کد خبر: 3705003
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۸
بندپی:

افراد با درآمد پایین و بیکار بیشتر در معرض بیماری‌ روحی هستند/ نشاط را افزایش دهیم

گروه جامعه ــ رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن هشدار نسبت به بروز بیماری‌های روانی در اثر شرایط اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی گفت: افراد با درآمد پایین و بیکار بیشتر در معرض بیماری‌ روحی هستند.

افراد با درآمد پایین و بیکار بیشتر در معرض بیماری‌ روحی هستند/ نشاط را افزایش دهیم

به گزارش ایکنا؛ انوشیروان محسنی بند‌پی، رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز چهارشنبه 22 فروردین ماه در دومین جشنواره روانشناسی و مشاوره که با محوریت «تغییرات شرایط اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی: مداخلات روان‌شناسی» برگزار شد، با اشاره به اینکه شتاب گرفتن تغییرات محیطی، اجتماعی، اقلیمی و ... سلامت روانی مردم را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: اکنون با مسائلی مانند تک فرزندی، کم شدن زمان گفت‌و‌گوی بین اعضای خانواده، تغییر اقلیم و ... مواجه‌ایم که سلامت جامعه را متأثر کرده است.

وی با تأکید بر اینکه مشکلات روانی و روحی یک روزه و یک دفعه‌ای ایجاد نمی‌شود و به یکباره هم حل نمی‌شود، گفت: 50 درصد عوامل برهم زننده سلامت روانی در 13 تا 14 سالگی رخ می‌دهد و آغاز می‌شود و بر همین اساس اقدامات پیشگیرانه باید از همین سنین آغاز و مسائل و مشکلات رصد شود.

محسنی بندپی با خاطرنشان کردن این مسئله که 70 درصد مشکلات و آسیب‌های روانی در اثر تغییرات محیطی و اجتماعی به وجود می‌‌آید، گفت: مهم‌ترین عواملی که سلامت روان را به خطر می‌اندازد اکنون مشکلات اقتصادی است. افراد با درآمد پایین و بیکار بیشتر در معرض بیماری‌ روحی هستند؛ همچنین زنان بیشتر از مردان و افراد تنها بیشتر از افرادی که عضو گروه هستند دچار تنش و بیماری روانی می‌شوند.

وی تصریح کرد: اگر اکنون مطرح می‌شود که اعضای خانواده به خانه رفته و هر کدام در یک گوشه مشغول کار با تلفن همراه خود هستند، این یعنی خود را در معرض بیماری روانی قرار می‌د‌هیم، همچنین سه میلیون زن سرپرست خانوار در معرض این اختلالات هستند.

رئیس سازمان بهزیستی در ادامه هشدار داد: بیکاری، خشونت، بی‌عدالتی و ... همه زمینه افزایش بیماری روحی را در جامعه افزایش می‌دهد و همکاری بین بخشی است که می‌تواند این معضلات را کاهش دهد.

باید آگاهی‌ها را ارتقا دهیم

وی نگاه بهزیستی را استراتژیک، کلان، پایدار و مستمر در حوزه مشاوره و روانشناسی عنوان کرد و گفت: علی‌رغم اینکه خط 1480 را توسعه می‌دهیم اما کسانی که دچار اختلال‌های روانی می‌شوند با یک مشاوره مشکلاتشان حل نمی‌شود و بر همین اساس باید آگاهی‌ها را ارتقا دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی در پایان گفت: نگاه ما این است که برای 80 میلیون جمعیت کشور برنامه دراز مدت برای ارتقای نشاط و شادابی در نظر بگیریم.

انتهای پیام

captcha