به گزارش خبرنگار ایکنا؛ علی فرجی، رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر، در نشست خبری که امروز، 17 شهریورماه، در کارخانه تجهیزات پزشکی این سازمان برگزار شد با بیان اینکه این سازمان با قدمت ۶۰ ساله مشغول خدمات رسانی بوده و بازوی اقتصادی جمعیت هلال احمر برای هزینههای بشر دوستانه و عام المنفعه است، گفت: در این مجموعه چند واحد تولیدی دارو و تجهیزات پزشکی مانند صافی دیالیز، مایع دیالیز، انواع سرنگ و ... به زودی آنژوکت تولید می شود.
فرجی ادامه داد: شرکت پخش سها و چهار داروخانه هلال احمر مشغول خدمت رسانی به مردم هستند و در این داروخانهها داروی خاص توزیع میشود.
وی افزود: ما مسئول تأمین دارو و قیمتگذاری دارو نیستیم، بلکه ما یک شرکت تولیدی بوده و تأمین کننده بخشی از داروی کشور هستیم، اگر دارویی در کشور موجود باشد آن را در داروخانه به دست مردم میرسانیم.
فرجی عنوان کرد: یک شرکت بازرگانی به عنوان سها کیش مشغول فعالیت است که اگر وزارت بهداشت به ما اجازه دهد، میتوانیم در زمینه داروهایی که با کمبود روبرو هستیم، دست به واردات بزنیم.
وی عنوان کرد: این سازمان هیچ بودجهای از هلال نمیگیرد، بلکه از فعالیت اقتصادی ما، جمعیت هلال احمر هم بهرهمند میشود. داروخانههای هلال احمر داروی بیماران خاص و سرطانی را تأمین میکنند، اما اگر این دارو در داخل تولید شده باشد، اولویت با داروهای ایرانی است.
فرجی بیان کرد: در مورد تحریم رئیس هلال احمر تأکید کردند که ذخیره دارویی مناسبی داشته باشیم و تلاش داریم با کمک وزارت بهداشت برخی از کمبودهای کشور را تأمین کنیم مثلا داروی وارفارین که برای برخی بیماران قلبی استفاده میشود، به تازگی وارد شده و تلاش داریم که ذخیره یک سال را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه صنایع دارویی کشور به دلیل سیاست تثبیت قیمتها تحت فشار هستند، گفت: این فشار به هزینههای سربار است در حالیکه قیمت افزایش پیدا نمیکند؛ این مسأله بر کارخانهها فشار وارد میکند؛ باید به این صنعت اجازه داد خود را با اقتصاد تطبیق داده و دولت از طریق بیمهها هزینه آن را برای مردم کاهش دهد.
رئیس تدارکات پزشکی هلال احمر با بیان اینکه خطوط جدیدی مانند خطوط پلت، واکسنهای هایتک و بیوتکنولوژی را در دست تحقیق داریم، گفت: تولید آنژوکت، سرسوزنیهای پن استونی و تولید هالوفایبرهای دیالیز به صورت انتقال تکنولوژی است.
وی همچنین در رابطه با تولید مایع دیالیز نیز عنوان کرد: پنج ماده اولیه در تولید محلول دیالیز مورد استفاده است که دو نوع آن در کشور تولید شده و سه نوع دیگر از خارج وارد میشود. اخیرا هم کمبودی در این حوزه وجود داشت که با نامه وزارت بهداشت، سازمان ما از منابع خود در اختیار دیگر شرکتها قرار داد.
انتهای پیام