به گزارش ایکنا، با نگاهی به جلسات برگزار شده به غیر از تصویب دو سند راهبردی آموزش عمومی و فعالیتهای تبلیغی و ترویجی که بدون شک مهمترین خروجی این شورا در سال 96 بود شاهد مطرح شدن برخی مباحث دیگر نیز بودیم. با وجود تصویب موارد گوناگون در جلسات شورا اما در این سال همچون سالهای گذشته شاهد لغو متعدد جلسات بودیم. در ادامه نگاهی به جلسات این شورا در سال 96 و مهمترین مصوبات آن شده است.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی سال 96 را با لغو اولین جلسه خود آغاز کرد. اولین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال 96 که بر اساس برنامه باید اردیبهشتماه برگزار میشد به علت برخی دلایل که به احتمال زیاد عدم حضور اعضا بوده است، برگزار نشد. نکته جالب در مورد این جلسه(جلسه سی و ششم) این بود که باید اسفندماه سال 95 برگزار میشد که در آن زمان نیز جلسه لغو و به اردیبهشتماه 96 موکول شده بود.
با این وجود اولین جلسه شورا در سال 96، تیرماه برگزار شد و مهمترین خروجی آن نیز تصویب سند فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم بود. این سند به همراه برخی اصلاحات جزئی مورد تصویب نهایی قرار گرفت که با اعمال آن موارد اصلاحی، در ماههای بعد ابلاغ شد. همچنین مقرر شد تا کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی ـ ترویجی قرآن کریم به عنوان ستاد راهبری این سند مأموریت اجراییسازی آن را عهدهدار شود.
همچنین در این جلسه پیش نویس آئیننامه هیئت حفظ کرامت چهرههای قرآنی برای چندمین بار ارائه شد. با توجه به عدم اجماع نظر و کمبود وقت جلسه، مقرر شد پس از بازنگری مجدد، این پیشنویس جهت بررسی و تصویب به جلسات آتی شورای توسعه ارائه شود. این سند تا پایان سال در جلسات مختلف در دستور جلسه قرار گرفت اما هر بار به جلسات بعدتر موکول شد تا اینکه در این سال و در هیچ کدام از جلسات به طور جدی به آن ورود نشد. باید دید که در سال 97 این آییننامه مورد بررسی جدی قرار خواهد گرفت یا خیر.
سی و هفتمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که باید دو ماه بعد یعنی در شهریورماه برگزار میشد، به آبانماه (چهار ماه بعد) موکول شد. تا به این ترتیب در نیمه اول سال 96 به جای برگزاری سه جلسه شورای توسعه تنها یک جلسه آن برگزار شود و دو جلسه دیگر به دلایلی که هیچگاه به طور قطعی بیان نشد، لغو شود.
در جلسه سی و هفتم قرار بود سند راهبردی توسعه آموزش عمومی قرآن کریم با حضور وزیر آموزش و پرورش و دیگر اعضای شورای توسعه مورد بررسی قرار بگیرد که به دلیل عدم حضور وزیر و نیز حضور با تأخیر معاون وزیر، بررسی و تصویب این سند به جلسات آتی موکول شد. همچنین در این جلسه آییننامه اجرایی پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویی به حافظان و قاریان قرآن کریم به همراه برخی تغییرات به تصویب رسید.
از دیگر تصمیمات جلسه سی و هفتم میتوان به بررسی عناوین برنامههای ملی و بینالمللی کمیسیونهای وابسته به شورا، ذیل کلانبرنامه برای جذب اعتبار اجرای منشور اشاره کرد. در این بخش مقرر شد یک گروه کارشناسی تشکیل شود تا شاخصها و ارقام صحیح را احصاء کنند.
جلسه سی و هشتم نیز آذرماه برگزار شد، در این جلسه که با حضور وزیر آموزش و پرورش و به منظور بررسی سند آموزش عمومی قرآن کریم برگزار شد، پس از بررسیهای فراوان این سند مورد تصویب قرار گرفت تا به این ترتیب دومین سند قرآنی کشور در این سال که مهمترین سند قرآنی نیز هست به تصویب اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی برسد.
همچنین در این جلسه وضعیت مهدهای کودک کشور مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت نیز مقرر شد تا نتایج کارگروهی که از یک سال پیش به این موضوع پرداخته است برای تأیید نهایی به وزیر آموزش و پرورش ارائه شود.
سی و نهمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز اسفندماه سال 96 برگزار شد، در این جلسه که بخش زیادی از آن به بحث در مورد حفظ قرآن کریم سپری شد اعلام شد که سامانه جامع حفظ قرآن کریم به زودی رونمایی خواهد شد(در نهایت نیز رونمایی از این سند به سال 97 موکول شد). همچنین در این بخش مقرر شد ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم، گزارش کارشناسیِ دقیق و جامعی از وضعیت موجود تربیت حافظ در کشور را تهیه و پس از ارائه به محضر مقام معظم رهبری، دیدگاه معظم له در مورد مراد از حافظ، جهت تربیت 10 میلیون حافظ قرآن استفتاء شود.
بررسی سند جامع فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی، دستور اصلی این جلسه بود. این سند که در جلسه چهل و دوم کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی تصویب شده بود، در بخشهای چشمانداز، اهداف، اصول و رویکردهای کلان تصویب شد و قرار شد در جلسات آتی شورا ادامه آن که شامل راهبردها و اقدامات ملی است نیز مورد بررسی قرار گرفته و پس از تأیید نهایی ابلاغ شود.
بر اساس گزارش ایکنا در سال 96 از شش جلسهای که باید برگزار میشد تنها چهار جلسه برگزارشد که البته به دلیل تأخیر در جلسه اول سال 96، هیچ کدام از جلسات در تاریخ . تقیوم اعلام شده از قبل برگزار نشد.
شاید بتوان مهمترین خروجی جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی را تصویب سند راهبردی فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم و نیز آموزش عمومی قرآن کریم بود. علاوه بر این تعویقهای چندین و چند باره بررسی آییننامه کمیته صیانت از چهرههای قرآنی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی را نیز میتوان در زمره موضوعاتی که دارای بیشترین تأخیر در بررسی بودهاند، به حساب آورد.
انتهای پیام