به گزارش ایکنا؛ عیسی فرهادی، معاون استاندار و فرماندار تهران در صد و بیستمین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران در خصوص اجرای طرح ساماندهی کودکان کار خیابان در تهران، گفت: 40 روز است که طرح ساماندهی کودکان کار خیابان در تهران در حال اجراست و تاکنون 306 کودک ساماندهی شدهاند.
20 درصد کودکان کار بدون والدین در ایران هستند
وی ادامه داد: 100 درصد این کودکان متکدی، 82 درصد آنها اتباع بیگانه، 50 درصد آنها بیسواد مطلق و 20 درصد کودکان اتباع فاقد خانواده هستند و به صورت تنها به ایران آورده شدهاند و در حال حاضر 50 نفر از این کودکان در یکی از مراکز بهزیستی در حال نگهداری هستند.
فرهادی از تداوم اجرای این طرح خبر داد و گفت: بهزیستی متولی این طرح است و ساماندهی توسط مددکاران بهزیستی انجام میشود و سایر دستگاهها نیز کمک میکنند. اگر این کودکان از خانواده مستضعف باشند خارج از نوبت تحت پوشش کمیته امداد قرار میگیرند. کودکان خیابانی اتباع خارجی نیز که پدر و مادر آنها به صورت قانونی در ایران هستند اگر برای بار اول در این طرح جمعآوری شوند از والدین آنها تعهد گرفته میشود و برای بار دوم اگر کودکشان را به خیابان بفرستند، مرتکب جرم شده و نسبت به طرد آنها اقدام میشود.
والدین کودکان خیابانی غیرمجاز رد مرز میشوند
وی در خصوص کودکان کاری که به صورت غیرمجاز در ایران حضور دارند، گفت: این کودکان به همراه والدینشان رد مرز خواهند شد و این اتفاق در اولین جمعآوری انجام میشود.
فرماندار تهران حضور کودکانی که خانوادههای آنها به صورت غیرمجاز به کشور وارد شدهاند را مشکل بزرگی بیان و اظهار کرد: مقرر شد با سفارت کشورهای متبوع این کودکان جلساتی برگزار و نسبت به طرد این خانوادهها اقدامات لازم انجام شود، در غیر این صورت آنها در کمپ نگهداری میشوند.
وی در خصوص سایر متکدیان بزرگسال نیز اعلام کرد: شهرداری آمادگی دارد دو مرکز جدید را از فردا در اختیار بهزیستی قرار دهد تا نسبت به جمعآوری این افراد اقدام شود. این دو مرکز در مجموع 150 نفر ظرفیت دارد و با در اختیار گرفتن این دو مرکز این ظرفیت وجود دارد که به صورت کامل پاکسازی انجام شود.
فرهادی نکته بسیار مهم در خصوص کودکان کار خیابان را همکاری مردم بیان کرد و گفت: تکدیگری پدیده زشت و غیرقابل قبول است. کمکهای مردمی موجب شده تقاضا برای حضور این کودکان در خیابان زیاد باشد و سیل اتباع بیگانه به سمت تکدیگری جاری شود.
مردم به جای متکدیان به مؤسسات خیریه کمک کنند
وی از مردم درخواست کرد تا کمکهای خودشان را به خیریهها، مؤسسات قانونمند و دارای پروانه و به ویژه به بهزیستی و کمیته امداد اهدا کنند تا این کمکها در مسیر اصلی خود قرار گیرد.
فرماندار تهران از کمک دانشکدههای علوم پزشکی در این خصوص نیز خبر داد و گفت: در میان این کودکان، بچههای بیماری نیز حضور دارند که باید مورد درمان قرار گیرند که این اقدام هم در حال انجام است.
مردم تهران هم مانند مردم تبریز به متکدیان کمک نکنند
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در خصوص تعداد کودکان کار حاضر در تهران و تعداد مراکز مورد نیاز برای جمعآوری این کودکان، گفت: همین 306 کودکی که جمعآوری شده تأثیر مثبتی داشته و غالب بر 60 درصد بحث تکدیگری را کاهش داده است. به دنبال این نیستیم که همه این کودکان را جمعآوری و نگهداری کنیم بلکه به دنبال ساماندهی این کودکان هستیم و اگر مردم تهران هم مثل مردم تبریز که کمکهای خودشان را از طریق سازمانهای خیریه به نیازمندان اهدا میکنند و به متکدیان کمک نمیکنند رفتار کنند، در تهران هم هیچ متکدی نخواهیم داشت. ما با کمک به این کودکان تکدیگری را تشویق میکنیم.
فرهادی تصریح کرد: به محض اینکه خانواده این کودکان تعهد بدهند که دیگر کودکشان را برای تکدیگری به خیابان نفرستند، حتی یک ساعت هم این کودک را نگهداری نمیکنیم چون مکان و امکانات نگهداری شبانهروزی و طولانی مدت این کودکان را نداریم، ما به دنبال ساماندهی کودکان هستیم و در صورت نیاز مالی خانواده، بدون نوبت خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار میگیرد.
انتهای پیام