کد خبر: 3735204
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۲

نگاه محترمانه و منصفانه سی‌و‌هفتمین جشنواره «تئاتر فجر» به بخش تئاتر ایران

گروه هنر ــ دبیرخانه «تئاتر فجر» در طراحی دو بخش از فراخوان این دوره از جشنواره یعنی مسابقه تئاتر ایران ـ الف و مسابقه تئاتر ایران ـ ب نگاهی محترمانه و منصفانه را به منظور هر چه پُربار و غنی‌تر شدن آنها داشته است.

به گزارش ایکنا؛ فراخوان سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» در بخش مسابقه تئاتر ایران نیز همچون جشنواره سی و ششم در دو بخش مسابقه تئاتر ایران ـ الف و مسابقه تئاتر ایران ـ ب طراحی شده است با این تفاوت که بخش الف در جشنواره سی و هفتم ویژه متقاضیانی است که کمتر مجال فعالیت و عرض اندام و بروز استعدادهای خود را در رویداد مهمی همچون «تئاتر فجر» داشته‌اند، در حالی که برطبق فراخوان جشنواره سی و ششم «تئاتر فجر» بخش الف اختصاص به آثار تئاتری پیشکسوتان و حرفه ای‌های تئاتر داشت.

از سویی دیگر لفظ به کار رفته در مورد متقاضیان بخش الف و ب  مسابقه تئاتر ایران سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» محترمانه‌تر از دوره قبل به کار رفته است و در آن قید شده که این بخش ویژه متقاضیانی است که مجال کمتری برای حضور  و ارائه توانایی‌های خود در یک عرصه حرفه‌ای داشته‌اند بدون آنکه در آن مرزی میان توانایی‌های گروه‌های جوان و جویای نام  در مقایسه با آثار گروه‌های نمایشی و کارگردانان کهنه‌کار و باسابقه تئاتر قرار داده شود.

این رویکرد درست منطبق با ادعای روز گذشته دبیر سی و هفتمین جشنواره «تئاتر فجر» است که  یکی از شاخصه‌های این دوره از جشنواره را تکریم مخاطبان و احترام به هنرمندان و میهمانان آن برشمرده بود.

از دیگر نکات مهمی که ستاد برگزاری و دبیرخانه جشنواره در طراحی قوانین و مقررات این دو بخش از بزرگترین رویداد تئاتری کشور به آن توجه کرده، ظرفیت پذیرش آثار در این دو بخش است به شکلی که با دادن امتیاز ویژه به بخش الف مسابقه تئاتر ایران سقف پذیرش آثار در این بخش را حداکثر 30 اثر نمایشی فرض کرده است در حالیکه این رقم در مورد بخش ب مسابقه تئاتر ایران مختص گروه‌های نمایشی پیشکسوت تئاتر حداکثر 25 اثر منظور شده است.

ابتدا در بررسی آمار کمی این بند از فراخوان جشنواره «تئاتر فجر» در دو بخش الف و ب مسابقه تئاتر ایران به وضوح می‌توان دریافت که دبیرخانه جشنواره با توجه به قابلیت و اقتضائات گروه‌های جوان تئاتری و ضعف‌های احتمالی آثار آنها از نظر کیفی به این وسیله درصدد است تا فرصت و مجال بیشتری به این گروه‌ها داده تا با حضور حداکثری خود البته منطبق با بضاعت‌های اجرایی جشنواره از فضای حرفه‌ای «تئاتر فجر» و همجواری با بدنه حرفه‌ای تئاتر کشور نهایت بهره‌ را به منظور رشد و ارتقای کیفی فعالیت‌ها و تولیدات آثار خود در آینده نزدیک ببرند.

یادآور می‌شود، سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر»، 22 بهمن تا 4 اسفند به دبیری نادر برهانی‌مرند برگزار خواهد شد.

امیرسجاد دبیریان

انتهای پیام

captcha