کد خبر: 3939862
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵
گزارش ایکنا از نشست جشنواره تئاتر مقاومت

نیلی: مبلغ تفکر سردار سلیمانی هستیم/ متوجه فرهنگ مقاومت در کنار مدافعان سلامت بودیم

دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در نشست این جشنواره گفت: قرار است با برگزاری جایزه ویژه شهید سلیمانی، مبلغ تفکرات این سردار در هنر باشد.

به گزارش ایکنا، نشست خبری هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت امروز 18 آذر با حضور حمید نیلی، توحید معصومی و جواد تمدنی در سالن مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این جلسه تمدنی، مدیر روابط عمومی جشنواره اظهار کرد: برگزاری جشنواره این دوره با مشکلاتی فراوانی روبرو بود، زیرا شیوع بیماری کرونا ما را با محدودیت‌های فراوانی مواجه کرد، اما خوشبختانه با سیاست و راهکارهای که اندیشیده شد این اتفاق با فرمتی جدید برگزار خواهد شد.

در ادامه نیلی  دبیر جشنواره نیز با بیان اینکه حفظ و اشاعه فرهنگ مقاومت در اولویت سیاست‌های این رویداد است اظهار کرد: جشنواره تئاتر مقاومت از ابتدا با هدف اشاعه فرهنگ مقاومت برگزار شد، پس حفظ و بسط آن وظیفه همه دبیران جشنواره در دوره‌های مختلف است، اما امسال دنیا درگیر بیماری بود و همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داد. بسیاری از جشنواره‌های مهم دنیا تعطیل شد و تعدادی دیگر یا به صورت آنلاین یا محدود برگزار شدند. ما نیز با شکل گرفتن موج سوم کرونا مردد ماندیم آیا این جشنواره را برگزار کنیم یا آن را با تاخیر یک سال بعد اجرا کنیم؟ در نهایت تصمیم بر آن شد نمایش‌ها در حضور داوران ضبط شده تا در ادامه داوری شود، همچنین از طریق شبکه تیوال نسبت به اکران آنلاین آن اقدام کردیم.

نقش دانشجویان در تئاتر مقاومت

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در ادامه به نقش دانشجویان در برگزاری جشنواره اشاره کرد و گفت: هر چه از دوران دفاع مقدس دورتر شدیم هنرمان نیز از فرهنگ مقاومت فاصله گرفت و جای خالی آن به شدت احساس شد، اما جشنواره تئاتر مقاومت سعی کرد دچار این نخوت نشود و پویایی خود را حفظ کند. در این راستا از حضور دانشجویان به صورت ویژه در این جشنواره بهره برده‌ایم، چون معتقدم این قشر از جامعه به واسطه نگاه جدید و تازه‌شان می‌توانند اتفاقات تازه‌ای را در حوزه هنر رقم زنند.

نیلی با بیان اینکه استقبال از جشنواره خیره‌کننده بود، تاکید کرد: شیوع بیماری کرونا این تصور را برای ما به وجود آورده که جشنواره این دوره به لحاظ کمی افت خواهد داشت، اما وقتی فراخوان اعلام شد با حجم بسیار بالای از کار مواجه شدیم. این امر نشان می‌دهد هنر این سرزمین هیچگاه کارکرد خود را فراموش نمی‌کند. 

تجلیل از نصرالله قادری و کوروش زارعی

دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت درباره تجلیل‌هایی که در اختتامیه صورت خواهد گرفت تصریح کرد: نصرالله قادری و کوروش زارعی از هنرمندان متعهدی هستند که همیشه با کارهایشان تلاش می‌کنند هنر ارزشی را اعتلا بخشند. جای خالی آنها در این دوره احساس می‌شود اما در اختتامیه از آنها تجلیل خواهد شد.

