به گزارش ایکنا؛ مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی سلمان فارسی لرستان با مدیریت سیدماشاءالله شاهرخی، معلم بازنشسته آموزش و پرورش، اداره میشود. این مؤسسه فعالیتش را از 1386 با اخذ مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی استان به صورت رسمی آغاز و پس از چند سال نیز از ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز مجوز فعالیت اخذ کرد.
شاهرخی که متولد 1331 در خرمآباد است، به دلیل علاقهای که به فضای تعلیم و تربیت داشته، تصمیم به ادامه فعالیت فرهنگی پس از دوران بازنشستگیاش گرفت. وی پس از مشورت با کارشناسان حوزه فرهنگ، تصمیم به راهاندازی مؤسسه قرآنی گرفت. لذا بیش از پیش برای فعالیت در فضای قرآنی همت کرد.
اعضای هیئت مدیره این مؤسسه متشکل از سه نفر به اسامی فرشته دریکوند و سیدمحمد شاهرخی، رئیس هیئت مدیره و سیدماشاءالله شاهرخی است. اما اینکه چرا مؤسسه با نام «سلمان فارسی» فعالیت میکند از علاقه به این صحابه حضرت رسول اکرم(ص) و همچنین اقتداری که برای یک ایرانی دارد نشئت میگیرد؛ به گونهای که حتی مجوز فعالیت پیشدبستانی مؤسسه از آموزش و پرورش نیز با این نام اخذ شده است.
بدون هیچگونه بودجه دولتی
مؤسسه سلمان فارسی نیز، به مانند دیگر مراکز مردمنهاد، دورههای آموزش عمومی قرآن را چون روخوانی، روانخوانی، تجوید و مفاهیم قرآن برگزار میکند و هم دورههایی را ویژه نونهالان سه تا پنج سال با عنوان مهد قرآن و پیشدبستانی دارد که برای این دورهها از حضور مدرسان و معلمان آموزشدیده بهره میگیرد.
سیدماشاءالله شاهرخی با تأکید بر جمله «هیچ بودجه دولتی حمایتکننده فعالیتهای مؤسسه نبوده است» ادامه داد: «فقط حدود سال 90 و یا 91 بود که کمکی برای تجهیز مؤسسه به میز، صندلی و رایانه انجام شد. مؤسسه سلمان فارسی در کنار دیگر تشکلهای مردمی با جان و دل کار میکنند و سعی میکنیم با طرحهای مختلف و شهریه اندکی که از دورهها دریافت میکنیم حداقل هزینههای مؤسسه را بپردازیم.»
شاهرخی 31 سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش را دارد و به تدریس دروسی چون معارف قرآن، فلسفه و منطق پرداخته است و در کنار آن 21 سال در حوزه مدیریت فعالیت داشته است، اما با وجود این، هفتهای چهار ساعت را به امر تدریس میپردازد.
فعالیت مدیران مؤسسات قرآنی بدون چشمداشت به مسائل مالی باشد
مدیر مؤسسه سلمان فارسی خرمآباد گفت: تنها توقعش از مسئولان حمایت است. حمایت از فعالیتی که اکنون کمفروغ شده و بعید نیست که با ادامه روند بیتوجهی خاموش شود. چیزی که امروزه در عرصه فعالیت مؤسسات قرآنی با بیتدبیری مسئولان شاهد آن هستیم. «پشتیبانی از عملکرد مؤسسات قرآنی به منظور تأمین منابع آموزشی است، چرا که منابع آموزشی به ویژه در حوزه کودکان بسیار ضعیف است و انتظار داریم که مسئولان و دستگاههای مربوطه حداقل منابع غنی را تهیه کنند تا بتوانیم از آن بهرهبرداری کنیم. کمک مادی از آنها نخواستهایم و حداقل پشتیبانی معنوی به معنای برطرف شدن موانع بر سر راه مؤسسات را خواستاریم» اینها حداقل انتظار شاهرخی از مسئولان قرآنی کشورمان است.
تهیه منابع آموزشی غنی در توان استان نیست
هرچند دستگاهها و نهادهای مربوطه در سطح استان حمایت مربوطه را از فعالیت تشکلهای مردمی ـ قرآنی دارند، اما به اذعان شاهرخی «تهیه منابع آموزشی غنی در توان استان نیست و باید از سوی مرکز بر روی منابع آموزشی کار شود» و در سفرهای مختلف رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به لرستان ضعف منابع آموزشی در حوزه قرآن ویژه خردسالان گوشزد شده است.
مدیر مؤسسه قرآنی سلمان فارسی با تأکید بر اینکه در حال حاضر عمدهترین مخاطبان مؤسسات قرآنی خردسالان زیر شش سال هستند که میتوان گفت عمدهترین مخاطبان تشکلهای مردمیاند، اظهار کرد: البته قرآنآموزی به نونهالان همراه با برکات است که نشئت گرفته از اثربخشی زیاد قرآن در این سن و سال است، اما باید از لحاظ نرمافزار و منابع آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاههای قرآنی سرمایهگذاری کنند.
توجه مؤسسات به سلایق
شاهرخی نیز مانند دیگر مدیران مؤسسات قرآنی راهاندازی مرکز آموزش قرآن براساس اعتقاد قلبی را مساوی با خدمت از جان و دل میداند و گفت: آن هنگام است که خالصانه در این راه گام برداشته میشود، اما اگر فردی به منظور شغل و درآمد دنبال این امر باشد و با نگاه به جنبه اقتصادی به فکر راهاندازی مؤسسه قرآنی باشد، قطعاً به نتیجه نمیرسد چون پرداخت هزینه اجارهبهای مکان و همچنین حقالزحمه معلمان در مقابل دریافت شهریه اندک دورههای مؤسسه جوابگو نخواهد بود. لذا افرادی که علاقهمند به این عرصه هستند و در کنار آن تمکن مالی دارند در این زمینه وارد شوند.
مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی سلمان فارسی نیز به دلیل مشتریمحور بودن و اجرای برنامهها براساس خواستههای مخاطبان و استقبال آنها تا حدودی به چشماندازی که ترسیم کرده رسیده است. البته در این میان نباید نادیده گرفت که گاهی از اوقات به دلیل سلیقه و ذائقه مخاطبان به ویژه در عصر حاضر و رونق بخشیدن به فعالیت بیش از پیش مؤسسه و تشکیل اتاق فکر دورههای متنوع قرآنی را با معلمان بازآموزی شده در هر عرصه به صورت تخصصی برپا کرده است.
یادآور میشود مؤسسه قرآن و عترت سلمان فارسی در خرمآباد، خیابان ناصرخسرو، خیابان شهيد عينی واقع شده است.
انتهای پیام