به گزارش ایکنا؛ مراسم رونمایی از سامانه «نشستهای قضایی» صبح امروز، شنبه 10 آذرماه، با حضور حجتالاسلام و المسلمین علیرضا امینی، معاون منابع انسانی قوه قضائیه، در این معاونت برگزار شد.
حجتالاسلام امینی با تشکر از زحمات همکاران مرکز آموزش قوه قضائیه گفت: از حدود 10 هزار قاضی مشغول به کار در دادگستریها، نزدیک به 80 درصد آنها در نشستهای قضایی حضور دارند. اینها نشستهایی است که در حدود 600 واحد قضایی و به طور معمول هر هفته یکبار برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این نشستها درباره مسائل مبتلابه بحث و بررسی و تشریک مساعی صورت میگیرد و با همفکری ابهامات را برطرف میکنند. غرض از رونمایی از این سامانه این بوده که عملا یک سیستم پویا داشته باشیم که به ارتقای آرای قضایی و ایجاد وحدت رویه قضایی در کشور در مسائل مورد اختلاف کمک میکند.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه افزود: این سامانه به جامعه حقوقی کشور کمک میکند که روال فکری و مباحثات علمی جاری در دادگستریها را مشاهده کنند. این تدبیر صورت گرفته که حاصل مباحثات قضات حاضر در نشستهای قضایی از سوی دبیر به مرکز استان ارائه شده و مرکز استان هم این مطالب را به مرکز نشستهای قضایی در تهران ارسال میکنند و رأس هرم نشستهای قضایی، قضات عالی دیوان کشور، این نتایج را بررسی و نتیجه نهایی و مورد تأیید را در سامانه قرار میدهند.
حجتالاسلام امینی اظهار کرد: بنابراین دسترسی به این سامانه به این معناست که آنچه که در نشستهای قضایی به عنوان حاصل مباحث علمی و فکری قضات مطرح میشود مورد استفاده عموم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 600 دبیرخانه در کل دادگستریها برای انجام این وظیفه وجود دارد، گفت: از امروز که این سامانه رونمایی میشود بیش از 4000 هزار نشست در آن بارگذاری شده و قابل دسترسی است. این سامانه طوری طراحی شده که امکان جستجو در موضوعات مختلف محل اختلاف در آن وجود دارد.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه ابراز کرد: هر چقدر دسترسی جامعه حقوقی، اساتید دانشگاه و وکلا، به این مجموعه افزایش پیدا کند به ارتقاِ سطح آرای قضایی کمک میکند.
وی اضافه کرد: قضاتی که در یک مجتمع قضایی جمع میشوند هفتهای یکبار موضوعات مورد ابتلای خود را که محل اختلاف است به بحث میگذارند. این موضوعات به دبیر نشستهای قضایی در هر استان پیشنهاد داده میشود و در دستور کار قرار میگیرد و بقیه قضات با تشریک مساعی و مباحثه، مسئله را به نتیجه میرسانند. در واقع حاصل مباحثه در قالب نظریه در این سامانه ثبت میشود.
حجتالاسلام امینی یادآور شد: این مجموعه در این سامانه به اشتراک گذاشته میشود و کل جامعه حقوقی میتوانند آن مسئله و پاسخهای داده شده را مشاهده کنند و نظر بدهند و این به یک همگرایی فکری در موضوعات حقوقی و قضایی کمک میکند.
وی درباره فازهای تکمیلی این سامانه گفت: در فاز دوم و سوم تکمیل این سامانه بنابراین است که اساتید و جامعه حقوقی و در مرحله بعد مخاطبان عام نیز نظرات خود را در موضوعات بارگذاری شده در سامانه و آرای داده شده بگذارند و به صورت فنی و تخصصی در مخالفت یا موافقت با یک رأی قضایی نظر دهند.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه اظهار کرد: نشستهای قضایی به این کمک میکند که یک مسئله که برای یک همکار قضایی در اولویت است با درجه اهمیتی که در سامانه پیدا میکند وارد یک چرخه مباحثات شود. با دسترسی همه به این سامانه نیز یک اشتراک میان جامعه حقوقی نسبت به یک مسئله پیدا میشود و همه میتوانند وارد این بحث شوند و اظهارنظر کنند. امیدواریم این گردش اطلاعات که میتواند بخشهای مختلف را به هم وصل کند، ما را در رسیدن به یک فهم شفاف و نردیک به هم در مسائل قضایی کمک کند.
همچنین، در پایان جلسه از سامانه نشستهای قضایی به آدرس www.neshast.org رونمایی شد.
انتهای پیام