بیان تمام محتوای مورد نیاز بشریت در نیم‌روز عاشورا
کد خبر: 4002241
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
حجت‌الاسلام امرودی اظهار کرد:

بیان تمام محتوای مورد نیاز بشریت در نیم‌روز عاشورا

رئیس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران در آئین تجلیل از پیرغلامان و مفاخر حسینی در برنامه «پرده عشاق» گفت: اباعبدالله الحسین(ع) در این نیم‌روز عاشورا، تمام محتوای مورد نیاز بشریت را بیان می‌کند. شجاعت، اخلاق، خانواده، مال حلال، جهاد، شهادت، جوانمردی، حیا، حجاب همه محتواست. نکته دیگر، شیوه است.

«پرده عشاق»؛ تکریم افرادی که ابتدا به ساخت و تزکیه نفس خود پرداختندبه گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، آئین تجلیل از پیرغلامان و مفاخر حسینی در برنامه «پرده عشاق» شامگاه گذشته، 11 مهرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین میثم امرودی؛ رئیس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، سیدعلیرضا فاطمیان‌پور؛ معاون فرهنگی سازمان فرهنگی، هنری و جمعی از مدیران این سازمان و هنرمندان در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، علی‌اصغر خسروی، مدیر فرهنگی، هنری منطقه ۱۶ و رئیس فرهنگسرای بهمن ضمن خیر مقدم به حضار در مراسم، گفت: از همه پیرغلامان، ذاکران، عاشقان و همه کسانی که به هر شیوه‌ای در راه امام حسین(ع) قدم گذاشتند، تشکر می‌کنم که منت گذاشتند و امروز در مراسم «پرده عشاق» حضور پیدا کردند. امروز و در این مجلس اساتیدی حضور دارند که از دوران نوجوانی من در این مکان برنامه اجرا می‌کردند.

وی افزود: این برنامه و سایر برنامه‌های هیئتی و حسینی بزرگترین افتخار برای بنده هستند. امیدوارم در ادامه مسیرم در زندگی بهترین مدال نوکری که نوکری برای نوکر‌های امام حسین(ع) است، ارزانی من و خانواده‌ام شود.

خسروی در پایان از حجت‌الاسلام میثم امرودی و همه معاونان و مدیران سازمان فرهنگی، هنری برای حمایت و همکاری در برگزاری برنامه «پرده عشاق» تشکر کرد.

در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام امرودی، رئیس سازمان فرهنگی، هنری نیز ضمن خیر مقدم به همه میهمانان مراسم به ویژه اساتید و خادمان امام حسین(ع)، گفت: از همه کسانی که زحمت کشیدند و این برنامه را با شرایط سخت موجود و رعایت پروتکل‌ها برگزار کردند، تشکر می‌کنم.

وی افزود: حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر کتابی دارد به نام «تبلیغ در اسلام» که در این کتاب به چهار مورد برای مؤثر شدن کارها اشاره می‌کند. یکی از این موارد، خود شنونده است. صاحبان قلم، صدا، مرثیه‌خوان‌ها، مداحان و شاعران یک بخش از ماجرا هستند. افراد زمانی تأثیر می‌پذیرند که خود بخواهند و تا کسی خودش نخواهد، مثل فردی می‌ماند که کر و لال است و علاقه‌ای به شنیدن ندارد. اما این حضرت اباعبدالله ‌الحسین(ع) است که گوش‌ها را می‌کشد و این مسئله نعمت بزرگی برای ماست. همین که برای امام حسین(ع) چراغی روشن می‌شود، گوش‌ها به سمت شما باز می‌شود.

امرودی در ادامه بیان کرد: نکته بعدی دقت به محتواست. اشعاری که می‌خوانیم، سخنی که می‌گوییم، روضه‌ای که بیان می‌کنیم، کلماتی که انتخاب می‌کنیم، همه روی محتوا و تأثیر آن اثرگذار است. اباعبدالله الحسین(ع) در این نیم‌روز عاشورا، تمام محتوای مورد نیاز بشریت را بیان می‌کند. شجاعت، اخلاق، خانواده، مال حلال، جهاد، شهادت، جوانمردی، حیا، حجاب همه محتواست. نکته دیگر، شیوه است. سبکی که شما برای اجرای کار استفاده می‌کنید، شیوه‌ای است که در تأثیرگذاری بسیار مهم است.

