کد خبر: 3702725
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵
یحیی کمالی‌پور:

بی‌توجهی به کالای ایرانی تبدیل به فرهنگ شده است/ مسئولان از خودشان شروع کنند

گروه اقتصاد ــ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که صرف حمایت از کالای ایرانی برای موفقیت در عرصه اقتصادی کفایت نمی‌کند بلکه باید کیفیت‌سازی و اعتبارسازی کالای ایرانی هم در دستور کار قرار گیرد؛ چراکه متأسفانه عدم توجه به کالای ایرانی در جامعه ما تبدیل به فرهنگ شده و لازم است با فرهنگ‌سازی، با این پدیده مقابله کرد

ضرورت اعتبارسازی برای کالای ایرانی/ مسئولان از خودشان شروع کنند

به گزارش ایکنا، رهبر معظم انقلاب، چند سال اخیر را با عناوین اقتصادی مزین فرموده‌اند تا گامی در راستای حمایت از اقتصاد ملی و رشد و شکوفایی اقتصاد کشور برداشته شود. ایشان همچنین در اواخر سال 1392 سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کردند تا با اجرای این سیاست‌ها بتوان زمینه‌های مقاوم سازی اقتصاد کشور در مقابل تکانه‌ها و شوک‌های وارده به اقتصاد کشور را فراهم کرد. رهبر انقلاب همچنین در آغاز سال جاری، عنوان «حمایت از کالای ایرانی» را برای سال جاری برگزیدند که قطعا تحقق این شعار نقش تعیین‌کننده‌ای در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.
ایشان درباره نامگذاری سال جاری در سخنان خود فرمودند: «درباره‌ سال ۹۷ آنچه مهم است، این است که همه باید سخت کار کنند. بنده در شعارهای سال‌ها معمولاً مخاطب را مسئولین قرار می‌دادم؛ امسال مخاطب، همه‌ آحاد ملت و از جمله مسئولین خواهند بود. مقدمتا عرض کنم، مسئله‌ اقتصاد و فرهنگ و مسائل گوناگون همه مطرح است لکن مسئله‌ اصلی ما امسال هم مسئله‌ اقتصاد و معیشت مردمی است. همه باید تلاش کنند، همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملی؛ یعنی اگر چنانچه تولید ملی را همه تعقیب کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی حل خواهد شد و آسیب‌های اجتماعی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد؛ یعنی محور، تولید ملی است. بنابراین اگر تولید ملی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. من این را محور قرار دادم برای شعار امسال؛ شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است. این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملت همه می‌توانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند».

چرا حمایت از کالای ایرانی ضرورت دارد؟
یحیی کمالی‌پور، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به این پرسش که چرا همچنان شعارهای اقتصادی در اولویت نامگذاری سال‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب است، اظهار کرد: چند سالی است که رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال‌ها بر مقوله اقتصاد تأکید دارند و سال گذشته را هم با عنوان «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» نامگذاری کرده و البته در کنار آن هم بر حمایت از تولیدات داخلی تأکید کردند اما واقعیت امر این است که اقتصاد مقاومتی و تحقق تولید و اشتغال شکل نمی‌گرفت مگر اینکه از کالای ایرانی و اختراعات داخلی حمایت کنیم بنابراین سال جاری را با این عنوان نامگذاری کردند.
وی ادامه داد: سال گذشته در زمینه تحقق شعار سال، چندان موفق نبودیم و در حوزه اقتصاد همچنان با بحران‌هایی مواجه هستیم و از جمله نتوانسته‌ایم به طور کامل از تولیدات داخلی حمایت کنیم. رهبر معظم انقلاب هم امسال را در حالی با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری کردند که بسیاری از کشورهای دنیا احساس می‌کند که می‎توانند با فشار اقتصادی، ملت ایران را به زانو در بیاورند و قطعا در سال جدید با تنگناهایی از سوی کشورهای خارجی مواجه خواهیم شد که حمایت از کالای ایرانی یکی از لوازم مهم مقابله با این فشارها و سختی‌هاست و به همین دلیل رهبر انقلاب چند سال است بر شعارهای اقتصادی تأکید ویژه دارند.

ضرورت کیفیت سازی و اعتبارسازی برای کالای ایرانی
نماینده جیرفت و عنبرآباد در خانه ملت تأکید کرد: با این اوصاف یا باید با تهاجم اقتصادی دشمنان مبارزه کنیم یا باید تن به ذلت و خواری دهیم اما در آرمان‌های ما قطعا جایی برای تن دادن به خواری و ذلت نیست؛ بنابراین باید مبارزه کنیم و در راستای پیروزی در این مبارزه، برای موفقیت اقتصادی، راضی نگه داشتن مردم و مقابله با هجمه اقتصادی دشمن، راهی غیر از حمایت کالای ایرانی نداریم.
کمالی‌پور یادآور شد: البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که صرف حمایت از کالای ایرانی برای موفقیت در عرصه اقتصادی کفایت نمی‌کند بلکه باید کیفیت‌سازی و اعتبارسازی کالای ایرانی هم در دستور کار قرار گیرد و اگر این اقدامات انجام شود، علاوه بر تهیه مایحتاج داخلی، توان صادرات کالاهای تولید داخل را هم کسب خواهیم کرد.

