به گزارش خبرنگار ایکنا؛ اخبار معارفی رسانهها امروز 20 اسفندماه تحت تاثیر رونمایی از دو کتاب اسماعیل منصوری لاریجانی بود که در ادامه میخوانید؛
تسنیم
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد شش خبر را روی خروجی خود برده است که تیتر آنها عبارت از «مسابقات تلویزیونی «مشکات» نوروز ۹۷ روی آنتن شبکه قرآن میرود»، «دعا برای دفع چشم زخم»، «دفتر تئاتر مردمی بچههای مسجد محکم و اثرگذار ادامه میدهد»، «رابطۀ مفهوم فاطمیت و منجی»، «اهدای جوایز برگزیدگان آزمون ملی حفظ و مفاهیم قرآن» و «جریان نفوذ بسترساز سبک زندگی غیر اسلامی است» هستند.
خبر «جریان نفوذ بسترساز سبک زندگی غیر اسلامی است»، مربوط به آئین اختتامیه اولین جشنواره کتاب سال درس زندگی است که غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب فارسی ایران در آن به سخنرانی پرداخته و بخشهایی از این خبر آمده است: متاسفانه در نهادها و مجموعههای مردمی موضوع سبک زندگی اسلامی به طور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است. به جای اینکه در متن باشد در حاشیه است. بنابراین هر کوششی که در راستای ارتقای سبک زندگی ایرانی اسلامی صورت گیرد مورد تقدیر است.
سبک زندگی اسلامی از یک زاویه میتواند رابطه ما را با خود، دیگران، طبیعت و خدا توصیف، تنظیم و ترسیم کند به این معنا که باید وظایف خود را در قبال این مقولات تعریف کنیم به عنوان مثال باید بررسی کنیم که چه مقدار زندگی ما خدامحورانه است و چه مقدار به طبیعت ارزش میگذاریم و یا چه اندازه توانستیم حقوق افراد جامعه را رعایت کنیم. در واقع میتوان گفت تمام سبک زندگی جامعه ایرانی باید با محوریت خدا باشد.
فارس
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز شش خبر را منتشر کرده و طبق روال هر روز خود در ابتدا یک صفحه از ترتیل با صدای شهریار پرهیزکار را منتشر کرده است، همچنین تیترهای دیگر اخبار این صفحه از خبرگزاری فارس عبارت از «گردهمایی سالانه قاریان و اساتید قرآن برگزار میشود»، «توزیع قرآن کریم در استانهای محروم و مرزی/ برنامههای تبلیغی و ترویجی قرآن پویاتر میشود»، «دوره تخصصی حفظ قرآن کریم طی ۲ سال در تهران و تبریز برگزار میشود»، «ارسال بیش از ۱۰۰۰ اثر به جشنواره خوشنویسی آیات/ ۵۰ اثر از هنرمندان خارجی است» و «عطای 3000 جایزه به برگزیدگان آزمون حفظ و مفاهیم قرآن/ قرعهکشی 25 فروردین انجام میشود» هستند.
