به گزارش ایکنا به نقل از معاونت ارتباطات و امور بینالملل شورای اسلامی شهر تهران، محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در رابطه با بررسی نامگذاری معابر و خیابانهای تهران، گفت: این صورتجلسه حاوی13 پیشنهاد است. عمده پیشنهادها مربوط به انجمن شاعران ایران و با محوریت نامگذاریها خانه شاعران واقع در خیابان کلاهدوز است. در گذشته با همکاری دوستان 14 تا 15 شاعر بزرگ را کنار خانه شاعران نامگذاری کردیم و این بخش باقیمانده است.
وی افزود: اولین بند دستور جلسه، پیشنهاد خانه کارگر برای نامگذاری خیابانی در کنار وزارت کار به نام مرحوم ابوالقاسم سرحدیزاده است. پیامی از سوی خانواده مرحوم داشتیم که موافق نبودند و اعلام عدم رضایت کردند.
حقشناس در ادامه سخنان خود پیشنهاد کرد تا با حذف این بند، سایر اسامی انتخاب شده برای خیابانهای تهران به رأی گذاشته شود.
همچنین، مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با یادآوری اینکه مسئله نامگذاری یک خیابان به نام سرحدیزاده مربوط به خانواده نیست، گفت: درباره خانم میرزاخانی نیز شاهد بودیم که پدر او ناراضی بود، اما رضایتش جلب شد. این افراد متعلق به خانواده نیستند. برخی شخصیتها اثر ملی هستند و تأثیر ملی دارند. بر اساس ضوابط چرا باید نظر اعضای خانواده را داشته باشند؟
پس از این سخنان، بندهای دستور جلسه به جز موارد یک، 11 و 13 به رأی گذاشته شد. اسامی پیشنهادی از سوی کمیسیون با 17 رأی موافق به تصویب اعضای شورا رسید. همچنین درباره نامگذاری خیابانی به نام ابوالقاسم سرحدیزاده نیز که در بند یک دستور بود، بحث و تبادل نظر شد.
سیدحسن رسولی، خزانهدار شورا بیان کرد: درباره نامگذاری یک خیابان به نام «ابوالقاسم سرحدیزاده»، فقط خانواده تصمیمگیر نیستند. احتمالاً این نامگذاری بر اساس شخصیت حقیقی این مرحوم انجام میشود. سرحدیزاده در سال 46 و جوانی به حبس ابد محکوم میشود و تا پیروزی انقلاب در زندان بوده است. برخی شخصیتهایی مثل مرحوم شهید رجایی نیز با او بودهاند.
رسولی بیان کرد: شهید رجایی از او تقاضا میکند که مسئولیت وزارت کار را در دولت او بپذیرید، اما با مخالفت سرحدیزاده مواجه میشود. بعدها نخستوزیر وقت او را راضی میکند که وزیر کار دولت دفاع مقدس شود. سرحدیزاده بانی و مؤسس قانون کار است. با حمایت مرحوم آیتالله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت، این قانون به تصویب میرسد. بنابراین الآن که به دلیل گسترش فساد در برخی ارکان حکومتی، نسل اول انقلاب در بخشی از افکار عمومی مورد تردید و سرزنش قرار دارد، شخصیتی مثل سرحدیزاده بسیار با اهمیت است.
خزانهدار شورا گفت: سرحدیزاده با وجود سوابق، با موتور گازی به ریاست جمهوری رفت و آمد میکرد. وقتی که از دنیا رفت، احدی یک پیام تسلیت معمولی برای او نداد. وظیفه ما است که در حد نامگذاری یک خیابانی که پشت وزارت کار است، وارد عمل شویم. سرحدیزاده برای انقلاب، کشور، جامعه کارگری، خط امام و اصلاحات اثرات ماندگاری داشته و باید نام او را در تاریخ زنده نگه داریم.
در ادامه، ناهید خداکرمی، عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران یادآور شد: احترام به خانواده یعنی احترام به فردی که قرار است نامش روی خیابان قرار داده شود. درست این است که بررسی این نام از دستور خارج شود و بعد از گفتوگو با خانواده و جلب رضایت آنها، این نامگذاری انجام شود. درست مثل مورد رایزنی با خانواده مریم میرزاخانی که این روند طی شد.
احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به سوابق مخالفت از سوی خانوادهها در نامگذاری معابر بیان کرد: بهتر است به احترام خانواده مثل مورد مرحوم میرزاخانی به توافق برسیم و سپس این نامگذاری انجام شود. شخصیت سرحدیزاده به وزارتش نبود و این سمت چیزی بر او نیفزود. در برخی مجموعههای فرهنگی که او رفت و آمد داشت، با کارگران صحبت میکرد و به مسائل آنها رسیدگی میکرد.
مسجدجامعی اظهار کرد: شاید اگر به جای خیابان نام یک ساختمان مثل باشگاه کارگران یا مرکز نگهداری کودکان کار را به نام او تغییر دهیم، خانواده نیز بپذیرد. باید با هماهنگی و همدلی خانواده این نامگذاری انجام شود. بنابراین، از این جهت، اشاره شده که از دستور خارج کنیم به این معنا که روی موضوع فکر کنیم.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نیز وعده داد که مشابه نامگذاری خیابانی به نام مریم میرزاخانی که به درخواست دانشگاه امیرکبیر انجام شد، در این مورد نیز شخصاً با خانواده سرحدیزاده برای جلب رضایت تماس بگیرد.
وی پیشنهاد داد که شورا این نام را به صورت مشروط به تصویب برساند تا نظر مساعد خانواده برای نامگذاری جلب شود و در صورت تأیید خانواده، مصوبه شورا به اجرا گذاشته شود.
پس از سخنان هاشمی، نامگذاری خیابانی به نام سرحدیزاده به رأی گذاشته شد که با 15 رای موافق به تصویب رسید. پس از آن، درباره تغییر نام کوچه فاطمی به پژمان بختیاری نیز تصمیمگیری شد. حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در این رابطه گفت: از آنجا که یک خیابان بزرگ و یک میدان به نام دکتر فاطمی داریم و همه ایران آنها را به این نام میشناسند، تغییر نام این کوچه مشکلی ایجاد نمیکند.
فراهانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز بیان کرد: همانطور که پیش از این نیز اعلام کردم، همه کوچههای خیابان نلسون ماندلا در آفریقا خیابانهای شناخته شدهای هستند و تغییر نام خیابانهای نشاندار برای آدرس دادن راحت، مشکل ایجاد میکند. به نظر من این اسامی قدیمی را حفظ کنیم.
در موافقت با این تغییر نام نیز حجت نظری تأکید کرد: دلایل تغییر نام در جلسه قبل ذکر شده و بهتر است از این بحث عبور کنیم و به این نام رأی مثبت بدهیم بنابراین، ردیف 11 نیز به رأی گذاشته شد و با 13 رای موافق به تصویب رسید.
با توجه به تصویب اعضای شورای شهر، از این پس خیابان نیایش در محدوده خیابان آزادی واقع در منطقه ۲ شهرداری تهران به نام ابوالقاسم سرحدیزاده، خیابان فتح در محدوده خیابان کلاهدوز واقع در منطقه ۳ شهرداری تهران بنام طاهره صفارزاده، خیابان شقایق در محدوده خیابان کلاهدوز واقع در منطقه ۳ شهرداری تهران بنام خسرو احتشامی، کوچه یکم در محدوده خیابان کلاهدوز بنام آزاد، خیابان دوم در محدوده خیابان کلاهدوز بنام شیون فومنی، خیابان نیلوفر در محدوده خیابان کلاهدوز خیابان شهید نعمتی به نام موید، خیابان گلچین در محدوده خیابان کلاهدوز به نام گلچین گیلانی، خیابان یاس در محدوده کلاهدوز به نام مظاهر مصفا، خیابان پوریا در محدوده کلاهدوز بنام ابوالحسن ورزی، خیابان پروانه در محدوده خیابان کلاهدوز به نام پرویز ناتل خانلری، خیابان فاطمی در محدوده خیابان کلاهدوز به نام پژمان بختیاری، خیابان امین در محدوده خیابان کلاهدوز به نام هادی رنجی تهرانی و خیابان گیتی در محدوده خیابان نلسون ماندلا واقع در منطقه ۳ شهرداری تهران بنام احمدرضا احمد نامیده خواهد شد.
انتهای پیام