نیلی با تاکید بر اینکه این جشنواره قرار بود در مشهد و شیراز نیز برگزار شود تاکید کرد: تصمیم داشتیم دو بخش از جشنواره را در مشهد و شیراز برگزار کنیم، اما متاسفانه شرایط کرونایی رسیدن به این خواسته را غیر ممکن کرد. محل جشنواره هفدهم در تماشاخانه سرو است برای همین از اهالی رسانه دعوت می‌کنم تا بیننده کارهای خوب این دوره باشند، البته این نکته را یاد‌آور می‌شوم که پروتکل‌های بهداشتی به صورت کامل رعایت خواهد شد.

نیلی در ادامه از همکاری مراکز صنعتی با جشنواره تشکر کرد و یاد‌آور شد: پیوند صنعت و هنر یکی از اهرم‌های است که موجب رونق هر دو بخش خواهد شد، ولی متاسفانه ما کمتر از آن بهره بردیم. در این دوره از جشنواره مس سرچشمه رفسنجان و همراه اول، یاری‌رسان تئاتر مقاومت هستند. امیدوارم این همکاری فتح بابی باشد تا بیشتر شاهد حضور بخش‌های صنعتی در هنر این سرزمین باشیم. لازم به ذکر است دو اثر برگزیده جشنواره به فستیوال‌های فجر و جشنواره دانشجویی معرفی می‌شوند، همچنین تلاش می‌کنیم آثار برگزیده اکران عمومی شود.

جایزه ویژه حاج قاسم

دبیر جشنواره اعلام کرد: سردار حاج قاسم سلیمانی در قلب تک‌تک ایرانی‌ها هست و هنر این سرزمین تا سال‌ها می‌تواند از او برای ساخت کارهای متعدد بهره ببرد. در این دوره از جشنواره جایزه ویژه‌ای در نظر گرفته شده که به فیلم‌های برگزیده آن جایزه داده خواهد شد. این اقدام کوچکترین قدمی است که در راه تبلیغ اندیشه‌های حاج قاسم می‌توان در عالم هنر برداشت.

در ادامه مراسم، توحید معصومی، دبیر اجرایی جشنواره نیز تاکید کرد: مسلماً پایداری هر رویداد هنری بدون همکاری رسانه امکان‌پذیر نیست، لذا ضروری می‌دانم از تلاش همه اهالی رسانه قدردانی به عمل آورم که ما را در برگزاری این دوره یاری رساندند. از سوم اردیبهشت فراخوان منتشر شد، اما تعداد آثاری که به ما رسید شگفت‌زده‌مان کرد، چون همانگونه که دبیر جشنواره گفت شیوع بیماری کرونا باعث شده بود تصور کنیم تعداد کارهای ارسالی نسبت به دوره قبل کاهش پیدا خواهد کرد.

1350 متقاضی حضور در جشنواره

وی اضافه کرد: 1350 نمایش در شش بخش خواهان حضور بودند. جالب است بدانید تنوع موضوعات یکی از امتیازات ویژه آثار ارسالی بود چون تنها هشت سال دفاع مقدس محور تولیدات نبود، بلکه نمایش‌های که فرهنگ مقاومت و مدافعان سلامت را مد نظر قرار داده بودند نیز در این رویداد حاضرند.

معصومی درباره کمک‌های جشنواره به گروهای نمایشی تصریح کرد: برای گروهای تمرینی کمک‌هایی را در نظر گرفتیم تا بتوانند تمرین‌های بهتری داشته باشند، آثاری که برای حضور در بخش مسابقه جشنواره انتخاب شدند کمک هزینه دیگری نیز دریافت خواهند کرد. درباره بودجه این فستیوال نیز باید بگویم برای برگزاری آن دو میلیارد تومان در نظر داریم.

در انتهای این مراسم از پوستر جشنواره سراسری تئاتر مقاومت رونمایی شد.

جشنواره تئاتر مقاومت در بخش‌های تئاتر صحنه‌ای، تئاتر دانشجویی و تئاتر کودک و نوجوان 25 آذر الی 2 دی برگزار خواهد شد. همچنین آیین اختتامیه دوم دی ماه در تالار وحدت اجرا می‌شود.

انتهای پیام
captcha