به گزارش ایکنا از شبستان، سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، امروز، هفتم آذرماه در همایش ملی «نظام فکری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدظله العالی) در گستره فرهنگ» در سخنانی با اشاره به اینکه این همایش بسیار مهم، بهجا و ضروری برای جامعه امروز است که جایگاه آن نیز دانشگاه است، اظهار کرد: برگزاری چنین همایشی شاید دیر بود اما الان هم وقت ارزشمندی است.
وی رهبر معظم انقلاب را حکیمی فرزانه و طبیب امروز جامعه توصیف کرد و گفت: نظریهها و دیدگاههای ایشان محدوده بسیار گستردهای دارد که هر مورد آن کتاب قطوری میشود، اما بهطور کلی این نظریات دارای دو ویژگی است؛ نخست، انطباق این دیدگاهها با نظریات امام راحل زیرا که معظم له تربیت یافته و شاگرد امام است؛ ویژگی دوم توحیدمحوری است که خارج از بحث توحید نظریهای ندارند و توحید را آنقدر گسترده میبییند که همه کائنات در درون آن است.
سردار سلیمانی در ادامه چهار موضوع معرفت دینی، معنویت، جایگاه تربیت در نظام اسلامی و فرهنگ اسلامی در نظریات رهبری را مورد اشاره قرار داد و درباره چرایی شناخت اندیشههای امامین انقلاب برای جامعه بهویژه جامعه علمی، توضیح داد: ما پیوسته در همه موضوعاتی که میخواهیم طراحی کنیم نیازمند منابع بالادستی و منابع مادر هستیم؛ شاید کسی بگوید این منابع همان قرآن و سنت است؛ بله، درست است اما هر خبره و محققی نمیتواند از قرآن و سنت برداشت صحیح و دقیق انجام دهد.
وی ادامه داد: این نیازمند متخصصی است که از این گنج برداشت صحیح و دقیق داشته باشد؛ هم برای شناخت مسیر انقلاب و هم مسئولان برای تبیین نقشه راه نیازمند پیاده کردن این اندیشهها هستیم و این کار تشریفاتی و خدمت به رهبری نیست بلکه ضرورتی برای خدمت به جامعه اسلامی امروز و نسل جوان است؛ اگر این اندیشهها مورد تحقیق و بررسی قرار نگیرد تهاجم فرهنگی چه بر سر فرهنگ ملی و اسلامی ما خواهد آورد. لذا، راه مقابله با آن تبیین دقیق این نظریهها است.
فرمانده سپاه قدس با اشاره به اینکه ما درباره امام(ره) غفلت کردیم اما تنها کسی که در هر سخن و بیان و پند و سفارشی بر نظریات امام تأکید دارد مقام معظم رهبری است، گفت: اینکه میگوییم تنها کس، زیرا دیگر صداها آنقدر ضعیف است که شنیده نمیشود، در حالی که هیچ صحبتی از رهبری پیدا نمیکنید که بدون استناد به سخنان امام باشد؛ امام پایهگذار نظریات بلند است؛ این دو رهبر الهی مدیریت و رهبری را در هم تنیده میدانند و جدا از یکدیگر نمیدانند، ولایت و رهبری تنیده در مدیریت، اصلاً ولایت برای مدیریت است برای اعمال نظر فقیه در یک حکومت است؛ لذا این دو مجموعه تفکیکناپذیر است.
وی با درخواست از دانشگاه شهید باهنر کرمان برای استمرار مسیری که آغاز شده است، گفت: حداقل 20 تا 30 جلسه برای تبیین دقیق نظریات مقام معظم رهبری باید گذاشته شود تا حق مطلب ادا شود؛ در این مسیر دانشگاه را باز کنید و منحصر به یک عده دانشجوی خاص یا کسانی که مقاله نوشتند نباشد، زیرا وقتی حق به گوش کسی میرسد که او نزدیک به آن صدا باشد. لذا، باید همه دانشجویان را آورد چون منطق نگاه رهبری آنقدر قوی است که قدرت اثرگذاری بالایی دارد.
سردار سلیمانی در خصوص موضوع نخست در اندیشههای رهبری با موضوع «معرفت دینی» با بیان اینکه معظمله بالاترین خطر معرفت دینی را معرفت کاذب میدانند که اگر معرفت به معنای حقیقی تبیین نشود اغفال عمومی ایجاد میشود و برداشت صحیح صورت نمیگیرد، افزود: یکی دیگر از آفات معرفت غلط از نگاه ایشان، همگرایی با مخالفان برای جلب رضایت آنها است؛ غربزدگی و روشنفکری بر پایه رضایتمندی از یک فرهنگ مهمترین مسئله تأثیر بر معرفت حقیقی دینی است که امروز نه تنها به دانشگاه که به حوزهها هم کشیده شده است.
وی عمل دینی بدون عمل(ثمره) و تحجر را از دیگر آفات دانست و تصریح کرد: امام(ره) با چوب بر سر این تحجر میزدند. لذا، کسی حکومت اسلامی را متهم نکند؛ این نظریه حاکم اسلامی است که جامعه را مدیریت میکند. تحجر سبب فراموش کردن عقل و متوقف کردن فهم از دین و مانع از تحقق اهداف اسلامی است که نتوانیم لوازم هر لحظه زندگی را بشناسیم و در وضعیت ایستا و بدون انعطاف پیش برویم.
