کد خبر: 3946189
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۲
در وبینار «شمیم» مطرح شد؛

روز کشف حجاب؛ صفحه‌ای سیاه در تاریخ ایران

قائم مقام امور زنان سازمان صدا‌وسیما با اشاره به وقایع تاریخی 17 دی، گفت: 17 دی، روز کشف حجاب نبود، بلکه روز منع حجاب و یک صفحه سیاه در تاریخ بود.

روز کشف حجاب؛ صفحه‌ای سیاه در تاریخ ایرانبه گزارش ایکنا، وبینار آموزشی عفاف و حجاب «شمیم» صبح امروز، 17 دی‌ماه با سخنرانی آیت‌الله عباسعلی اختری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی عاشورا، لاله افتخاری، عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شاهد و فاطمه آلیا، قائم مقام امور زنان سازمان صدا‌وسیما ویژه کارشناسان و نمایندگان حوزه عفاف و حجاب در فرهنگسرای سرو برگزار ‌شد.

در ابتدای این نشست، آیت‌الله عباسعلی اختری ضمن تسلیت ایام فاطمیه‌(س) و رحلت آیت‌الله مصباح یزدی، اظهار کرد: علامه مصباح به‌عنوان فیلسوف، عالم بزرگ و مبارز خستگی‌ناپذیر از نخستین ایام انقلاب اسلامی همراه با امام و انقلابیون بود و در این راه دچار تبعید و شکنجه و زندان شد. در دوران بسیار تلخ دو دهه گذشته که به آرمان‌های انقلاب و مقدسات اسلام اهانت شد و به ولایت انتقاد کردند، ایشان تنها کسی بود که با سخنرانی‌های مستدل و برنامه‌ریزی‌های دقیق به دفاع از حریم ولایت و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اهتمام ورزید و قدرتمندانه با همه توطئه‌ها و خیانت‌ها مقابله کرد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی عاشورا با بیان اینکه فقدان علامه مصباح خسارتی کاملا جبران‌ناپذیر و رخنه‌ای در اسلام است، گفت: در گفت‌وگوها و مناظرات با گروه‌های منحرف، بیان قوی ایشان کاملا آشکار بود.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار کرد: امروز به عنوان روز کشف حجاب است؛ مسئله‌ای که نقشه انگلیس استعمارگر برای رخنه در میان مسلمانان بود که در این راه توطئه‌هایی را طراحی کردند. مبارزه با عالمان دینی از دیگر عوامل جنایات این کشور بود تا جایگاه روحانیت در جامعه تضعیف شود اما حوزه‌های علمیه قم، نجف، مشهد و دیگر حوزه‌ها در مقابل این حرکت انگلیس جنایتکار ایستادگی کردند.

وی همچنین 17 دی را جنایتی در تضعیف سبک زندگی ایرانی اسلامی دانست که پوشش اسلامی را نشانه قرار داد، گفت: ضربه‌ای که اقدامات رضاخان به اسلام زد در زمان دیگر شاهان اتفاق نیفتاد به خصوص در مورد شعائر اسلامی ضربات سنگینی این جنایتکار وارد کرد که قابل گذشت نیست و از جمله آن می‌توان به اجرای قانون کشف حجاب در 17 دی‌ماه سال 1314 اشاره کرد و یا جنایتی که در مسجد گوهرشاد انجام شد.

آیت‌الله اختری ادامه داد: امروز دشمنان در تلاش هستند به اسم آزادی، عرصه را بر یک دانشجوی باحجاب در محیط دانشگاه تنگ کند؛ امروز آنچه بر عهده کسانی که دغدغه حجاب دارند و دلسوز جامعه مسلمان هستند این است که با هم متحد شوند و با استفاده از راه‌های پسندیده به ویژه در فضای مجازی در راستای صیانت از انقلاب و گسترش حجاب از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.

در ادامه مراسم لاله افتخاری، استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به شیوه برنامه‌ریزی مؤثر در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب پرداخت و اظهار کرد: ما باید تعریف مستقل از عفاف و حجاب و تبیین نسبت این دو با یکدیگر داشته باشیم؛ آسیب‌شناسی‌هایی که صورت گرفته باید مطرح و بررسی شوند و برای اینکه به نتیجه برسند باید یک نهاد مستقل، فراقوه و به دور از تصدی‌گری‌ها داشته باشیم که توسط هیئت اندیشه‌ورز نظارت و پایش شود و بودجه آن هم تأمین شود.

وی افزود: باید ظرفیت‌ها راشناسایی کنیم و همین نشست امروز نشان‌دهنده ظرفیت‌هایی است که در فرهنگ گذشته ما هم وجود دارد و به دو دسته تقسیم می‌شود، اول ظرفیت‌های مردمی از جمله هنرمندان و تشکل‌های مردمی و حتی تأسیس برخی نهادهای مردم‌نهاد را باید تشویق و تقسیم کار کنیم و بخش دوم، دولتی و حاکمیتی است که قوای سه گانه وظیفه دارند؛ در این حوزه از جمله نهادهای عمومی ورود داشته باشند و دیگر اینکه به هرحال تشکیل ساختاری متشکل از نمایندگان سه قوه است که مصوباتش لازم‌الاجرا باشد و مسئولان جدا از مردم تصمیم نگیرند و تولید محتوا در دانشگاه‌ها داشته و نیروهایی را در این زمینه تربیت کنیم.

ضرورت بررسی قوانین موجود، تشکیل شبکه مردمی آموزش و ترویج عفاف و حجاب، رصد فعالیت‌های دشمن در زمینه نفوذ و تبلیغ بی‌حجابی، تبلیغ حجاب در نهادهای فرهنگی و فرهنگسراها و بیان شبهات، تأمین نیازهای مخاطبان از جمله چادر و دیگر موارد، تأمین اسباب‌بازی‌ها و کتاب‌های داستان برای آموزش عفاف و حجاب به کودکان از پیشنهادات افتخاری برای ترویج عملی حجاب بود.

همچنین در این مراسم علی غلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و پژوهشگر و نویسنده که چندین عنوان کتاب در حوزه عفاف و حجاب تألیف کرده است، به‌صورت آنلاین به بیان نکاتی درباره حجاب پرداخت.

فاطمه آلیا، قائم مقام امور زنان سازمان صدا‌وسیما در ادامه طی سخنانی با اشاره به وقایع تاریخی 17 دی، گفت: 17 دی، روز کشف حجاب نبود، بلکه روز منع حجاب و یک صفحه سیاه در تاریخ بود. بهائی‌ها از سال‌ها قبل این کار را شروع کرده بودند و زمینه‌سازی و اجرای آن در دوره پهلوی اول از 1307 شروع شد که هجمه به شخصیت زنان بود. رضاخان با یک سفر خارجی به ترکیه با اجرای قانون کشف حجاب این صفحه سیاه را بر تاریخ ما گذاشت.

در ادامه از  دو کتاب «مسئله حجاب در جمهوری اسلامی ایران» و «مسئله حجاب در غرب» از آثار علی غلامی رونمایی و نشان «صدف» به عنوان نشان کلیه محصولات و تولیدات عفاف و حجاب که در سطح کشور تولید و عرضه می‌شوند، رونمایی شد.

ناهید ارنجی
انتهای پیام
captcha