مهم‌ترین تحلیل‌های رسانه‌های غربی درباره شهادت سپهبد سلیمانی
کد خبر: 3868669
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۷

مهم‌ترین تحلیل‌های رسانه‌های غربی درباره شهادت سپهبد سلیمانی

گروه بین‌الملل ــ شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «ابومهدی المهندس» معاون حشدالشعبی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و برخی از این رسانه‌ها به تحلیل این حادثه پرداختند.

به گزارش ایکنا؛ روزنامه لس آنجلس تایمز در تحلیلی به موضوع ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی پرداخت و آن را «قمار» دولت فعلی آمریکا دانست.

این روزنامه آمریکایی نوشت: با صادر کردن دستور ترور قاسم سلیمانی، یکی از عالی‌ترین مقامات نظامی ایران، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دست به بزرگترین قمار دوران ریاست جمهوری خود زده است. این گامی است که آمریکا را به مسیر افزایش خشونت‌های جنگ‌طلبانه پیش می‌برد.

روزنامه لس آنجلس تایمز افزود: این اقدام آمریکا به نوعی روی گردانی ترامپ از وعده‌های او مبنی بر بیرون کشیدن نظامیان آمریکایی از بحرانهای موجود در غرب آسیا است. 

در ادامه این تحلیل آمده است: ترامپ در سراسر دوران ریاست جمهوری خود اظهارات و نطق‌های آتشین کرده است، اما در برابر اقدامات خصمانه و جنگ طلبانه بدون عمل باقی مانده است. وی به طرفداران خود قول داده که در برابر دشمنان آمریکا از اقدامات قاطع استفاده کند، اما همزمان نیز قول داده است که از جنگ در منطقه غرب آسیا دوری کند و نظامیان آمریکایی را به خانه بازگرداند.

مجله تایم: چرا آمریکا با ترور قاسم سلیمانی باید منتظر تلافی باشد؟

ترور قاسم سلیمانی توسط آمریکا این نگرانی را به دنبال دارد که جنگ نامتقارنی که او قهرمان آن بود نه تنها پس از مرگش ادامه خواهد داشت بلکه انتقام او را هم خواهد گرفت.

پس از تایید پنتاگون مبنی بر این که ترور قاسم سلیمانی با دستور ترامپ صورت گرفته است، تمام مراکز نظامی آمریکا به حالت آماده باش درآمده و تمهیدات امنیتی خود را افزایش داده‌اند.

این ترور شبیه سایر حملاتی نیست که برای حذف دشمنان آمریکا- بن لادن یا ابوبکر بغدادی- انجام می‌شد. (سردار) سلیمانی چهره‌ای محبوب در ایران، سرداری در نیروی قدس سپاه و کسی بود که محبوب‌ترین مقام دولت ایران به شمار می‌رفت.

در داخل ایران و تولیدات رسانه‌‌های اجتماعی منتشر شده در گستره جهان، قاسم سلیمانی در خط مقدم و همچنین در جایگاه اصلی‌ترین معمار  عملیات های منطقه‌ای ایران -در سوریه، لبنان، یمن و به ویژه عراق- قرار داشت.

به گفته رهبر ایران، سلیمانی چهره بین‌المللی مقاومت بود و تمام دوستداران مقاومت انتقام او را خواهند گرفت. ترور سلیمانی خطر افزایش شدید تنش و دشمنی‌های بین آمریکا و ایران را به دنبال دارد.

ان‌پی‌آر: میراث ماندگار قاسم سلیمانی در سراسر خاورمیانه

قاسم سلیمانی، هم‌ فرمانده سایه‌ آسای نیروهای سرّی ایران بود و هم چهره‌ای نامدار و محترم در ائتلاف ضدآمریکاییِ فعال در گستره خاورمیانه. (سردار) سلیمانی از چنان کاریزما و فراستی برخوردار بود که حتی دشمنانش به او احترام می‌گذاشتند.

استعدادها و هوش سازمانی قاسم سلیمانی در دوران جنگ ایران و عراق باعث شد او به فرماندهی برسد. او به عنوان فرمانده سپاه قدس به سرعت روابط نزدیکی با نیروهای شیعه سراسر منطقه برقرار کرد.

رام بن باراک (Ram Ben Barak)، معاون پیشین موساد گفت که ترور قاسم سلیمانی که مغزی خلاق داشت، ضربه‌ای بزرگ به نیروی قدس است. به گفته او، رد پای سردار سلیمانی در تمامی توان‌افکنی‌های ایران در 20 سال اخیر وجود دارد؛ در این 20 سال تقریبا هیچ رویدادی نبود که قاسم سلیمانی فعالانه در آن مشارکت نداشته باشد. ابداع، شروع و کنترل تمام کارها با او بود.

جرمی بوئن، سردبیر خاورمیانه بی بی سی: تشدید وضعیت خطرناک در منطقه‌ای متشنج

ترور قاسم سلیمانی باعث از بین رفتن یکی از سرسخت‌ترین و موثرترین دشمنان آمریکا شده است؛ این اقدام همچنین باعث تشدید اوضاع خطرناک در منطقه‌ای شده که قبلا متشنج و سرشار از خشونت بود. ایران قسم خورده که انتقام خواهد گرفت.

