به گزارش ایکنا به نقل از «طلوعنیوز» افغانستان؛ برخی از نمایندگان مجلس افغانستان معتقدند که با اعضای کنونی منتخب در هیئت مذاکرهکننده با طالبان به نتیجه نمیرسند، چراکه این هیئت تجربه، صلاحیت و پایگاه اجتماعی مورد نیاز را در میان مردم ندارد.
سه روز پس از اینکه اسامی اعضای هیئت مذاکرهکننده صلح از سوی حکومت افغانستان با طالبان مشخص شد، برخی از نمایندگان مجلس از این ترکیب انتقاد کردند. به عقیده آنان، افرادی که در این ترکیب قرار دارند، نمیتوانند گفتوگوها را پیش ببرند. بر این اساس، نمایندگان از دولت افغانستان خواستهاند که در ترکیب اعضای این هیئت بازنگری شود.
نفیسه عظیمی، یکی از نمایندگان مجلس، در این باره گفت: رئیسجمهور باید در این باره به دقت عمل کند. این افراد جایگاه اجتماعی ندارند و مشخص نیست که معیار تعیین آنها چه بوده است؟
همچنین جعفر مهدوی، از دیگر نمایندگان مجلس افغانستان، هم بیان کرد: عملکرد دولت نشان میدهد که مسئولان انگیزهای برای پیشبرد روند صلح ندارند. 90 درصد اعضای هیئت مذاکرهکننده تجربه، صلاحیت و جایگاه اجتماعی لازم را برای نشستن بر سر میز مذاکره ندارند.
عبدالسلام رحیمی (رئیس دفتر رئیسجمهور)، محمد میرویس بلخی (سرپرست وزارت معارف)، حسینه صافی (سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ)، عبدالتواب بالاکرزی (مشاور وزارت تحصیلات عالی)، عالمه (مشاور وزارت مهاجران)، ژنرال عبادالله عباد (معاون ریاست عمومی امنیت ملی)، شاهگل رضایی (عضو مجلس نمایندگان)، عطاءلله لودین (عضو شورای علما)، شمیم خان کتوازی (والی پکتیا)، توریالی غیاثی (رئیس امور فرهنگی وزارت امور خارجه) و عبدالحکیم منیب (مشاور وزارت حج و اوقاف) اعضای این هیئت هستند.
در این حال احزاب و جریانهای سیاسی مذاکره از طریق این هئیت را رد و طرح گفتوگوهای رودررو میان احزاب سیاسی، دولت، جامعه مدنی و طالبان را پیشنهاد میکنند.
گفتنی است دولت افغانستان در چهارشنبه 7 آذر (28 نوامبر) فهرست اعضای هیئت مذاکرهکننده صلح با طالبان را اعلام کرده است.
از سوی دیگر، در حالی که آمریکا برای رسیدن به صلح با طالبان عجله دارد، اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان، اظهار کرده است که برای عملی شدن این طرح دستکم به پنج سال زمان نیاز است.
انتهای پیام