشگاه، ناقص حریم دانشگاه است» به مناظره پرداختند که در این مناظره تیم گیلان بعد از ارزیابی داوران به مرحله بعد راه پیدا کرد. تیم دانشگاه آزاد از تهران به عنوان تیم موافق با تیم حس هفتم از تهران به عنوان تیم مخالف با گزاره «خودکفایی در محصولات کشاورزی رویکردی اشتباه است» مناظره و تیم حس هفتم راهی مرحله بعد شد. سپس تیم فکرت از قم به عنوان تیم موافق و تیم جدال احسن از قزوین به عنوان تیم مخالف با گزاره «بی حجابی و کمرنگ شدن فرهنگ حجاب و عفاف سبب کاهش انگیزه جوانان برای ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج شده است» به بحث و مناظره نشستند و تیم جدال احسن قزوین راهی دور بعدی مناظرات شد.

همچنین تیم شهید دیالمه از خراسان شمالی به عنوان تیم موافق و تیم کلیله از دانشگاه امام صادق(ع) با گزاره «آزادی رسانه های جمعی در جهت حل مسائل جامعه موثر است» به مناظره پرداختند که تیم دیالمه از خراسان شمالی به مرحله بعد رفت. تیم رهرو از دانشگاه الزهرا به عنوان تیم موافق و تیم نجوا از دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان تیم مخالف با گزاره «ایجاد چارچوب دینی بر آزادی های فردی می‌تواند سبب رشد فرهنگی جامعه گردد» با یکدیگر مناظره نمودند که در نهایت تیم نجوا به مرحله بعد رفت. تیم پرسا از تهران نیز به عنوان موافق و تیم پایدیا به عنوان مخالف با گزاره «استفاده از الگوهای موسیقی پاپ در ریتم نوحه های عزاداری موجب تقدس زدایی از عزاداری‌ها است» مناظره نمودند که تیم پایدیا به مرحله بعد راه یافت.

تیم بوعلی از البرز به عنوان موافق مقابل تیم راه سوم به عنوان تیم مخالف از مازندران با گزاره «جلب توجه جنس مخالف عامل اصلی گرایش به مدگرایی است» به مناظره پرداختند که تیم راه سوم راهی مرحله بعد شد. لازم به ذکر است تیم مبین از البرز به علت عدم حضور مقابل تیم راه سوم از دانشگاه علم و صنعت حذف و از ادامه مسابقات محروم گشت و در نتیجه تیم راه سوم از دانشگاه علم و صنعت نیز به مرحله بعد راه پیدا کرد.

لازم به ذکر است، در روز نخست این مسابقات حسین سلیمی بجستانی، معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی، عصمت مومنی، مدیر برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی معاونت فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، حسین علیقلی‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر، علیرضا صادقی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مهری‌السادات موسوی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد علامه طباطبایی و مهندس یوسف لطفی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی به عنوان هیئت داوران به ارزیابی مناظرات و انتخاب گروه‌های منتخب پرداختند.


captcha