
به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ غلامرضا طائبی، مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری صبح امروز ۲۵ شهریورماه خود در رابطه با شبهات تعیین درصد جانبازی اظهار کرد: کمیسیون پزشکی در فرایند تعیین درصد ایستگاه سوم است، تعیین درصد ابتدا از یگانهای نظامی شروع آغاز و آنها نیز براساس مصادیق خود که براساس صورت سانحه به دست میآید تعیین درصد میکنند.
وی افزود: در مرحله بعد کمیسیون احراز در بنیاد شهید آن شهرستان تشکیل و آنچه به عنوان مدارک پزشکی در یگان ارائه میشود در بنیاد مورد بررسی قرار میگیرد و صحت و سقم درصد را بررسی میکند و یک فرد را به عنوان جانباز یا غیرجانباز معرفی میکند.
طائبی تاکید کرد: در مرحله بعد پرونده پزشکی در سامانه «سجا» ثبت و به مرحله سوم یعنی کمیسیون پزشکی نهایی در بنیاد ارسال میشود، خوشبختانه زمان حضور آقای شهیدی در بنیاد شهید سعی کردیم کمیسیون پزشکی را از تیمهای متخصص پزشکی به دور یک میز جمع کنیم تا کار کارشناسی دقیقتر انجام شود.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: پس از رأی کمیسیون پزشکی کار تمام نشده و کمیسیون نظارت کلیه مدارک را به طور کلی بررسی میکند و سپس رای نهایی در سیستم ثبت میشود، پس از ثبت رأی از طریق پیامک به فرد موردنظر اعلام میشود، در خصوص افراد بالای ۵۰ درصد نیز گاه آراء به شورای عالی پزشکی ارسال میشود تا نظرات دقیقتر ارائه شود، زیرا ممکن است برخی نظرات خیلی دقیق بیان نشده باشد.
وی ادامه داد: در مورد ثبت الکترونیکی پروندههای جانبازان در بنیاد شهید نیز تا به امروز بخش عمدهای از پروندهها در بنیاد شهید الکترونیکی شده و تنها بخش کوچکی مانده است که آنها نیز در حال بروز رسانی است.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران در رابطه با شاخص اندازهگیری جراحات نیز بیان کرد: شاخص اندازهگیری میزان جراحت همه سازمانها براساس گروههای تخصصی از پیش تعیین شده است و همه متخصصین امروز با بیش از دو هزار کد میتوانند میزان جراحات را تعیین و به ثبت برسانند.
طائبی با اشاره به اعتراض برخی جانبازان به آرای صادر شده گفت: از زمانی که یک رای صادر میشود چنانچه یک جانباز به رای صادره اعتراض داشته باشد پرونده به کمیسیون تجدیدنظر ارسال و در این بخش یک پرونده پس از گذراندن سه فیلتر بررسی، به رأی مجدد میرود.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد شایعات مطرح شده در مورد درصد جانبازی برخی مسئولین و شائبههای به وجود آمده عنوان کرد: یکی از شایعات مربوط به آقای تاج رئیس فدراسیون فوتبال بود، تاج از سال ۸۵ درصد جانبازی به میزان ۴۵ درصد ثبت شده داشت و آنچه در فضای مجازی در رابطه با وی ایشان و سایر مسئولین بیان شده است کذب است و تا به امروز پروندهای از سوی نه آقای تاج و نه هیچ مسئول دیگری به ما نرسیده است.
۶۰۰ هزار جانباز در کشور
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران در رابطه با آمار جانبازان مدیر در کشور تصریح کرد: ۶۰۰ هزار جانباز در کشور ما وجود دارد و بانک مربوط به اطلاعات مدیران نداریم، زیرا ما همه را به یک چشم میبینیم و قرار نیست تفکیکی قائل شویم، تمامی جانبازان در سیستمهای ما به عنوان فرد حقیقی ثبت میشوند.
وی همچنین در رابطه با پروندههایی که میزان درصد آنها کم میشود نیز عنوان کرد: این پروندههای به دلیل مخدوش بودن مدارک یا اشتباه اعلام مجروحیت از سوی یگان نظامی در تاریخ مذکور بوده است، این پروندهها بسیار کم هستند و عمدتا سعی میشود میزان درصد قبلی آنان لحاظ شود.
