کد خبر: 3983786
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
پیشخوان نشریات/ دوماهنامه خلق منتشر شد

توصیه‌های کاربردی برای انس بیشتر با قرآن

دوماهنامه تربیتی اخلاقی «خلق» به همت مؤسسه فرهنگی دارالهدی منتشر شد.

توصیه‌های کاربردی برای انس بیشتر با قرآنبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ دوماهنامه تربیتی اخلاقی «خلق» در هشتادودومین شماره خود به عناوینی مانند آفت راه، محو دلدار، قله‌نشینان معرفت، آفتاب پنهانی، چشمه زلال، امتحان قبل از ظهور، راز سید سکوت، در محضر الله، نشاط قرآنی و طلوع خورشید اختصاص دارد.

در صفحه کلام راهبر، چند توصیه کاربردی برای انس بیشتر با قرآن در کلام رهبر معظم انقلاب آمده است که عبارتست از؛ نوجوانان را با متن و ترجمه قرآن آشنا کنید، حفظ قرآن از دبستان آغاز شود، به محض فراغت از کار قرآن بخوانید، یک نسخه قرآن در جیب بغلتان باشد، قهرمانان قرآنی را احترام کنید، برای قاریان قرآن منبر بگذاریم، حاجی‌ها در حج یک ختم قرآن انجام دهند و جوانان آیات عزت و توحید عملی را حفظ کنند.

در صفحه محو دلدار به عظمت و جایگاه قرآن در کلام آیت‌الله ناصری پرداخته شده است. قله‌نشینان معرفت نیز مروری بر سیره عملی آیت‌الله محمدتقی آملی داشته و در بخشی از آن آمده است: ایشان در مسجد مجد تهران علاوه بر امامت در جد توان از مردم دستگیری می‌کردند. آقای کاظم آملی پدر طب ریه ایران و فرزند آیت‌الله شیخ محمدتقی آملی فرموده است؛ پدرم در خدمت به مردم و اسلام و عبادت خدا کوشا بودند و من هیچ شکی در کارشان نداشتم. تلقی ایشان از مردم بر اساس قرآن بود. 

در صفحه مشق اخلاق نیز، رضا شاه‌منصوری به بررسی تأثیر تشریعی قرآن کریم در سلوک اخلاقی پرداخته است. در واقع قرآن کریم متقن‌ترین منبع دینی بوده، تمام معارف ناب مرتبط به حرکت صحیح بندگان در مسیر عبودیت و تعالی اخلاقی، در آن بیان شده است. به این دلیل برای شناخت صحیح از مسیر تعالی اخلاقی و چگونگی حرکت در آن باید به قرآن کریم تمسک جست.

انواع ارتباط با قرآن کریم و آثار آنها نیز در شاخه طوبی مورد بحث قرار گرفته است. از جمله این ارتباط‌ها می‌توان به حضور قرآن در منزل، همراه داشتن قرآن، نگاه کردن به قرآن، گوش دادن به آیات، تلاوت و حفظ قرآن، توسل به قرآن، تدبر در قرآن و عمل به قرآن اشاره کرد. در بخشی از متن می‌خوانیم: تدبر در قرآن کریم به معنای به کار گرفتن عقل و اندیشه در فهمیدن آیات الهی با هدایت‌های ائمه اطهار(ع) است و بدون توجه به رهنمودهای نورانی آن بزرگواران، انسان نمی‌تواند به حقایق و معانی باطنی و تأویلی قرآن کریم دست یابد.

در بخش دیگری از این نشریه، احسان صادقی به بررسی سیره عالمان در ارتباط با قرآن کریم پرداخته است. از جمله این عالمان آیت‌الله مرعشی نجفی است که با قرآن انس دائم داشتند و از هر فرصتی برای تلاوت قرآن مجید استفاده می‌کردند. چنانکه بر اثر این مداومت نیمی از قرآن را حفظ شده بودند. به ویژه سنت حسنه‌ای داشتند و آن تلاوت قرآن پیش از خواب شبانگاهی و پس از خواب بود.

یادآور می‌‌شود؛ دوماهنامه «خلق» با قیمت 20 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتهای پیام
captcha