به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری پیروز حناچی، شهردار تهران، صبح امروز دوشنبه، ششم اسفندماه با حضور معاونین شهردار و جمعی از اصحاب رسانه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست ضمن تبریک به مناسبت ایام ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت یاد و نام شهدا، به ارائه اطلاعاتی در حوزههای مختلف شهری و اقدامات انجام شده پرداخت و گفت: در این دوره ما با دو چالش جدی در شهرداری تهران مواجه هستیم. یکی بحث تامین منابع است. چراکه شهرداری تهران یک دستگاه درآمدی و منابعی است که خودش درآمد کسب میکند و خودش هم هزینه میکند. به طور متوسط شهرداری تهران روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان باید برای هزینههای جاریاش هزینه دریافت کند و اگر وقفهای در این موضوع ایجاد شد اختلالی در مدیریت شهری به وجود میاد.
شهردار تهران ادامه داد: براساس نظرسنجیهای اخیر دو موضوع ترافیک و آلودگی، از جمله معضلات اصلی شهروندان بودند. بیشترین فشار در دورههای مختلف در حوزه حمل و نقل و ترافیک بود و تلاش ما هم به بهره برداری رساندن خط شش و هفت مترو است و تا پایان سال خط شش را افتتاح خواهیم کرد و خط هفت را هم در سال آینده به بهرهبرداری میرسانیم. برای این خط از طرق اوراق مشارکت ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت عرضه کردیم و این نوید را به مردم میدهیم که این دو خط به زودی مورد بهرهبرداری برسند. این دو خط به جهت مهندسی از قابلیتهایی برخوردار است و قابلیت استفاده از قطارهای بدون راننده را داراست.
حناچی بیان کرد: در حوزه حمل و نقل و ترافیک که ارتباط مستقیمی با آلودگی هوا دارد توانستیم اقداماتی را انجام دهیم و روزهای پاک را افزایش دهیم. تهران در سال ۹۷ هیچ روز ناسالمی را تجربه نکرد. در مقایسه دقیقتر این تفاوت با سالهای اخیر مشهود است که نشان دهنده مجموعه اقدامات از جمله توسعه مراکز معاینه فنی و توسعه طرح ترافیک و دوربینهای ویژه طرح است.
وی با تاکید بر اینکه بهرهبرداری از خطوط مترو در سال آینده و ادامه سال از مهمترین برنامههای ماست، گفت: تلاش میکنیم فاصله خطوط مترو تا ایستگاه بعدی را کاهش دهیم. جایگزین کردن و نوسازی ۲ هزار دستگاه اتوبوس در تهران در دستور کار است و همچنین نوسازی 10 هزار دستگاه تاکسی و خرید سامانه هوشمندسازی بخشی از فعالیتهای ماست.
وی از تهیه برنامههای ساماندهی حفاظت ویژه از بافت شهری برای مناطق تهران خبر داد و گفت: تهیه ابلاغ و دستورالعمل در معماری ساختمان و افزایش کیفیت نمای ساختمانهای شهر و آغاز عملیات پایلوت در شهر با هدف مناسبت سازی فضای شهری برای همه گروهها و آحاد مختلف مردم، آزاد کردن اراضی در حریم ساختمانها، جمعآوری کارگاههای ساختمانی و آمادهسازی پنج پروژه در این حوزه، آمادهسازی میدان هفت تیر و جمعآوری کارگاههای ساخت و ساز و نگهداشت آسفالت معابر در مناطق مختلف شهر تهران از اقدامات ما در این حوزه است.
شهردار تهران اضافه کرد: اتمام ۳۲ پروژه نیمه تمام را در سال آینده خواهیم داشت. همچنین احداث مجموعه فرهنگی برج طغرل و از همه مهمتر احیای هفت رود دره در شهر تهران را در دستور کار داریم که این آبها به کانالهای تهران با هدف استفاده از این امکانات در فضای شهری هدایت شوند.
حناچی با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه منابع انسانی گفت: در حوزه منابع انسانی هم ارزیابی عملکرد شهرداری مناطق و سازمانها و شرکتهای شهرداری و همچنین اصلاح ساختار شهردای تهران را در دستور کار قرار داریم، توسعه زیر ساختهای ارتباطی با رویکرد توسعه خدمات شهروندی و کاهش مشکلات مردم را هم در دستور کار داریم.
وی در خصوص برنامه حوزه سلامت و خدمات شهری هم گفت: ما برنامههایی را به صورت مشترک با حمل و نقل و ترافیک طراحی کردیم که در ادامه آن تاکید ما برای کاهش استفاده از خودروهای شخصی در سطح شهر تهران است؛ سه شنبههای بدون خودرو یکی از این اقدامات بود. در حوزه خدمات شهری هم بعد از حادثه پلاسکو، تمهیداتی اندیشیده شد، اضافهکردن نردبان، توسعه ایستگاههای آتشنشانی و به کارگیری نیروهای جدید در این سازمان از اقدامات ما در این حوزه است. در حوزه خدمات شهری در میادین میوه و تره بار هم تلاش میکنیم خدمات خوب و بهتری را به مردم ارائه دهیم.
تثبیت باغات
شهردار تهران با اشاره به مصوبه شهرداری و شورا در جهت تخریب باغات اظهار کرد: شورای شهر و شهرداری جلوگیری از تخریب باغات را در دستور کار قرار دارد و تلاش میکنیم که این باغات را تثبیت کنیم. این کار ادامه خواهد داشت و در مناطق مختلف این باغات را تثبیت کردیم .
در ادامه این سخنان شهردار تهران به سوالات خبرنگاران پاسخ داد که گفت: اعضای شورای شهر همراهی کاملی با برنامههای ما در حوزههای شهری دارند. در مورد مجوز باغات هم از زمان تصدیگری مدیریت امور شهری به واسطه وظیفه اجرایی تلاش میکنم به حواشی حواس خودمات را پرت نکنیم.
وی در خصوص سوالی مبنی بر طرح جدید ترافیک و جزئیات آن گفت: ۷۰ درصد از آلودگی هوا در تهران به دلیل موتور و استفاده از خودروهای شخصی است و لذا باید همه در این زمینه تلاش کنیم که همه در این زمینه فعالیت کنند.
وظیفه داریم فضاهای عمومی را برای همه اقشار مناسبسازی کنیم
حناچی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی مناسبسازی محیط شهر برای گروه های مختلف جامعه هم گفت: با معنای امروز معلول تنها کسی نیست که از عارضهای رنج میبرد بلکه کسی است که نتواند از امکانات بهرهمند شود لذا ما وظیفه داریم فضاهای عمومی را برای همه اقشار مناسبسازی کنیم و این یک فرایند است که از دانشگاهها شروع میشود و تا کنترل آن ادامه دارد.
وی در خصوص مطالبات پیمانکاران هم گفت: تلاش کردیم این موضوع اداره بشود و به نظر میرسد برخی افراد به انگیزههای مختلف ازجمله زیادهخواهی، مدیران را تحت فشار قرار دهند ولی ما هم تلاش میکنیم تحت فشارهای بیرونی این اقدامات را سامان دهیم.
شهردار تهران در خصوص استفاده از هزینههای عمومی به یک میزان در میان همه گروههای جامعه بیان کرد: جهتگیری عمومی شهر تهران این است که هرکسی بیشتر از خدمات استفاده میکند هزینه آن را هم بپردازد و طبیعی است که در مناطق پایینتر شهرداری هزینه بسیار کمتری از آنها دریافت خواهد و تلاش شهرداری این است که آنچه مردم به صورت مساوی مورد استفاده قرار میدهند به صورت مساوی هم سوبسید دریافت شود.
مبارزه با فساد در شهرداری
وی در خصوص مبارزه با فساد در شهرداری هم گفت. در این خصوص ما هیچ تعارفی با کسی نداریم و همچنان در حال مبارزه با فساد هستیم و به دلایل مختلف آنها را خبری نمیکنیم، تمام تلاش مان برای ایجاد یک محیط سالم است.
