کد خبر: 3674282
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷
معاون پژوهشی پژوهشگاه المصطفی(ص):

تحقیقات پیرامون متون مقدس بیشتر منفعلانه است/ انتشار 600 جلد کتاب در المصطفی(ص)

گروه حوزه‌های علمیه: معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی جامعة المصطفی(ص) از انتشار 600 جلد کتاب خبر داد و با بیان اینکه مطالعات پیرامون قرآن و متون مقدس بیشتر منفعلانه است گفت: بنای ما ایجاد مطالعات تطبیقی میان قرآن و متون مقدس است تا از این فرایند خارج شویم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرسول علوی، معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی جامعة المصطفی (ص) ۲۸ آذرماه در نشستی خبری با بیان اینکه این پژوهشگاه، تنها مرکز مستقل جامعة المصطفی(ص) در زمینه پژوهش است گفت: این پژوهشگاه دارای ۵ پژوهشکده است که این پژوهشکده‌ها در زمینه علوم اسلامی، علوم انسانی، اسلام و غرب، ادیان و مطالعات منطقه‌ای فعالیت دارند.

علوی بیان کرد: همچنین پژوهشگاه دارای دو اداره کل یعنی ترجمه و تدوین متون است و ۱۹ هیئت علمی و ۴۰ پژوهشگر همکار دارد که در سال جاری دو کتاب نیز ترجمه کرده است.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی (ص) با بیان اینکه ۴۳۹ اثر تاکنون از سوی این پژوهشگاه نشر یافته و ۱۵۰ اثر نیز در دست انتشار و تولید است تصریح کرد: در مجموع ۶۰۰ اثر منتشر شده و یا در دست انتشار است.

علوی با بیان اینکه آثار این پژوهشگاه در زمینه‌های علمی، پژوهشی و آموزشی است بیان کرد: صد رشته در جامعة المصطفی (ص) مصوب شده و تدریس می‌شود و فعالیت‌های علمی و پژوهشی ما نیز در این راستا صورت می‌گیرد.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی جامعة المصطفی (ص) العالمیة با بیان اینکه پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای یکی از فعال‌ترین پژوهشکده‌های این مجموعه است تصریح کرد: سفارشات پژوهشی از سوی برخی نهاد‌های حاکمیتی و دولتی از جمله وزارت خارجه برای ما فرستاده می‌شود که از جمله می‌توان به مباحث معرفتی و فکری در کشور‌های منطقه اشاره کرد و تحقیقات ما برای بهره‌برداری در اختیار این نهاد‌ها قرار می‌گیرد.

وی به جشنواره شیخ طوسی اشاره و عنوان کرد: این جشنواره که دوره بیستم آن اسفندماه برگزار خواهد شد به ارایه و عرضه آثار، کتب، پایان نامه و مقالات دانشجویان و طلاب در رشته‌های مختلف علمی می‌پردازد و به برترین آثار نیز جوایزی اهدا می‌کند.

علوی با اشاره به چاپ نشریات جامعة المصطفی (ص)، ادامه داد: ۵ نشریه مطالعات منطقه‌ای، پژوهشنامه علوم انسانی، مطالعات تطبیقی قرآن و متون مقدس و نشریه المصطفی از جمله این نشریات است که در بازه‌های زمانی مختلف نشر می‌یابند.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی اظهار کرد: تاکنون ۲۵۰ نشست علمی از سوی این پژوهشگاه برگزار شده است که ۴۵ نشست آن مربوط به سال جاری یعنی از ابتدای سال جاری تاکنون است.

وی اظهار کرد: منابع کتابخانه جامع پژوهشگاه نیز دارای ۱۵۰ هزار کتاب و پایان‌نامه به فارسی و لاتین دارد و مقرر شده تا یک نسخه از تمامی پایان نامه‌های واحد‌های خارج کشور المصطفی نیز به این کتابخانه وارد شده و نگهداری شوند.

علوی با بیان اینکه هیچ نهادی در کشور به اندازه جامعة المصطفی به زبان فارسی و رشد و ترویج آن کمک نکرده است عنوان کرد: ما ۵۰ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در داخل کشور داریم همچنین بیش از این تعداد نیز فارغ‌التحصیل شده‌اند و تمامی این افراد در بدو ورود به کشور به مدت شش ماه زبان فارسی را فرا می‌گیرند تا بتوانند در فرایند تحصیلی قرار گیرند.

وی با بیان اینکه مستندنگاری آموزش فارسی، ثبت تجربیات و ارایه الگوی آموزش زبان فارسی از کار‌هایی است که انجام خواهد شد به وضعیت طلاب جامعه المصطفی اشاره و بیان کرد: بخشی از طلاب جامعة المصطفی (ص) بورسیه هستند، اما دانشگاه مجازی ما بیش از چهار هزار دانشجو دارد که همه شهریه می‌دهند و تحصیل می‌کنند.

تحقیقات پیرامون متون مقدس بیشتر منفعلانه است/ انتشار 600 جلد کتاب در پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی(ص)

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی جامعة المصطفی(ص) العالمیه با بیان اینکه هشت هزار پایان‌نامه در المصطفی وجود دارد بیان کرد: بنای کار ما بر پژوهش‌های بین‌المللی است البته مطالعات بنیادی، نمی‌تواند این جنبه را داشته باشد ولی در موضوعات کاربردی بیشتر نگاه ما معطوف به بین‌المللی و منطقه‌ای بودن است.   

انفعال در مطالعات متون مقدس

وی در پاسخ به سؤال ایکنا در مورد اینکه ارزیابی شما از مطالعات قرآن و متون مقدس چیست؟ اظهار کرد: متاسفانه بیشتر مراکز پژوهشی ما به صورت منفعلانه با این موضوع برخورد کرده‌اند، ولی بنای ما بر این است که روند مطالعات تطبیقی قرآن و متون مقدس را بنیانگذاری کرده و از برخورد منفعلانه پرهیز شود.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی جامعة المصطفی (ص) العالمیة همچنین در پاسخ به این سؤال ایکنا که متاسفانه اسلام از منظر اهل سنت در کشور‌های مختلف تدریس، پژوهش و آموزش داده می‌شود و حتی شیعه در ارایه منابع با کمبود‌های جدی مواجه است آیا المصطفی برای رفع این خلا، برنامه ریزی کرده است تصریح کرد: تشیع در طول تاریخ در اقلیت بوده و هست، ولی جامعة المصطفی خدمت زیادی به تشیع کرده است؛ اگر چه ما دنبال شیعه کردن دیگران نیستیم و می‌خواهیم کلام اهل بیت را منتقل کنیم و، چون معارف آنان منطبق بر فطرت است و مورد پذیرش نیز قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: من کمبود‌ها را قبول دارم، ولی فعالیت فارغ‌التحصیلان ما در بسیاری از کشور‌ها به دلیل مسایل امنیتی و سیاسی با دشواری زیادی روبرو هست؛ البته ما دانشجویانی از سراسر دنیا اعم از شیعه و سنی را در قم داریم که در زمینه دینی صاحب دانش می‌شوند و می‌توانند در کشور‌های خود اقدامات مختلفی را سامان‌دهی کنند.
captcha