کد خبر: 3703329
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸
نفریه خبر داد:

اجرای طرح «مشک»/ کودکان به صورت موقت هم به خانواده‌ها سپرده می‌شوند

گروه جامعه ـ مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای طرح مشک، گفت: بچه‌هایی که والدین آنها در زندان هستند و یا به صورت موقت نمی‌توانند از کودک خود مراقبت کنند هم به خانواده‌های متقاضی سپرده می‌شوند.

اجرای طرح «مشک»/ کودکان به صورت موقت هم به خانواده‌ها واگذار می‌شوند

محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در گفت وگو با ایکنا؛ با اشاره به اجرای طرح مراقبت مشارکتی «مشک» از کودکان بی‌سرپرست در پنج استان کشور و موفقیت این طرح گفت: برخی از کودکان قابل واگذاری کامل به خانواده جدید نیستند، مثلاً پدر و مادر آنها به دلیل پرونده مالی و ... در زندان هستند اما قاضی صلاحیت آنها را به عنوان والدین رد نکرده است، بر اساس قانون جدید به خانواده‌های متقاضی واگذار می‌شوند.

وی ادامه داد: در گذشته این کودکان چند سال در مراکز نگهداری بهزیستی می‌ماندند تا والدین آنها بازگردند اما اکنون این کودکان به یک خانواده واگذار شوند. ما متقاضیانی داشتیم که می‌خواستند دو یا سه سال کار خیر انجام دهند یا توان نگهداری کودکان برای سال های متمادی را نداشتند و می‌خواستند برای مدتی این کار را انجام دهند. بر همین اساس پنج استان به صورت پایلوت انتخاب و کودکانی با این شرایط به متقاضیان واگذار شد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه جهان به این رسیده که بچه نباید در مراکز نگهداری باشد و حتی به صورت موقت هم باید در خانواده نگهداری شود، گفت: در 5 استانی که به صورت پایلوتطرح مشک انجام شود حتی فراخوان عمومی هم ندادیم و فقط کودکان به متقاضیان واگذار شد اما همین امر موجب شد تعداد کودکان در برخی از شیرخوارگاه‌ها به کمتر از پنج نفر برسد.

وی اعلام کرد: این موفقیت موجب شد که در پی اجرای کشوری این طرح باشیم و در صورتی که شورای معاونان سازمان تصویب کند، طرح مشک کشوری اجرا خواهدشد.  

نفریه در پایان اظهار امیدواری کرد به جایی برسیم که خانواده‌های آماده‌ای داشته باشیم و بلافاصله وقتی کودکی به امین موقت یا خانواده‌ای برای مدتی کوتاه نیاز داشت این کودکان به خانواده‌ها برده شوند و اصلاً در مراکز نگهداری نروند.

 انتهای پیام

captcha