کد خبر: 3916999
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۶

بزرگداشت مرحوم سیدعباس موسویان در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه

مراسم بزرگداشت مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد.

به گزارش ایکنا؛ مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان عصر یکشنبه 26 مردادماه با حضور آیت‌الله اعرافی و فرزندان مرحوم موسویان در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد.

مدیر حوزه‌های علمیه در سخنانی ضمن تسلیت درگذشت حجت‌الاسلام و المسلمین موسویان این ضایعه را برای جامعه علمی کشور بویژه حوزه‌های علمیه ثمله‌ای سنگین توصیف کرد و افزود: مرگ دارای ویژگی‌های عام و عمومی است که همه مستحضرید، مرگ؛ شمول و عمومی دارد. اگر چه عمر‌ها کوتاه و بلند باشند، اما آنچه حتمی است مرگ همه را در بر می‌گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آیه ۷۸ سوره نساء ادامه داد: «أَیْنَمَا تَکُونُوا یُدْرِکْکُمُ الْمَوْتُ...» بنابراین مرگ راهی است که برای گریز از آن هیچ مسیری نیست، چرا که «کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۖ ثُمَّ إِلَیْنَا تُرْجَعُونَ/۵۷ عنکبوت»، هر نفسی طعم مرگ را خواهد چشید.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: همه ماسوی مشمول این قانون می‌شوند و همه بشر در چنبره مرگ قرار خواهند گرفت. قدرت و بقای حق تعالی نشان عزت اوست و مرگ و فنای خلایق نشان قهر فراگیر خداوند است.

عضو فقهای شورای نگهبان در خصوص زمان فرا رسیدن مرگ، اظهارکرد: در این خصوص، ابهام و نامتعین بودن مرگ از نظر زمانی و مکانی علی‌الاصول هیچ کسی نمی‌داند که در کجا، چه زمان و چگونه از این عالم به جهان دیگر پر خواهد کشید، لذا پدیده‌ای حتمی است و همه را در هر حالی در بر می‌گیرد، اما زمان، مکان و ویژگی آن کاملا مبهم، نامعلوم و نا‌متعین است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه ادامه داد: یکی دیگر از خصوصیات مرگ، دور و نزدیک بودن آن است، طنین مرگ همیشه در حال نواختن است، اما چیزی که در قالب انسان‌ها وجود دارد آن است که مرگ را فقط برای دیگران می‌خواهند و تصورشان از مرگ برای خود نیست.

آیت‌الله اعرافی گفت: این قُرب و بُعد هر کدام وجهی دارد و در منطق واقعی و سقوطی، مرگ خیلی قوی و نزدیک است و ناگهان فرا می‌رسد و طومار زندگی را در هم می‌پیچد، ولی به دلیل گوناگونی نفس انسان، این حقیقت نزدیک را لااقل برای خود نزدیک نمی‌داند و دور از خود می‌پندارد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، ترس و وحشت از مرگ را یکی دیگر از خصوصیات مرگ توصیف کرد و افزود: اینکه مرگ فرا می‌رسد و بدون هیچ اطلاع قبلی به ظاهر تمام هستی را جمع می‌کند و همه را به ترس و وحشت می‌اندازد، واقعیتی انکارناپذیر است که باید پذیرفت و حقیقتی جاری و ساری است.

رئیس هئیت امنای جامعةالمصطفی العالمیه ادامه داد: با مرگ همه تعلقات عاطفی و پیوند‌ها قطع می‌شود و همه روابط شخصی جدا می‌شود؛ زمانی که مرگ فرا می‌رسد، در واقع نقطه پایان زندگی فرد است که دست انسان را از همه تعلقات و وابستگی‌هایش قطع می‌کند، اما همین مرگ در منطق اسلام و دینی وقتی قرار بگیرد، ویژگی‌های متفاوتی پیدا می‌کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: در منطق اسلام، مرگ هرگز فنا نیست و یک انتقال است، گذری از یک قنطره و از یک جسم و از نشئه‌ای به نشئه دیگر است.

امام جمعه قم گفت: با مرگ همه ارتباطات قطع نمی‌شود، بویژه در عالم برزخ ارتباطات انسان‌ها با فردی که از دنیا رفته است، باقی می‌ماند و گاهی در سطوح بالاتر، اولیای الهی ارتباطات قوی است و گاهی بر عالم تأثیر می‌گذارند و انسان‌ها با آن می‌توانند ارتباط برقرار کنند.

آیت‌الله اعرافی در ادامه سخنان خود، تلاش‌ها و زحمات علمی و عملی حجت‌الاسلام و المسلمین موسویان را صدقه جاری برای وی دانست و افزود: باید تلاش شود راه و منش علمی و اخلاقی وی در حوزه‌های علمیه از سوی شاگردان ایشان بسط و گسترش یابد.

انتهای پیام
captcha