شهردار تهران در خصوص اصلاحات فوری در شهرداری تهران هم گفت: ما در دورانی که منابع کم و محدودی داریم معنایش این نیست که هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم. اگر امروز از شما بپرسیم که تهران چه رنگی است همه میگویند خاکستری و تهران امروز شهر رنگی نیست. درحالی که با استفاده از اصول زیباشناسی میتوانیم فرهنگها و سرنوشتهای را تغییر دهیم. موضوعات اینچنینی که کم هزینه و واضح است از دستورات کار ماست و قطعا با کارشناسان خبره و متناسب با این ایده شهرداران هم فعال خواهند شد و برنامههایی هم در این حوزه داریم و سایر کارها هم از این جنس است. مردم اگر دل بدهند سختترین ین کارها را میتوانیم به تاثیر گذارترین کارها تبدیل کنیم و اگر ما در موضوعات اجتماعی و فرهنگی بتوانیم دل مردم را به دست بیاوریم میتوانیم در خیلی از این کارها موفق باشیم.
پررنگشدن نگاه فرهنگی و اجتماعی در شهر تهران
حناچی در ادامه این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر نگاه شهرداری تهران درخصوص به حاشیه رفتن فعالیتهای معاونت فرهنگی و اجتماعی و به تبع آن افت کیفت برنامههایی با این رویکرد، گفت: نگاه ماه در این حوزه با پرنگشدن نگاه اجتماعی خواهد بود و به هر حال اگر مشکلات شهر را با نگاه اجتماعی ببینیم و آن را تعقیب کنیم قطعا نتیجه چیز دیگری خواهد بود و تغییرات ما هم در این جهت صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در نوروز امسال تلاش همکاران من در خصوص این فعالیتها را شاهد خواهیم بود و هم در حوزه زیباسازی شهری تهران و هم در حوزه معاونت اجتماعی و امور فرهنگی شاهد نتایج و اتفاقات خوب و موفقی در این حوزهها خواهیم بود.
شهردار تهران در خصوص طرح جامع و تفضلی تهران هم گفت: بخشی از این طرح ابلاغ شده و بخش از آن هم در حال اجراست. برخی از ناهنجارهایی موجود در شهر تهران هم ناشی از عدم رعایت این طرح است و این موضوع جز اقدامات اساسی ماست که به طور جدی و دائمی آن را با همکاری وزارت راه پیگری میکنیم.
همکاریهای بین المللی در شهرداری تهران
حناچی در خصوص حوزه همکاریهای بین المللی در شهرداری تهران هم گفت: ما بستههای آمادهای را برای سرمایه گذاری در این بخش آماده میکنیم و در این خصوص برنامههایی را هم پیشبینی کردهایم. در حال حاضر هم تعدادی از این موارد آماده شده است و این حوزه جز برنامههای دائمی ماست بخشی از وظایف شهرداری و همه شهرداران دنیا این است که برای جذب سرمایه با هدف ایجاد محیط بهتر برای شهروندان تلاش کنند و ما هم آن را دنبال میکنیم.
تخلفات شهرداری قبلی
وی در خصوص تخلفات شهرداری قبلی و پیگیری زلزله تهران هم گفت: برنامههای ما اجرای برنامه توسعه شهر تهران است که با رفتن مدیران هیچ تغییری در آن ایجاد نمیکند. زلزله همراه شهر تهران است و ما باید یاد بگیریم که با زلزله زندگی کنیم. ما باید حداکثر آمادگی را برای زلزله در خودمان ایجاد کنیم و معمولا اقدامات پیشگیرانه را در سازمانهای متولی برنامه چیدهایم. در تهران مطالعهای صورت گرفت که نشان داد گسل ری میتواند تخریب بسیاری در زلزله داشته باشد و شبکه گاز و آبرسانی ازجمله موضوعاتی است که دستگاهها نسبت به آن موظف به انجام اقدامات در این حوزه هستند.
