
به گزارش
ایکنا، آیین تشییع پیکر هنرمند تصویرگر کتابهای درسی و قصه با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر امروز دوم شهریور ماه در مقابل خانه هنرمندان برگزار شد. این مراسم درباره مردی بود که در عصر فضای مجازی با تصاویر که خلق میکرد کودکان را جذب قصههای ناب ایرانی کرده و آنها را با فرهنگی ملی و دینی ما آشنا میکرد، اما متاسفانه مراسم این هنرمند برجسته آنچنان که باید متناسب با شان و مقام وی نبود، هرچند برخی از حاضران نیز از کم توجهی تلویزیون به این هنرمند گلایهمند بودند.
در ابتدای این برنامه شادی صندوقی؛ دختر این هنرمند اظهار کرد: هر وقت هر مراسمی پیش میآمد پدرم میگفت شادی تو صدای من هستی، اما در حال حاضر صدا ندارم، زیرا او خودش نیست. اینجا ایستادهام و از روحش کمک میگیرم تا بتوانم کلمات را ادا کنم. از همین جا از همه کسانی که در این مدت پیام تسلیت فرستادند تشکر میکنم و همه آنهایی که در تمام طول عمر پدرم شادی پدر من را دوچندان کردند سپاسگزارم.
وی افزود: پدرم، صندوقی از صداقت و راستی بود. او امسال مرگش را پیشبینی کرده بود و میگفت امسال آخرین اردیبهشت را میبینم. او از اردیبهشت در بیمارستان بستری و سه بار دیالیز شد و وقتی که به خانه برگشت گفتیم بابا دیدی زندهای. تولدش را خودم در بیمارستان گرفتم و او شمع ۷۱ سالگیاش را فوت کرد. پدرم هیچ وقت گریه نمیکرد اما روزی که شمع تولدش را فوت کرد، گریه کرد. بعد از آن هر ماه تولد یکی از اعضای خانوادهاش بود و ما در کنار او جشن میگرفتیم، اما وقتی ۲۹ مردادماه بالای سرش حاضر شدم بیهوش بود. دو روز به روز تولد من مانده بود. او تحمل کرد تا تولد من هم بگذرد. خوشحالم که پدرم با عزت رفت و آرزویش این بود که در قطعه هنرمندان دفن شود. امیدوارم کتابش هم چاپ شود. یک بار از من پرسید شادی عزرائیل را با کدام حرف مینویسند، البته فرقی هم نمیکند، زیرا عزرائیل را با هر حرفی که بنویسی سراغت میآید.
در ادامه مراسم سید عباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت اظهار کرد: من در این مراسم میخواهم گلهای را مطرح کنم. ابتدا اینکه در برخی برخی از مراسمهایی که به مناسبت در گذشت هنرمندان یا ادیبان برگزار میشود خانه هنرمندان جای سوزن انداختن نیست، اما چه شده که امروز چنین اتفاقی رخ نداده است؟ همچنین از رفتار دوگانه رسانه ملی، پیرامون افراد به شدت گلهمند هستم، زیرا رسانه ملی برای درگذشت برخی هنرمندان به شدت وقت و انرژی میگذارد، اما برای بزرگانی نظیر صندوقی که جز افتخارات فرهنگ این کشور هستند چنین کاری صورت نمیگیرد! این کمتوجهی در شرایطی است که باید در این زمینه فرهنگسازی شود تا جوانان ما بدانند چه سرمایههایی در کشورشان وجود دارد.
وی ادامه داد: کودکی و جوانی ما در دهه 50 و 60 گذشت. در آن دوران شیرین خاطراتم لحظاتی بود که کتابهای صندوقی را میخریدم. در آن دوران فضای مجازی نبود و جامعه نیز آنچنان شادابی لازم را برای کودکان به وجود نمیآورد به نحویکه کارتونهایی که ما تماشا میکردیم هم مروج غم و قصه بود. در چنین شرایطی کتابهای صندوقی بود که به امثال من امید و نشاط میداد. با این توضیح امیدوارم راه و مسیر او در حوزه فرهنگ ادامه پیدا کند.
حجتالاسلام زائری دیگران سخنران این مراسم هم با عرض تسلیت به خانواده مرحوم صندوقی تاکید کرد: معمولاً در گذشت هر عزیزی را باید به خانواده وی تسلیت گفت، اما در فوت این هنرمند همه عزادار هستیم، چون بسیاری از ما با کتابهای صندوقی بزرگ شدیم و چشمانمان با آثار وی آشنا است، پس بیراه نیست که در این شرایط همه را به نوعی عزادار این هنرمند بدانیم. این هنرمند خیلی دوست داشت آثارش دیده شود و اینگونه نیز شد، چون وقتی من عکس وی را به مناسبت درگذشتش در صفحه شخصی خود در اینستاگرام گذاشتم کسانی که فکر نمیکردم، وی را شناخته و از قصههای خوبش به نیکی یاد میکردند.

مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده، دیگر سخنران مراسم با بیان اینکه جایگاه صندوقی از دو نظر قابل توجه است، گفت: وی فردی بود که هر آدمی وقتی درباره او حرف میزند از قصههای زیبا و خوبش میگوید و تاکید میکند که با داستانهای وی بزرگ شده است. برای همین همه ما ایرانیها به نوعی حس بصری و تصویرخوانی خود را مدیون مرحوم صندوقی هستیم. من افتخار همکاری با وی را در نشریه رشد داشتم و آن روزهای را همانند کلاس درسی میدانم که در آن تصویر ساخته میشد و من هم از او تبعیت میکردم.
امیرمحمد دهستانی فیلمساز انیمیشند نیز درباره این داستانسرای فقید گفت: من از نسلی هستم که به شدت تحت تأثیر آثار او بودم. بسیاری از همکاران از آثار این هنرمند تأثیر میگرفتند. من نیز برای اینکه سراغ چه کارهایی بروم از آثار استاد تأثیر گرفتم و زمانی که او فوت کرد و دیدم سایتهای سینمایی هم به درگذشتش اشاره کردهاند برایم خوشحالکننده بود زیرا آثار این هنرمند روی سینما نیز تأثیر گذاشت. قدر هنرمندانی که هنرهای مردمی کار میکنند دانسته نمیشود. با این حال جایگاه صندوقی در دل مردم است. شاید کسی او را با اسم نشناسد اما کتابهایش بیانگر خاطرات بسیاری است. به همین دلیل کتاب او باید به شکل نفیسی چاپ شود. این هنرمند امضای خاصی دارد. حتی بخشی از امضای من نیز کپی از امضای اوست و میخواهم بگویم که او تا این اندازه در نسل ما تأثیرگذار بوده است.
در بخش پایانی این مراسم هم قربانعلی اجلی، هنرمند خوشنویس نیز جملاتی کوتاه را بیان کرد و سپس نماز میت توسط حجت الاسلام والمسلمین زائری قرائت شد و پیکر این هنرمند فقید جهت خاکسپاری در قطعه هنرمندان به بهشت زهرا رهسپار شد.

جلیل فرجاد، داود رواسانی، محمدحسین عطارچیان، حسین علیپرستار، عبدالکاظم صادقا، بهمن عبدی، غلامحسین زمرشیدی، رضا بانگیز، قربانعلی اجلی، اسماعیل نیکبخت زاویه و عباس مشهدیزاده از جمله حاضران در مراسم تشییع صادق صندوقی بودند.
صادق صندوقی هنرمند تصویرگر شامگاه ۳۱ مردادماه بعد از یک هفته بستری در بیمارستان فیروزگر از دنیا رفت.
پیام گروه هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح و ستاد برگزاری جشنواره هنر مقاومت
درپی درگذشت استاد صادق صندوقی هنرمند فقید عرصه هنرهای تجسمی کشور گروه هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح و ستاد برگزاری جشنواره هنر مقاومت پیام تسلیتی صادر کردند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح متن این پیام بدین شرح است:
زندگی صحنه ی یکتای هنرمندی ماست
هر کسی نغمه ی خود خواند و از صحنه رود
صحنه پیوسته به جاست
خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد
ضایعه درگذشت استاد صادق صندوقی که هنرتصویر سازی وی درکتب درسی و کتابهای متعددداستانی، در خاطره نسلهای متفاوت ثبت و ضبط شده است،جامعه هنری ایران خصوصا هنرهای تجسمی را در سوک و اندوه فرو برد.
هنر والا و ارزشمند مرحوم استاد صندوقی ،در عصری که ازنرم افزارهای متعدد دیجیتالی به منظور تصویر سازی و خلق اثر ، خبری نبود و تنها زاییده ذهن خلاق آن استاد فقید بود بی شک در اذهان هنرمندان و هنردوستان مانا و جاویدان خواهدبود.
گروه هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح به همراه ستاد برگزاری پنجمین جشنواره هنر مقاومت درگذشت این استاد مسلم هنرهای تجسمی کشور را به جامعه هنرهای تجسمی کشور و خانواده آن مرحوم تعزیت و تسلیت عرض کرده و ازخداوند منان برای وی علو درجات و غفران بی واسعه مسالت مینماید.
گزارش از داود کنشلو
انتهای پیام