درگیری بین ایران و آمریکا تاکنون جنگی در سایه بود که حال می تواند شدت و گسترش یابد.

سردار سلیمانی ، چهره‌ای خارق العاده و مغز متفکر استراتژیک ایران بود. شاید او طرحی از اقداماتی که در صورت ترورش باید انجام شود از خود به جا گذاشته باشد. ایران یقینا قصد پاسخگویی به ترور او را دارد تا نشان دهد از موقعیتی که سلیمانی در این مدت طولانی در خارج از مرزهای این کشور در خاورمیانه ایجاد کرده، می توان دفاع کرد.

تحلیل شبکه سی‌ان‌ان از گزینه‌های تلافی جویانه ایران

وبگاه شبکه خبری «سی ان ان» تحلیلگران موسسه اوراسیا در این زمینه گفتند که واکنش ایران به ترور سردار سلیمانی، احتمالا شامل بستن خطوط کشتیرانی در خلیج فارس خواهد بود.

از دیدگاه این تحلیلگران، ایران احتمالا حمله علیه خطوط کشتیرانی تجاری در خلیج فارس را از سر می‌گیرد و شاید عملیات نظامی موقتی را به اجرا گذارد.

به نوشته سی ان ان، بنابر اعلام وزارت انرژی آمریکا تنگه هرمز که دریای عمان و خلیج فارس را پیوند می‌دهد مهمترین گلوگاه جهان است. مقدار حامل‌های انرژی که از تنگه عبور می‌کند نیز بسیار شگفت آور است و تقریبا 80 درصد از نفت خام آن به مقصد آسیا منتقل می‌شود و اقتصاد جهانی بدون این منابع لطمه می‌خورد.

به گفته شرکت تحلیل انرژی «ورتکسا»، در سال 2018 روزانه حدود 22.5 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز  گذشت.

پیشتر نیز یک تحلیلگر آمریکایی با هشدار به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گفته بود که ایران قدرت بستن تنگه هرمز را دارد.

رادیو بین‌المللی چین: ترور ژنرال ایرانی بشکه باروت خاورمیانه را منفجر خواهد کرد؟

رادیو بین المللی چین در تحلیلی نوشت: بامداد روز جمعه به وقت محلی، سردار قاسم سلیمانی شناخته شده‌ترین فرمانده ایران بر اثر حمله هوایی بالگردهای آمریکایی کشته شد. ایران سوگند یاد کرد، انتقام سختی خواهد گرفت. پیش‌بینی می‌شود طوفان خونباری از راه برسد، بشکه باروت خاورمیانه احتمالا به همین سبب منفجر خواهد شد، زمان کلیدی آزمون تصمیم گیرندگان دو کشور فرا رسیده است.

سردار قاسم سلیمانی بیش از ۲۰ سال فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران را برعهده داشت، وی یکی از شخصیت های نزدیک به رهبری بود. تاثیرات او در عرصه سیاسی و در میان مردم بسیار بالاست، حتی برخی رسانه ها وی را دومین فرد قدرتمند ایران نامیده اند.

آیت الله خامنه‌ای، رهبر ایران سه روز عزای عمومی در کشور اعلام کرد و گفت: انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است؛ تقریبا شش ماه پیش، ایشان نیز از انتقام سخن گفته بود و آن هشداری به انگلستان به خاطر توقف نفتکش ایران بود. گرچه انگلستان آن هشدار را جدی دانست، با این وجود، ایران تنها پس از چهار روز، یک نفتکش انگلیسی را توقیف کرد.

بدیهی است جدیت ترور (سردار) سلیمانی نسبت به بحران توقیف نفتکش بسیار بالاتر است. اگر با این رویداد محتاطانه برخورد نشود، احتمالا نتایج فاجعه باری به دنبال خواهد داشت.

چین به روند پیشرفت این حادثه توجه زیادی دارد. گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در واکنش به سوال خبرنگاری در این مورد مدعی شد، چین همواره با توسل به زور در روابط بین‌المللی مخالف است، استقلال و تمامیت ارضی عراق باید مورد احترام قرار گیرد، صلح و ثبات خاورمیانه و خلیج فارس باید مورد حفاظت قرار گیرد. ما مصرا از طرف‌های مربوط، به ویژه آمریکا می‌خواهیم خونسردی و خویشتنداری خود را حفظ و از تنش زایی جلوگیری کنند.

آمریکا به چه دلیل به یک نماینده ارشد نیروی مسلح حمله می‌کند؟ ضمن این که او در یک کشور خارجی بود و هویت دیپلماتیک داشت. آیا هنگامی که وزیر خارجه و وزیر دفاع آمریکا در کشوری دیگر باشند، ایران هم می‌تواند به همین شیوه آنان را مورد هدف قرار دهد؟ در نهایت اگر وضعیت دنیا به آشفتگی برسد، دلیلش به طور حتم آمریکاست.

انتهای پیام
captcha