شهردار تهران در مورد بازیافت و تفکیک زباله هم گفت: در این زمینه فکرهای زیادی شده ولی چند مشکل در این زمینه داریم. یک الگو در تفکیک از مبدا آموزش مردم بسیار تاثیر گذار است و با همکاری استارت آپها طرحهایی را به صورت پایلوت شروع کردهایم و آن را به طور جدی تعقیب خواهیم کرد. تولید زباله باید پر هزینه باشد و بسیاری از کشورهای دنیا از این موضوع برای درآمدزایی استفاده میکنند. ما چقدر تلاش میکنیم که مردم زباله کمتری ایجاد کنند؟ البته در کنار آن خدماتی را هم دارند؛ ما روزنامه ۹ هزار تن زباله و ۴۵ هزار تن نخاله ساختمانی از تهران خارج میکنیم که این حجم بسیار زیادی است. در حال حاضر زباله بازیافت میشود ولی آن کمپوستی که لازم است به دلیل ضعف در فرایند به طور کامل اجرا نمیشود و ما به دنبال تقویت این موضوع هستیم.
منابع درآمدی پایدار در تهران
شهردار تهران در خصوص منابع درآمدی پایدار در تهران هم گفت: بخشی از این موضوع به نحوه تامین منابع ما بر میگردد. جهتگیری عمومی دولت کمک کردن است و تلاش مان این است که منابع مالی پایدار از این جهت تامین شود و البته بالابردن بهرهوری از این اقدامات است.
حناچی در خصوص رسیدگی به سازمان بهشت زهرا هم گفت: بهشت زهرا یکی از منظمترین سازمانها در شهرداری تهران است و زحمات بسیاری هم برای خدمترسانی منظم به مردم ارائه میکند.
وی در خصوص فعالیتهای معاونت فرهنگی و انتصابات این حوزه هم گفت: برونداد فعالیتهای یک فرد میتواند نشان دهند نوع عملکرد و رفتار ما باشد و مشروعیت حضور ما آرا مردم و قولهایی است که به آنها دادهایم و ما باید محصول نهایی کارمان مطابق قولهایی باشد که به مردم دادهایم. لذا در این زمینه هم قطعا به این قولها عمل خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره بدهی های دولت به شهرداری توضیح داد: هیچ سودی وجود ندارد که در این شرایط اقتصادی مردم را نگران کنیم و بهتر است که به جای اینکه افراد را به جان یکدیگر بیاندازیم اقداماتی را انجام دهیم که به نفع مردم باشد. در قرآن آمده است با هم مناظره نکنید زیرا ضعیف میشوید و حالت فربه بودن شما از بین میرود. به جای این که با یکدیگر به بحث بپردازیم بهتر است اقداماتی را انجام دهیم که به سود مردم باشد. ما به قولهایی که دادهایم عمل می کنیم و بهتر است شما هم دعا کنید تا هم عمر سنی ما طولانی باشد و هم مدت زمانی که در شهرداری فعالیت می کنیم.
تعیین تکلیف معاونتهای شهرداری
شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه حناچی تصمیم دارد که چه اقدام ویژهای برای پایتخت انجام دهد و چه قولی به مردم میدهد گفت: در برنامه های شورای شهر زمانی که برنامه هایم را در شورای شهر اعلام می کردم گفتم که ما نمی توانیم تهران را به بهشت تبدیل کنیم اما می توانیم از ایجاد آسیبهای جدید جلوگیری کنیم و بر همین اساس برنامهای را نیز تدوین کردم.
وی ادامه داد: شهر زمانی بهتر میشود که در آن تصمیمگیریهای غلط وجود نداشته باشد و در واقع بتوانیم از وجود افراد متخصص در امور تخصصی استفاده کنیم و تصمیمهای غیرتخصصی را به حداقل برسانیم. قول نمیدهم که تهران را بهشت کنم اما تلاش این است که بهره وری کارها افزایش پیدا کند.