در خبر «دوره تخصصی حفظ قرآن کریم طی ۲ سال در تهران و تبریز برگزار میشود» که در مورد کلاسهای تخصصی وحید غفراننیا، حافظ کل قرآن و حائز رتبه نخست مسابقات بینالمللی قرآن کریم است، آمده است: این کلاسها به صورت تخصصی در رشته حفظ کل قرآن برگزار میشود و قرآنآموزان علاوه بر حفظ قرآن، روخوانی، تجوید، صوت و لحن را برای ترتیلخوانی را فرا میگیرند چرا که دستاندرکاران برگزاری این دوره معتقدند قدرت مانور حافظ قرآن در دو مورد است؛ یکی حُسن حفظ و دیگری ترتیلخوانی. کلاسهای تخصصی حفظ قرآن در دو شهر تبریز و تهران برگزار خواهد شد که یک روز در هفته و در ساعتهای مختلف خواهد بود، البته این موضوع به تعداد افرادی که در این دوره ثبتنام میکنند بستگی دارد. بنابراین دوره تخصصی حفظ، در یک ماه، چهار جلسه خواهد داشت و هزینه نامنویسی برای هر فرد در هر ماه، 300 هزار تومان است.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴به انتشار سه خبر بسنده کرده است که عناوین آنها عبارت از «نشست مبانی نظری و فلسفه مجازی برگزار میشود»، «فعالیت ۵۰۰ حوزه علمیه خواهران در سراسر کشور» و «تعرض به حریم آثار تاریخی مذهبی را متوقف کنید»، هستند.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز تنها به انتشار یک خبر با تیتر «اقدام در حوزه های فرهنگی باید بر اساس اندیشه و طراحی ویژه باشد»، پرداخته است، در این خبر که مربوط به مراسم رونمایی از دو کتاب «شرح و تفسیر نهجالبلاغه» و «حکمت علوی» تالیف اسماعیل منصوری لاریجانی است و در آن حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات سخنرانی کرده آمده است: در حوزه های فرهنگ معتقدم باید بر اساس اندیشه و طراحی ویژه عمل کنیم و بر همین اساس این سازمان از سال 85 تا کنون بانک داده های فرهنگی اجتماعی را تاسیس کرده که بحث هایی جدی در حوزه آسیب های اجتماعی صورت گرفته است. ین سازمان نسبت به افزایش سهم مکتوبات تلاش خوبی داشته و اگرچه راضی نیستیم ولی برخی از کتاب های ما به چاپ صدم رسیده و حتی شمارگان برخی از کتاب ها بیش از یک میلیون نسخه بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان
صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری نیز مطابق روال روزانه خود انتشار اخبار را با یک روایت آغاز کرده است که این روایت از امام صادق(ع) و پیرامون عامل رسوایی انسان است، علاوه بر این صفحه از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان به انتشار دو خبر با عناوین «زندگی نامه شهید اسكندر اشرفی» و «مجلس آمادگی اصلاح قوانین به نفع وقف را دارد/ وقف بهترین روش برای برقراری عدالت اقتصادی در جامعه است» نیز کرده است.
در خبر اخیر که مربوط به سخنرانی حجتالاسلام احمد مازنی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی است آمده است: وقف یکی از ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی بسیار مهم دین مبین اسلام است و کار کرد آن به این شکل است تا کسانی که میخواهند، اموالشان تا قیام قیامت پابرجا بماند و سود سرشار آن بهحساب آنها ریخته شود از این فریضه الهی استفاده ببرند، بنابراین وقف اموال بهترین روش ایجاد تعامل و برقراری عدالت اقتصادی در جامعه است.
تأثیر اقتصادی وقف بر جامعه به این صورت است که اموالی که وقف میشود، در جهت نیت هدف واقف و به نفع مردم و کسانی که برایشان وقفشده سوق داده میشود تا برای نسلهای بعدی مورداستفاده قرار گیرد. طبعاً این مجموعه که معمولاً شامل اموال غیرمنقولی است که وقف میشود و در برخی از مواقع منقول است در جهت مراقبت، نگهداری و استفاده صحیح و متناسب با نیت واقف مشکلاتی دارد که در دورههای مختلف، مدیریت اوقاف تلاش کرده است که این مشکلات را برطرف کند.
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت به انتشار سه خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «مسابقه تلویزیونی مشکات در ایام نوروز پخش میشود»، «کارگاه آموزش نسخه شناسی برگزار شد» و «همدلی و هم افزایی بین نهادهای قرآنی رونق بخش فعالیتهای قرآنی است» هستند.
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار سه خبر پرداخته است که عناوین آنها عبارت از «آسیبشناسی سنت حسنه اعتکاف در اعتکاف نیکان»، «ملاصدرا فتحالفتوحش را نزول حکمت علوی در قلب خود میداند» و «هیچکتابی در عالم به اندازه قرآن عقلانی نیست» هستند.
