به گزارش ایکنا؛ آیتالله العظمی مکارم 15 فروردین در درس خارج خود در مسجد اعظم با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) گفت: آسانگیری در زندگی اصل اساسی اجتماعی است، زیرا خیلی از پروندهها براساس سختگیریهای کوچک است.
وی افزود: سختگیری مایه کشمکش و نزاع و بدبینیها است و حتی در درون خانواده موجب اختلاف میشود و آسانگیریها سبب محبت در جامعه میشود.
این مرجع تقلید بیان کرد: احکام اسلام بر اساس آسانگیری وضع شده و روابط اجتماعی نیز باید بر این اساس باشد.
این مفسر قرآن با اشاره به شعار سال و تاکید بر آسانگیری در مصارف کالای ایرانی گفت: اگر جنس خارجی مقداری بهتر از ایرانی است و یا قیمت آن کمتر است باید آسان بگیریم و از تولیدات ایرانی حمایت کنیم تا اقتصاد کشور رونق بگیرد.
وی با بیان اینکه مسائل کشور به هم تنیده است، عنوان کرد: یکی از راههای رونق اقتصادی، فرهنگسازی برای مصرف اجناس داخلی است؛ زیرا وابستگی به خارج و استفاده از کالاهای دیگران، سبب تعطیلی کارخانجات و افزایش بیکاری و ... میشود.
این مرجع تقلید با بیان اینکه کیفیت، یکی از موانع رونق خرید کالاهای داخلی است افزود: مردم برنج ایرانی را بر خارجی ترجیح میدهند و اگر کیفیت سایر کالاها نیز بالاتر برود مردم استقبال خواهند کرد.
وی با بیان اینکه قیمت برخی اجناس ایرانی بالاست ادامه داد: یکی از علتهای این مسئله سود بالایی است که بانکها در ازای وام به کارخانجات میدهند؛ علت دیگر گران بودن کارگر و دلیل دیگر گران کردن اجناس توسط دلالان است؛ اینها حلقههای متعددی است که باید برای همه تدبیر شود.
آیتالله مکارم با بیان اینکه قاچاق کالا از دیگر عوامل است اظهار کرد: برخی وارونهکاریها مانند تقلب در اجناس ایرانی از دیگر معضلات است؛ زیرا استفاده از کالاهای غیرایرانی در ادارات ممنوع شده ولی برخی جنس از چین میآورند و برچسب ایرانی بر آن میزنند.
وی تاکید کرد: اینها سبب میشود تا اگر ما از داخل به خارج رو بیاوریم ناچاریم ارز خارجی بگیریم لذا وابستگی بیشتر سبب تعیین قیمت اجناس و نوع جنس از سوی آنان برای مصارف ما میشود.
آیتالله مکارم اظهار کرد: اندیشمندان باید بنشینند و یک به یک این حلقهها را بررسی، کار را ساده و عوامل مختلف را ببینند؛ زیرا فرهنگسازی خوب است اما بهتنهایی حلال مشکلات نیست.
انتهای پیام