کد خبر: 3711286
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰

«از سینه خاکریز تا بلندای تحقیق» به نمایشگاه کتاب آمد

گروه ادب ــ کتاب ارجنامه حبیب‌الله عظیمی با عنوان «از سینه خاکریز تا بلندای تحقیق» از سوی مجمع ذخائر اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران ارائه شد.

«از سینه خاکریز تا بلندای تحقیق» به نمایشگاه کتاب آمد
به گزارش خبرنگار ایکنا، کتاب «از سینه خاکریز تا بلندای تحقیق» که به قلم علی صادق‌زاده گردآوری و تدوین شده، برای نخستین بار در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در غرفه انتشارات مجمع ذخایر اسلامی ارائه شده است.
بخش اول این اثر با عنوان «حبیب‌نامه» به زندگینامه، تولد، تحصیلات و اشتغال اختصاص یافته است، بخش دوم به، فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی پرداخته و در بخش سوم مقالاتی درباره آثار پژوهشی حبیب الله عظیمی آمده است. بخش چهارم نیز به مقالات و خاطراتی درباره احوال و فعالیت‌ها اختصاص دارد. در بخش دیگری با عنوان «عظیم‌نامه» به عناوینی چون از خاک تا افلاک، از وصیت‌نامه تا مجلس عزای امام حسین(ع)، تجلی ایثار در ایثار پرداخته شده است.
در بخش اول این کتاب آمده است؛ حبیب الله عظیمی فرزند محمدتقی و سلطان در 21 فروردین ماه سال 1341 در شهر آران در خانواده‌ای مذهبی و متوسط به لحاظ اقتصادی به دنیا آمد. فعالیت‌های مذهبی و اهتمام جدی والدین به حضور در مسجد و مراسم‌های مذهبی در وی و فرزندان دیگر اثرگذار بود. وی از کودکی در این مراسم شرکت می‌کرد. مادر هر روز صبح چند سوره قرآن را از حفظ می‌خواند و همراه پدر هر روز صبح زیارت عاشورا می‌خواندند و شب‌های جمعه خواندن دعای کمیل از واجبات بود و در صبح‌های جمعه نیز خواندن دعای ندبه فراموش نمی‌شد. عصرهای جمعه با اعضای خانواده که به دیدار والدین می‌آمدند، قرائت سوره انعام و دعای عهد از مراسم هفتگی خانواده بود.
در سال 61 فرزندشان حبیب الله در عملیات فتح خرمشهر جانباز قطع نخاع شد. تحمل شرایط جسمی سخت فرزند امکان نداشت مگر با داشتن ایمان قوی و همواره خداوند را شاکر بود که فرزندش لیاقت جانبازی در راه اسلام را داشته است.
در بخش دیگری می‌‎خوانیم، حبیب الله عظیمی از بدو ورود به کتابخانه ملی در سال 1370 به عنوان عضو هیئت علمی، فعالیت خود را با فهرست‌نویسی نسخه‌های خطی کتابخانه ملی ایران شروع کرد و 3 مجلد از فهرست‌های نسخ خطی کتابخانه ملی را تا مهر 1376 تدوین کرد.
در بخش دیگری آمده است؛ با بازنشسته شدن استاد سید عبالله انوار در سال 1359 بیش از یک دهه، فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی کتابخانه ملی ایران نیز تقریباً تعطیل شد، البته وقوع جنگ تحمیلی نیز در این تعطیلی بی‌تأثیر نبود، زیرا علاوه بر مشکلات مالی و ... دست اندرکاران بیشتر نگران حفاظت از نسخه‌ها در برابر بمباران هوایی دشمن بعثی بودند و به همین دلیل نسخه‌های خطی کتابخانه ملی ایران مدتی در چاپخانه بانک مرکزی نگهداری می‌شد.
بعد از اتمام جنگ، محمد رجبی رئیس وقت کتابخانه ملی ایران، به دنبال متخصص برای فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی بود. با تشویق وی، حبیب الله عظیمی که در آستانه جذب در دانشگاه الزهرا بود در کتابخانه ملی ماندگار شد و بعد از یک دهه فهرست‌نگاری نسخه خطی کتابخانه ملی با همت وی از سر گرفته شد و اولین فهرست وی در سال 1372 منتشر شد. عظیمی در طول بیش از 15 سال فعالیت فهرست‌نگاری و مدیریتی در گنجینه نسخه‌های خطی کتابخانه ملی، تعداد 1200 نسخه را فهرست‌نویسی کرده و بر فهرست‌نویسی نسخه خطی نظارت داشته و بدین ترتیب علاوه بر فهرست‌نگاری در آموزش فهرست‌نگاری نقش مؤثری داشته است.
از مهمترین اقدامات وی در بخش نسخه‌های خطی، علاوه بر اهتمام جدی به فراهم‌آوری نسخه‌های خطی که حدود 20 هزار نسخه خطی در طول این مدت فراهم شد، بسترسازی و اقدام به استانداردسازی فهرست‌نگاری نسخه‌‎های خطی براساس استانداردهای بین‌المللی بود که نقش مؤثری در تحول فهرست‌نگاری نسخه‌های خطی در حوزه کتابداری و اطلاع‌رسانی بین‌المللی دارد.


انتهای پیام

captcha