حناچی تأکید کرد: تهران با بیش از 22 درصد تولید ناخالص ملی، 30 درصد گردش اقتصادی، 80 درصد وجود نخبگان و 2 درصد مساحت، در وضعیت تمرکز حاد به سر می برد و حل مشکلات ناشی از این تمرکز در قیاس اختیارات شهرداری تهران نیست و حاکمیت باید روی آن متمرکز شود. البته شهرداری می تواند به این تمرکز دامن نزند و آن را کنترل کند.
هوشمندسازی تهران
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره هوشمندسازی شهر عنوان کرد: اگر در رنکینگ جهانی شهرهای برتر دنیا دقت کنیم، میبینیم شهرهایی که ظرف ١٠ سال گذشته بهترین بوده اند، آنهایی هستند که در زمینه هوشمندسازی کارهای درستی انجام دادند؛ بارسلون و وین به همین دلیل موفق هستند. ما نیز تمام تلاشمان بر همین است.
وی ادامه داد: سرمایه خوبی در بخش فناوری اطلاعات در اختیار داریم. ما پایگاههای اطلاعاتی دیگری نیز در سطح شهر تهران داریم که سعی می کنیم یکپارچگی آن ها را تعقیب میکنیم. نباید اطلاعاتی در مورد تهران وجود داشته باشد که ما نداشته باشیم.
حناچی افزود: توسعه رصدخانه تهران را در همین حوزه داشتهایم. توصیه میکنیم جلسهای را نیز آنجا داشته باشیم و همکاران خبرنگار آن محل را ببینند؛ به عنوان مثال ما نقشه پراکنش فقر را در شهر داریم. این حوزه حد یقفی ندارد. ما با جدیت در این حوزه تلاش میکنیم.
به گزارش ایکنا؛ حناچی در پاسخ به پرسشی درباره پروژههای تخلفدار نیز عنوان کرد: مکانیزم جلوگیری از تخلف در شهرداری در قدم اول مهندسین ناظر، در قدم دوم نظام مدیریت شهری و در قدم بعدی نیز سیستم قضایی است. در قدم اول گفتهایم که اگر مهندسین ناظر مشکلی را گزارش نکردند، آنها را توبیخ میکنیم؛ در قدم دوم داریم خیلی جدی کنترل میکنیم و در حوزه سوم نیز موضوعات به ماده١٠٠ میرود و در ماده١٠٠ نیز شهرداری نمایندهای ندارد. از ٧٢ هزار پرونده موجود در کمیسیون ماده١٠٠، کمتر از ٨٠٠ مورد آن بحث های مالی بزرگ دارد و مابقی آن مربوط به مشکلات خرد مالی است.
شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره استفاده از قانون بازنشستگان در شهرداری تهران و این که آیا شما بعد از شهرداری محافظه کار شده اید و همچنین درباره استفاده از دوچرخه در شهر، گفت: در مورد استفاده از دوچرخه این جز برنامه های من در شورا نیست، بعداً مطرح شد که البته این کار مانع برنامه های عادی من هم نیست.
وی ادامه داد: درباره برخی حساسیتها نسبت به دوچرخه سواری بانوان نیز اگر حساسیتی هست باید برای آن راه حلی طراحی کنیم. دیروز روز مهندس بود و در فضای مجازی گفتند مهندس یا تلاش می کند راهی را طی کند یا راهی باز می کند، درباره محافظه کاری هم من صحبت های شما را قبول ندارم هیچ کدام از مواضع من تغییر نکرده و مسیر خود را ادامه می دهم.
حناچی درباره انتخاب محل مصاحبه نیز گفت: ما اینجا (انجمن آثار و مفاخر فرهنگی) را مخصوصاً انتخاب کرده ایم. این اماکن از ویژگیهای خاص تهران است که در حالت عادی کسی سراغش نمیرود و گاهی به خاطر بی توجهی مدیریتی شهری و یا صاحبان از بین رفتهاند، ما مخصوصا اینجا را انتخاب کردیم که یادآوری کنیم که نسبت به ارزشهای شهری توجه داشته باشیم.
انتهای پیام