کالاهای خارجی مشابه تولیدات داخلی ممنوع الورود شوند
این نماینده مجلس با اشاره به لزوم مقابله با ورود کالاهای خارجی مشابه کالاهای تولید داخل اظهار کرد: علاوه بر این، مقابله با قاچاق کالا و ارز، مسائل مهمی هستند که برای حمایت تولیدات داخلی باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد؛ بنابراین علاوه بر منع ورود کالاهای مشابه خارجی، هر نوع کالای غیرضروری را منع کنیم و نهایتا از آن استفاده نکنیم تا گام مهمی در مقاوم‌سازی اقتصاد برداشته شود.
وی افزود: نمونه‌های بسیاری وجود دارد که فشارهایی از خارج به برخی کشورها وارد شد اما با حمایت از کالای داخلی، امروزه در عرصه اقتصادی در دنیا مطرح هستند و ما هم می‎توانیم با قابلیت‌ها و مواهب خدادادی که داریم، شعار سال را محقق کنیم. البته لازمه تحقق این مسئله این است که مسئولان قوای مختلف، این اقدام را از خودشان شروع کنند؛ چراکه اگر کار از آنان شروع شود، مطمئنا مردم هم این راه را ادامه خواهند داد.

ضرورت هماهنگی تیم اقتصادی دولت در راستای حمایت از کالای ایرانی
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت در راستای حمایت از کالای ایرانی عنوان کرد: عدم یکپارچگی و هماهنگی تیم اقتصادی دولت تاکنون باعث شده مشکلاتی را در سطح کلان کشور شاهد باشیم و آنچه که می‌تواند رشد اقتصادی و تحقق شعار سال به ما کمک کند، یکپارچگی و هماهنگی ارکان اقتصادی دولت در جهت خدمت‌رسانی به تولیدکنندگان است و بنده معتقدم اگر در گذشته هم این هماهنگی وجود داشت شاید می‎توانستیم درصدی از شعارهای سال را جامه عمل بپوشانیم.
کمالی‎پور با اشاره به وجود برخی بی‌اعتمادی‌ها نسبت به کالاهای ایرانی در داخل کشور اظهار کرد: واقعیت این است که تاکنون اینگونه جا افتاده است که کالای ایرانی، قدرت رقابت با کالای خارجی را ندارد؛ در حالی‌که بسیاری از کالاهای ایرانی را سراغ داریم که از لحاظ کیفیت و دوام، به مراتب بهتر از کالاهای خارجی هستند اما در این زمینه نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم تا حمایت از کالای ایرانی ترویج شود.

عدم توجه به کالای ایرانی در جامعه ما تبدیل به فرهنگ شده است
منتخب مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مطمئنا وقتی مسئولان ما خودشان را مکلف به استفاده از کالاهای ایرانی کنند، مردم هم، چنین کاری را انجام خواهند داد. متأسفانه عدم توجه به کالای ایرانی در جامعه ما تبدیل به فرهنگ شده است و لازم است با فرهنگ‌سازی، با این پدیده مقابله کرده و این مشکل را برطرف کنیم. البته این وضعیتی گذراست و در صورت فرهنگ‌سازی، مردم به خرید کالای ایرانی گرایش پیدا خواهند کرد. از سوی دیگر، تولیدکنندگان ما باید در جهت کیفیت‎بخشی به کالای تولید خود تلاش کنند.
وی درباره نقش حمایت از کالای ایرانی در مقاوم‌سازی اقتصاد کشور گفت: ما در حوزه اقتصاد مقاومتی هرگز به نتیجه نخواهیم رسید مگر اینکه به خودباوری و خوداتکایی در حوزه مسائل اقتصادی برسیم و این مسئله خودباوری نیز ایجاد نخواهد شد مگر اینکه به کالای داخلی، دسترنج و مصنوعات داخلی توجه کنیم؛ چراکه این موارد لازم و ملزوم یکدیگر بوده و قابل تفکیک نیستند.
این نماینده مجلس در پایان درباره برنامه مجلس برای حمایت از کالای ایرانی عنوان کرد: مطمئن باشید مجلس همه تلاش خود را انجام خواهد داد تا خلأهایی که در زمینه تحقق شعار سال وجود دارد را در حوزه قانونگذاری برطرف کند و این آمادگی را دارد که با همه توان خود به پای کار بیاید تا حمایت از کالای ایرانی محقق شود. قطعا رویکرد مجلس را در روز آغاز فعالیت آن در سال جاری در 19 فروردین مشاهده خواهیم کرد. خود بنده از سخنرانان اولین روز فعالیت مجلس در سال جاری هستم و به صورت و به صورت مبسوط به ضرورت تحقق شعار سال خواهم پرداخت.
انتهای پیام

captcha