کد خبر: 3865298
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۸

اهدای جایزه بنیاد البرز به 57 دانش‌آموز برتر کشور/ ۵ نکته ضروری برای جویندگان علم

گروه جامعه _ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اهدای جایزه بنیاد البرز به 57 دانش‌آموز برتر کشور، پنج محور اندیشیدن، مسئله‌محوری، آرمان‌داشتن، آینده‌نگری و اخلاق را برای دانش‌آموزان جوینده علم ضروری دانست و اظهار کرد: دانش‌آموزان برگزیده در جایزه بنیاد ملی البرز امیدهای آینده کشور هستند.

اهدای جایزه بنیاد البرز به 57 دانش‌آموز برتر کشور/ پنج نکته ضروری برای جویندگان علمبه گزارش خبرنگار ایکنا، دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز ۲۸ آذرماه در همایش دانش‌آموزی پنجاه و هفتمین جایزه بنیاد ملی البرز اظهار کرد: بچه‌هایی که امروز جایزه گرفتند مسئولان و امیدهای آینده کشور هستند، امیدواریم این جایزه به زودی بین‌المللی شود.

وی افزود: از همه دانش‌آموزان درخواست دارم به پنج نکته توجه داشته باشند اول اینکه اندیشمند بودن را سرلوحه خود قرار دهند اندیشیدن سرمایه بزرگ همه متفکران و پایه‌گذاران زندگی جدید بشر است. به فرمایش امام علی(ع) پیچیده‌ترین امور با تفکر باز می‌شود. تفکر جریان پیوسته‌ایست که نیاز به صبوری دارد. تفکر همان آرمان اصلی است که انسان باید داشته باشد.

عاملی یادآور شد: قرآن کریم با واژگان مختلفی ما را به تفکر دعوت کرده است، باید توجه کنیم که در هیچ لحظه‌ای از جریان فکری غافل نشویم، بارها شده است که پیش از خواب، هنگام ورزش، هنگام صحبت کردن فکر کرده‌ام، به مسئله رسیده‌ام و آن را یادداشت کرده‌ام.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: نکته دوم برای دانش‌آموزان، مسئله‌محوری و نوآوری است، برای مثال شهر تهران از آلودگی هوا و تخریب محیط زیست رنج می‌برد دانش‌آموزان باید برای آن فکری کنند. امروز مسیر رتبه‌ای در علم به پایان رسیده است، اینطور نیست که کسی از پیش‌دبستانی شروع کند و تا وقتی به مقطع دکترا برسد نتواند دست به نوآوری و خلاقیت بزند. اگر کسی از ظرفیت‌های علمی استفاده کند ممکن است در دبستان کاری کند که یک دکترا نتواند آن را انجام دهد. از شما دانش‌آموزان درخواست دارم مسئله‌محوری را برای پیشرفت کشور مدنظر قرار دهید، در هر منطقه و روستا یک مشکلات خاصی وجود دارد که می‌توانید با نوآوری آن را حل کنید.

عاملی ادامه داد: نکته سوم آرمان داشتن است بعضی‌ها ما را از آرمان داشتن نهی می‌کنند اما همه خلاقان بزرگ دنیا آرمان داشته‌اند. ۵۰ سال پیش شخصی به نام دکتر نقی زاده که کشاورزی فداکار در اصفهان بود ۲۰۰ هکتار از زمین‌های اصفهان را نهال کاشت که امروز تنفسگاه اصلی این شهر محسوب می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: نکته چهارم آینده‌نگری است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید می‌ورزند. ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب سه مرحله را پیش روی ما ترسیم کرده‌اند: دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی.

وی افزود: در ذیل دولت اسلامی تبعیض و فقر نباید وجود داشته باشد، کسانی که مشکل جسمانی دارند نباید بدون توجه بمانند، در دولت اسلامی سوء استفاده از موقعیت نباید رخ دهد و همه باید بدانند که تنها خداوند برتر است. جامعه اسلامی جامعه‌ای است که افراد در آن با هم دوست و برادر هستند و به هم کمک می‌کنند و سرانجام تمدن نوین اسلامی جایی است که عنصر اصلی آن عنصر معنوی است. تمدن نوین اسلامی فقط ساختمان و بنا و معماری نیست، بلکه جایی است که همه راستگو باشند، کسی پشت سر دیگری صحبت نکند و کسی در کار دیگری تجسس نکند‌.

عاملی در پایان تصریح کرد: نکته پنجم رعایت کرامت انسانی و اخلاق است. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند در کنار خلاقیت و فعالیت‌های علمی، احترام به پدر و مادر، توجه به همسایگان، توجه به کسانی که ناتوان جسمی هستند، توجه به محیط زیست و آداب و ارتباطات اجتماعی را مدنظر قرار دهند.

در ادامه این مراسم که با حضور شخصیت‌هایی همچون حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، علیرضا کمره ای معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش، عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات همراه بود، از ۵۷ دانش آموز با استعداد و برتر کشور تجلیل به عمل آمد و جایزه بنیاد ملی البرز(نوبل ایرانی) به آن‌ها اعطا شد.

انتهای پیام
captcha