طائبی بیان کرد: مجروحیتی به مجروحیتهای قبلی یک جانباز اضافه شود، برای تعیین درصد جدید باید فرایندی که از یگان نظامی آغاز و به کمیسیون پزشکی ارجاع داده میشود انجام گیرد و در همین فرایند درصد جدید تعیین شود.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول سال ۱۳ هزار پرونده در کمیسیون پزشکی بررسی شده است؛ گفت: حدود ۵۰۰ نفر در کمیسیون اشتغال و و کارافتادگی پرونده آنها بررسی شده و حدود هزار پرونده نیز مربوط به جانبازانی است که فوت کرده و پرونده آنها در کمیسیون ماده ۱۵ در انظار رای برای احراز شهادت هستند.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: حدود ۳ هزار نفر نیز برای بررسی حق پرستاری از والدین معظم شهدا مراجعه کردهاند، ضمن اینکه ۳۳ هزار نفر از والدین شهدا تا پایان سال ۹۶ حکم پرستاری دریافت کردهاند.
طائبی یادآور شد: در سال ۹۶ تعداد ۴۵ هزار نفر در کمیسیون شرکت کرده و ۷ هزار ۸۰۰ نفر آنان دور اولی بوده و ۳۷ هزار نفر نیز تجدید نظر شدهاند، ۳۲ درصد افراد بار اولی فاقد درصد جانبازی تشخیص داده شده و به ۶۸ درصد آنان نیز درصدهای جانبازی اختصاص پیدا کرد. در همین سال ۲ هزار و ۳۰۰ نفر به کمیسیون اشتغال مراجعه کرده و و ۲ هزار و ۶۰۰ نفر به کمیسیون ماده ۱۵ ارجاعداده شدهاند، که کمیسیون ۱۷ نفر آنان را شهید تلقی کرد. همچنین در سال ۹۶، تعداد ۵ هزار و ۷۰۰ نفر جانباز حق پرستاری دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: از ۹ هزار ۸۰۰ نفر که افزایش درصد گرفتهاند ۳ هزار و ۵۰۰ نفر به بالای ۲۵ درصد رسیده و ۷۰۶ نفر به بالای ۵۰ درصد و ۱۹۶ نفر نیز به ۷۰ رسیدهاند.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران، همچنین عنوان کرد: در برخی شهرهای محروم مانند کهنوجو شهرهای زلزله زده غرب کشور، همچنین شهر شیمیایی زده سردشت کمیسیون پزشکی تشکیل شده و پروندهها را در آنجا بررسی کرده است.
وی همچنین اعضای کمیسیون ماده ۱۵ گفت: در این کمیسیون، ۲ فرد هیأت علمی پزشکی قانونی، آنکولوژیست و دیگر تخصصهای پزشکی حضور دارند و به دقت تأثیر مجروحیت را بر فرد بررسی کرده و چنانچه مجروحیت تأثیر داشته باشد فرد شهید شناخته شده و حتی اگر آرا در این کمیسیون نسبت به تأثیر مجروحیت ۵۰-۵۰ باشد، جانباز فوت شده شهید محسوب میشود.
گزارش از یاسر مختاری
انتهای پیام
خدا را خوش نمیاد حق منو زنو بچهام خورده بشه! وبه فکر خود کشی بیفتم لطفا به هرکسی که اعتقاد دارید ؟ حتی به وجدانتون قسم من باید چیکار کنم ؟
بنده در ماموریت سال ۹۴ در شب ۴شنبه سوری برای نظم و امنیت تهران در تیم موتورسوار یگانویژه ناجا از سوی هنجار شکنان پرتاب نارنجک دستی از ناحیه دست راست سوختگی صورت شکستگی ۲ عدد دندان پرت شدن از موتر و پارگی acl در ناجا ۸ درصد جانبازی بهم دادن اما نمیدونم چرا با این همه مشکل بنیاد بهم جانبازی نمیده عکسم هم در اینترنت هست سرچ کنید گروهبان میلاد عرب خواهشا رسیدگی کنید
با تمام این اوصاف 2سال هم به خدمت سربازی رفتم،،حق ما را خوردند هم از حضور در جبهه پرونده من را پایمال کردند هم طول درمان من را لحاظ نکردند و هم درصد م را پایین زدند؟(منصور شما را از این همه دکتر و متخصص درک نمیکنن لطفا جواب منو واضح بدهید)
با سپاس دعایی از شیراز
اینجانب علی اکبر گنجی دلشاد فرزند محمد علی با کد ملی ۰۰۵۲۱۴۸۴۰۸ با توجه به اینکه ۲۴ ماه جبهه حق و باطلل حضور داشتمو پرونده ام در سپاه محمد مفتوح می باشد واز ناحیه گوش و مشگلات اعصاب وروان و شیمیاایی هنو ز هیچ در صدی ندارم شماره تافنم ۰۹۱۲۹۴۵۸۷۱۳ می با شد خواهش می کنم کمکم کنید با تشکر
اگر بارها مراجعه کرده باشیم و بگویند زیر شش ماه کمسیون نمیگیریم تکلیف چیست