فرمانده سپاه قدس یکی از تحجرها در دانشگاه را زمزمههای روشنفکری جدایی دین از سیاست دانست و با بیان اینکه رهبری نتیجه تحجر را ویرانی و راه مقابله با تحجر را حاکم شدن عقل و نوآوریهای علمی در معارف اسلامی که از آن بهعنوان اجتهاد نام برده میشود، میدانند؛ گفت: چرا در دانشگاهها وصیتنامه امام راحل را جزو درسهای داوطلبانه میگذارند و بعد لطف کردند دفاع مقدس را هم که نمیدانم جزو درسهای ضروری شده یا نه گذاشتند و در حالی که قویترین اساتید را برای جامعهشناسی میگذارند اما وقتی به نظریات امام(ره) و دفاع مقدس میرسیم دم دستی است؟!
وی التقاط و غربزگی و محدود کردن دین به امر شخصی را آفات دیگر در این بحث از دیدگاه مقام معظم رهبری ذکر کرد و گفت: برای نخستین بار در مسئله کشتار حجاج، امام(ره) نظریه اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی را مطرح کردند که این از ابداعات و ابتکارات امام راحل بود؛ در تبیین اسلام ناب محمدی بر مبنای معرفت دینی عناصر مهمی مانند عقلانیت، علمی بودن و متکی به کتاب و سنت مطرح است و مشخصه اسلام آمریکایی تحجر، التقاط، تحریف، خرافهگویی و بدعت است؛ مقام معظم رهبری معتقد هستند در حوزه اسلام ناب عناصر مهمی چون جهاد، شهادتطلبی، قیام، معنویت و عدالتخواهی باید مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده سپاه قدس با متذکر شدن این نکته که اسلام ناب چنانچه بر مبنای حاکمیت اسلامشناس نباشد چه کسی میتواند آن را تبیین کند؟ تصریح کرد: عقلانیت، جهاد، علم و.. حکومت میخواهد و بدون حکومت امکانپذیر نیست؛ از مشخصههای اسلام ناب از دیدگاه مقام معظم رهبری ظلمستیزی، عدالتخواهی، دفاع از پابرهنگان، امیدبخشی و از بین بردن ترس و جهل در جامعه است که در تبیین اصول و سیاستهای کلان نظام همه این عناصر وجود دارد فقط ما مدیران باید اعتقاد به پیاده کردن آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در نظریه اسلام ناب عزت و قدرت و ثروت توأم با معنویت درست است، گفت: در آسیبشناسی جامعهای که اسلام ناب حاکم است و پیاده میشود دوری از معنویت و اخلاق، طبقاتی شدن جامعه که رهبری پیوسته در خطابات خود میگویند، فعالیتهای اجتماعی تحت حاکمیت فرهنگ طاغوت، خودفراموشی که تبدیل به قاعده شود، مطرح است.
سردار سلیمانی اظهار کرد: در بین سیاستمداران شخصیتی در دنیا مانند ایشان که تا این اندازه اهتمام اینچنینی به بصیرتزایی در جامعه داشته باشد وجود ندارد؛ شما ببینید ایشان استانی را کمتر از 10 روز نرفتند، در همین کرمان سفر ایشان 11 روز بود و با اقشار مختلف گفتوگو کردند و یا 30 روز ماه رمضان هر روز با یک قشر گفتوگو دارند.
وی موضوع دیگر را نظریه تربیت در چارچوب معرفت دینی دانست که بر اساس نگاه مقام معظم رهبری، انسان نیاز مبرم به رشد و پرورش دارد و درست شدن همه امور را به درست شدن فکر انسان گره میزند؛ بر اساس آموزههای اسلام که تزکیه مقدم بر تعلیم است چنانچه کسی فاقد تربیت و تزکیه باشد حتی علم توحیدی هیچ کمک بصیرتی به انسان نمیکند.
فرمانده سپاه قدس با استناد به نظریات رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: با توجه به اراده و اختیار انسان و امکان طرق مختلف که هر یک در بردن انسان به سعادت و یا شقاوت اثر دارد؛ وجود مربی را یک مسئله اساسی و راهبردی در تربیت انسان میدانند؛ شناخت صحیح از اسلام موضوع مهم دیگری است زیرا معتقدند همه نمادهای حقیقی و مذهبی اثر تربیتی دارد و اخلاق را از اهداف اساسی تربیت و رکن اساسی تربیت را در دانش، عمل و اخلاق میدانند. لذا، درس خواندن را امری ضروری میدانند که باید از استاد به شاگرد منتقل شود اما کافی نمیدانند و کفایت آن در اخلاق و تهذیب نفس است.
وی با استفاده از فرمایشات مقام معظم رهبری تأکید کرد: استاد باید به موضوعات بلند استناد و از بهکار بردن آنچه به ذهنش میآید و یا کلمات قلمبه پرهیز کند؛ فضیلتجویی و گرایش به ارزشها و فضایل اخلاقی نکته دیگری در تربیت است که جایگاه این تربیت دانشگاه است و کنترل تربیت از راه محبت؛ لذا انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی از راه تقرب وارد شوند.
سردار سلیمانی در تکمیل سخنان خود با استناد به فرمایشات حضرت آیتالله خامنهای(مدظله العالی)، کنترل غرایز انسانی را از وظایف مهم تربیتی دانست و خودسازی، تقوا به معنای پیشگیری از گناه، هشداردهی، غفلتزدایی، آراستن ظاهری که اثر تربیتی دارد، جلوگیری از نفرت و گریز و موعظه حسنه را از وظایف استادان و مربیان فهرست کرد که اگر انسان مراقب کلام خود نباشد و موعظه حسنه را بهکار نگیرد، نمیتواند منشأ تربیت صحیح شود. لذا، استادان باید مراقب کلام خود باشند و به برجستگی محتوای ارائه شده در تربیت توجه کنند.
در این مراسم از سه کتاب مرتبط با موضوع همایش رونمایی شد.
انتهای پیام