خبر «ملاصدرا فتحالفتوحش را نزول حکمت علوی در قلب خود میداند» مربوط به رونمایی از کتابهای «شرح و تفسیر نهجالبلاغه» و «حکمت علوی» تالیف اسماعیل منصوری لاریجانی است، وی در این مراسم گفته است: در سالی که مقام معظم رهبری بهعنوان سال حضرت امیرالمومنین (ع) نامگذاری کردند در بنیاد حفظ آثار در فرصتهایی که حاصل میشد درباره نهجالبلاغه مطالعاتی انجام میدادند. وقتی با نهجالبلاغه دکتر صبحیصالح که 5هزار کلمه را تحت عنوان فرهنگ اصطلاحات ارائه کرده بود مواجه شدم وی در مقدمه ذکر کرده بود کسی راز این کلمات را میفهمد که رابطه انفسی با صاحب کتاب داشته باشد. هایدگر و یارانش میگویند برای فهم انجیل از روایتهای حضرت عیسی (ع) و از خود انجیل استفاده میکنند که این هرمنوتیک مفسرمحور است. در حالی که در قرن هشتم سیدحیدر عاملی گفته بود دو نوع تفسیر ولایی و روایی وجود دارد. تفسیر روایی مبتنی بر استفاده از ایات قرآن و تفسیر ولایی برخود صاحب اثر تکیه دارد. غرب با تغییراتی همین را به نام خودشان به خورد ما دادهاند. اساس فلسفه غرب این است که الهیات را از بشر بگیرد. من بهعنوان شیعه این خاندان به بررسی واژگان نهجالبلاغه پرداختم و متوجه شدم که همه واژگان بار عرفانیِ ولایی دارند.
خبر «هیچکتابی در عالم به اندازه قرآن عقلانی نیست» نیز مربوط به سخنرانی غلامحسین ابراهیمی دینانی در این مراسم است که در بخشهایی از آن آمده است: وقتی میخواهیم قسم بخوریم بر عزیزترین چیز قسم یاد میکنیم و خداوند به قلم قسم خورده و این نشان از جایگاه والای قلم دارد. در اصول کافی که از کتب مهم حدیث در شیعه است نیز اشاره شده که در احادیث ائمه اطهار (ع) باب اول عقل است. خدا براساس آگاهی عالم را آفرید. خداوند حکیم است و براساس حکمت کار میکند و آگاهانه با حکمت خود عالم را آفریده است. در آیه دیگری از قرآن آمده کسی که به او حکمت داده شده، دارای خیر کثیر است. حکمت پس از مرگ انسان از بین نمیرود، چون ابدی است. کاری که براساس حکمت نباشد، روی هواست. حکمت عقل است و عقل در اینجا حکم میکند، خداوند حاکم است، چون آگاهی مطلق دارد و پس از او پیامبر حکم میکند، آن هم آگاهانه و براساس عقل. قرآن خیر کثیر و حکمت است. نبوت نیز حکمت است. قلم نیز ظاهرا ابزار است، ولی دست بر قلم ارجح بوده و آنکه به دست فرمان میدهد عقل است، پس قلم عقل اعلی است. نبوت عین عقلانیت و آگاهی است. نبوت وحی خداوند است، هیچ دینی از ادیان الهی و غیرالهی به اندازه اسلام بر عقل و خرد تکیه نکرده است. قرآن کریم بیعقلان را مذمت میکند.
میزان
«جواب خیانت در امانت، در دنیا و در آخرت داده میشود/ طرفین امانت باید صداقت را پیشه کنند»، «این دو خلق الهی را پاس بداریم» و «با یک هزارم بودجه دولت 1000 شغل ایجاد کردیم/طی دو سال600 هزار زائر اولی محروم به مشهد آمدند» نیز اخباری است که امروز صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان روی خروجی خود قرار داده است.
انتهای پیام