کد خبر: 3993091
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۵
محمدحسن قوسیان مقدم:

آغاز فاز اجرایی نذر آب / آماده احداث بیمارستان صحرایی هستیم

دبیرکل جمعیت هلال احمر با اعلام این مطلب که تاکنون هیچ دارویی نبوده که مورد نیاز بیماران کرونایی باشد اما نتوانند وارد کنند، گفت: هر بیمارستانی اعلام نیاز کند در مجاورت آن، بیمارستان صحرایی احداث می‌کنیم.

آغاز فاز اجرایی نذر آب/ هر بیمارستان اعلام نیاز کند در کنارش بیمارستان صحرایی احداث می‌کنیم

محمدحسن قوسیان مقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر، در گفت‌وگو با ایکنا از آغاز فاز اجرایی طرح نذر آب 4 خبر داد و در تشریح اقدامات کنونی هلال احمر در مناطق بحرانی، گفت: اوایل تیرماه قرارگاه ما برای اجرای طرح نذر آب 4 در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد و از هفته جاری اقدامات عملیاتی آغاز شده است.

وی با اشاره به وضعیت وخیم استان سیستان و بلوچستان در زمینه کرونا، گفت: در این استان قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا را راه‌اندازی و 19 شهر را تحت پوشش قرار دادیم و اکنون دو هفته است که سیستان و بلوچستان تنها استانی است که در وضعیت زرد و نارنجی کرونایی قرار دارد.

قوسیان‌مقدم اعلام کرد: به همه شهرهای این استان از طرف خیران ماسک، اکسیژن‌ساز و کپسول اکسیژن ارسال شد و با توجه به بهبود وضعیت از هفته جاری طرح نذر آب را اجرایی و تا آخر شهریور ماه هشت شهری که تنش آبی بیشتری داشتند را در سه حوزه مقابله با کرونا، کاهش تنش آبی و ارائه بسته‌های معیشتی تحت پوشش قرار می‌دهیم.

وی تصریح کرد: هلال احمر و نیروهای نظامی در حال انتقال منبع‌های بزرگ آب و لوله‌کشی به مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان برای رفع تنش آبی هستند.

دبیرکل جمعیت هلال در پاسخ به این سؤال که این جمعیت در حوزه تأمین دارو برای بیماران کرونایی چه مسئولیتی دارد؟ گفت: مسئولیت کلی تأمین دارو در کشور بر عهده سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: قسمتی از نیازها از سوی شرکت‌های داروسازی داخلی تأمین می‌شود و اگر دارویی در داخل تولید نشود، سازمان غذا و دارو اعلام کمبود می‌کند. در چنین شرایطی هلال احمر و بخش خصوصی به این مسئله ورود و داروهای مورد نیاز را وارد می‌کنند. هلال احمر پس از وارد کردن داروها نیز کل داروها را به وزارت بهداشت تحویل می‌دهد و وزارت بهداشت سهمیه‌ای که برای توزیع در داروخانه‌‌های هلال احمر در نظر گرفته است را به ما می‌دهد.

داروهای هلال احمر به بازار آزاد راه پیدا نمی‌کند

قوسیان‌مقدم اضافه کرد: از آنجایی که سیستم ما همچون بخش خصوصی نیست(اگرچه غیر دولتی هستیم) و به دنبال انتفاع و سودآوری نیستیم، داروهایی که در اختیار ماست فقط در داروخانه‌های هلال عرضه می‌شود و به بازار آزاد راه پیدا نمی‌کند. البته در صورتی که دارویی در داخل ایران تولید شود اما به دلیل نیاز بالا در کشور دچار کمبود شویم هم اجازه واردات آن دارو به ما داده می‌شود تا نیاز کشور را تأمین کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چند قلم از داروهای کرونایی از طریق هلال احمر به کشور وارد شده است، گفت: در راستای سیاست‌های اعلامی سازمان غذا و دارو و پس از تشکیل کارگروه تخصصی واردات و تأمیت واکسن کرونا، تلاش و رایزنی برای واردات واکسن مورد نیاز جامعه در دستور کار سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر قرار گرفت و تاکنون 16 پارت به مقدار 17 میلیون و 80 هزار دز وار کشور شده است.

داروهای کرونایی وارداتی توسط هلال احمر

دبیرکل جمعیت هلال افزود: اقلام وارداتی داروی شركت بازرگانی سها كيش وابسته به سـازمان تـداركات پزشـكی نیز شامل: ریباویرین؛ یک میلیون عدد، اسلتامیویر؛ یک میلیون عدد، لوپیناویر؛ 575 هزار عدد، IVIG 56 هزار و 617 عدد، اکتمرا، اسلتامیویر، تب سنج اهدایی، ماسک اهدایی و واکسن کرونا بوده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا دارویی بوه که هلال احمر نتوانسته باشد آن را وارد کند، گفت: خیر؛ اگرچه ممکن است هر کدام از این داروها بعد از چند ماه جای خود را به دارویی دیگر داده باشند اما مورد نیاز مردم و جزو پروتکل‌های درمان وزارت بهداشت بوده است. از این رو تمام اقلام دارویی مورد استفاده در کرونا با توجه به اعلام نیاز سازمان غذا و دارو از سوی شرکت بازرگانی سها کیش، وابسته به این سازمان تأمین و در داروخانه‌های هلال احمر توزیع شده است و از این نظر داروخانه‌های هلال احمر بیشترین همکاری را با وزارت بهداشت داشته‌اند.

قوسیان‌مقدم در پایان اظهار کرد: در حال حاضر 113 مرکز واکسیناسیون و هفت بیمارستان صحرایی در کنار بیمارستان‌های بیماران کرونایی در حال فعالیت هستند. قرنطینه مرزها نیز کماکان در حال انجام است و بحث نذر آب هم ادامه دارد. طرح شهید سلیمانی را نیز دنبال می‌کنیم. هر بیمارستانی نیز به ما اعلام نیاز کند در مجاورت آن، بیمارستان صحرایی احداث خواهیم‌ کرد.

انتهای پیام
captcha