تعجیل در رفع محدودیت‌ها نکنیم
کد خبر: 3948962
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۱
تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد:

تعجیل در رفع محدودیت‌ها نکنیم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: نباید در رفع محدودیت‌ها تعجیل کنیم و بازگشایی‌ها باید پلکانی باشد، احتمالاً در جلسه آینده ستاد ملی کرونا برای شهرستان‌های زرد و آبی، محدودیت‌های جدید وضع شود.

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌و‌بختیاری، مجید شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اول بهمن‌ماه در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه در آبان‌ماه سال‌جاری شرایط فاجعه‌باری را از نظر شیوع بیماری کرونا در استان پشت سر گذاشتیم، اظهار کرد: ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در این ایام تکمیل شده بود و موارد بستری و فوتی ناشی از کرونا به‌شدت در حال افزایش بود، اما خوشبختانه از ابتدای آذرماه با اعمال محدودیت‌ها، شیوع بیماری در استان یک سیر نزولی به خود گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به کاهش موارد سرپایی، بستری، بدحال و فوتی ناشی از کرونا در چهارمحال و بختیاری، گفت: خوشبختانه در حال حاضر روند شیوع ویروس کرونا در استان به یک ثبات نسبی رسیده است، متأسفانه در دو هفته گذشته شاهد افزایش موارد بستری و سرپایی در شهرستان لردگان به‌علت رعایت نکردن فاصله اجتماعی و چند تجمع بودیم؛ نگرانی عمده کادر درمان در آینده رعایت نکردن فاصله اجتماعی است.

وی افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری حدود ۶۳ هزار و ۵۴۶ مورد نمونه‌گیری از افراد مشکوک و مبتلا به کرونا انجام شده است، از این تعداد، پاسخ تست ۲۲ هزار و ۹۷۵ بیمار مثبت اعلام شد و تا امروز ۷۳۵ نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند.

شیرانی با بیان اینکه در گذشته در رفع محدودیت‌ها و بازگشایی تعجیل صورت گرفت، یادآور شد: بازگشایی‌ها باید پلکانی انجام شود؛ نباید تمامی محدودیت‌ها برداشته شود، احتمالاً در جلسه آینده ستاد ملی کرونا برای شهرستان‌های زرد و آبی محدودیت‌های جدید وضع شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تأکید کرد: در صورت ابلاغ محدودیت‌های جدید از سوی ستاد ملی کرونا، باید این محدودیت‌ها با جدیت در چهارمحال و بختیاری اجرا شود تا شاهد خیز دوباره آمار ابتلا به بیماری کرونا نباشیم.

وی با اشاره به اینکه نگرانی عمده دانشگاه علوم پزشکی در ماه‌های آینده برگزاری مراسمات ختم، عروسی و اجتماعات سیاسی است، توضیح داد: باید تا پایان اسفندماه برگزاری این تجمعات را به تعویق بیندازیم و فاصله اجتماعی را در کنار رعایت سایر پروتکل‌های بهداشتی مدنظر قرار دهیم.

شیرانی در پایان گفت: در حال حاضر شهرستان‌های کوهرنگ، سامان، بن و خان‌میرزا در وضعیت آبی و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت زرد قرار دارند.

در ادامه سید راشد جزایری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص اجرای طرح شهید سلیمانی در مدیریت بیماری کرونا به‌صورت محله و خانواده‌محور، اظهار کرد: در این طرح ۴۵۴ تیم با ۱۷۳۳ عضو در حال ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا هستند و در امر پیشگیری و مبارزه از این ویروس نیز فعالیت دارند.

وی افزود: از ابتدای آذرماه و هم‌زمان با اجرای طرح شهید سلیمانی در چهارمحال و بختیاری از سوی تیم رهگیری ۹۷۶۷ نفر که در معرض ابتلا به ویروس کرونا بودند، مورد رهگیری قرار گرفتند که از این تعداد از ۱۱۳۵ فرد مشکوک تست PCR و از ۳۹۶۱ نفر تست سریع انجام شد و ۲۲۲ نفر نیز جهت ارائه خدمات درمانی به مراکز منتخب سلامت ارجاع داده شدند.

جزایری در خصوص عملکرد تیم مراقبتی در اجرای طرح شهید سلیمانی در چهارمحال و بختیاری، گفت: این تیم‌ها از ۲۰۴۵ سالمند و فرد دارای بیماری زمینه‌ای مبتلا  به کرونا که توان مراقبت از خود را نداشتند، مراقبت به‌عمل آوردند و ۶۰ نفر را به بیمارستان ارجاع دادند، بیش‌ترین تیم‌های مراقبتی در شهرستان کوهرنگ به‌کارگیری شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: تیم‌های نظارتی در طرح شهید سلیمانی به‌طور مشترک ۵۰۳۸ بازدید انجام دادند و در مجموع ۲۹۴۰ اخطاریه توسط بازرسان سلامت، هلال‌احمر، بسیج و بخش خصوصی برای متخلفان صادر و ۳۸۵ واحد متخلف نیز پلمب شد.

وی بیان کرد: همچنین از ابتدای آذرماه در قالب طرح شهید سلمیانی ۵۰۵۴ خانواده آسیب‌دیده از کرونا مورد حمایت تیم‌های حمایتی قرار گرفتند و بسته حمایتی مصوب را دریافت کردند.

جزایری با اشاره به کاهش موارد سرپایی، بستری و فوتی ناشی از کرونا هم‌زمان با اجرای طرح شهید سلیمانی در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: با اجرای این طرح با کاهش ۷۷ درصدی موارد بستری، ۷۶.۴ درصدی موارد مرگ و میر و ۸۵ درصدی قطع زنجیره ویروس کرونا مواجه بودیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به وضعیت روستای افسرآباد در شهرستان اردل در بحث شیوع کرونا، یادآور شد: رانش زمین و برگزاری یک مراسم عروسی در این روستا موجب شد اولین مورد ابتلا پس از ۱۰ ماه گزارش شود، بلافاصله ۱۰۶ تست کرونا در پنج روز در این روستا انجام شد که جواب تست ۳۹ بیمار مثبت اعلام شد و این روستا به‌مدت دو هفته در قرنطینه کامل برای قطع زنجیره ویروس قرار گرفت.

وی در خصوص فعالیت‌ تالارهای پذیرایی، توضیح داد: تالارهای پذیرایی می‌توانند با ظرفیت یک سوم و از ساعت ۱۸ تا ۲۰ شب فعال باشند، همچنین رستوران‌ها نیز با ظرفیت یک چهارم می‌توانند اقدام به پذیرش مشتری کنند.

جزایری در پایان گفت: برای رصد و پیگیری افراد مبتلا به کرونا که قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند، نیازمند دسترسی به سامانه مرتبط برای کنترل از طریق تلفن همراه هستیم.

انتهای پیام
captcha