وی گفت: اما از همه این‌ها مهمتر خود خطاط، خود تعزیه‌خوان، خود شاعر و خود مداح است. چهارمین عامل این است که پرده عشاق در حقیقت می‌خواهد اتفاقی که در ملکوت می‌افتد را در زمین و با تجلیل از خطاط، نویسنده، نقاش، مداح و... که ابتدا به تزکیه خودش پرداخته است، نمایش دهد. گفته‌اند که اولین قدم در تأثیر‌گذاری اخلاص خود است. پرده عشاق یعنی تشویق جامعه برای تکریم کسانی که ابتدا به ساخت و تزکیه نفس خود پرداختند. 

«پرده عشاق»؛ تکریم افرادی که ابتدا به ساخت و تزکیه نفس خود پرداختند

امرودی گفت: نکته بعدی که باید به آن توجه کرد، اذنی است که صدا و قلم شما را شفابخش می‌کند. خدا اذن داده است تا صدا، سخن و قلم شما اثربخش باشد. پرده عشاق یعنی تجلیل از گلو، حلقوم، قلم، نفس و تجلیل از این قدمی که ارزش آن را امام حسین(ع) داده است.

حجت‌الاسلام امرودی در پایان گفت: مرحوم حاج حسن حبیب بیش از ۵۰۰ مسجد و مدرسه و یتیم‌خانه ساختند و ایشان طرح کفالت‌الایتام و شهدای لبنان را دادند. ایشان فرمودند خدمت حضرت امام(ره) رفتیم و باید انجام وظیفه‌ای می‌کردیم. موقع بیرون آمدن منتطر بودیم امام بگویند دست شما درد نکند، اما امام(ره) فرمودند: «اسلام از شما تشکر می‌کند». پرده عشاق نیز مصداق همین جمله امام(ره) است. ان‌شاالله خداوند در عرش، در ملکوت، جایی که در ملک قابل نگارش نیست، همه شما را با اهل بیت عصمت و طهارت(ع) محشور کند.

در پایان مراسم، حجت‌الاسلام محمدحسن اختری، مدیرعامل بنیاد عاشورا ضمن تشکر و قدردانی از تمام کسانی که برای برگزاری این مراسم زحمت کشیده‌اند، گفت: روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که در همه کتاب‌های اهل سنت نیز وجود دارد. پیامبر فرموده‌اند: «خداوند دوست دارد کسی که حسین(ع) را دوست داشته باشد»، لذا خداوند همه شما را دوست دارد. بنده خودم را خدمتگزار خدمتگزاران پیروان اهل بیت(ع) می‌دانم و به شکرانه الهی در این مسیر حرکت کرده‌ام و بنیاد ملی عاشورا را راه‌اندازی کرده‌ایم. درخواست من این است که هرکدام از شما در هر بخشی که می‌توانید حمایت و پشتیبانی کنید. هدف این بنیاد فعالیت برای غیرمسلمانان است تا نهضت حسین(ع) را با روش‌های مختلف مثل تعزیه، شعر، سرود و... معرفی کنیم.

در انتهای مراسم از حجت‌الاسلام محمد اکبر‌پور اهری، داوود علیزاده، محسن طاهری، محسن آخوندزاده، حسین اسرافیلی، مهدی امین فروغی، جلیل فرجاد، ابوالحسن میرزاعلی، داوود فتحعلی‌بیگی، علاءالدین قاسمی و مریم سقلاطونی، تجلیل و لوح تقدیر و تندیس ویژه «پرده عشاق» به آن‌ها تقدیم شد. همچنین، از خانواده پیرغلام مرحوم حجت‌الله کسری و شهید علی لندی تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha