رمان «هادی» روایتی از نگاه دشمنان امام هادی(ع)
کد خبر: 4010942
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷

رمان «هادی» روایتی از نگاه دشمنان امام هادی(ع)

مؤلف کتاب «هادی» از سری آثار رسیده به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره سال رضوی گفت: در تألیف رمان خود از زاویه دید مخالفان و دشمنان امام هادی(ع) به این موضوع پرداختم.

رمان «هادی» به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از گنجینه رضوی، محمدرضا هوری با بیان اینکه کتاب «هادی» حاصل سه سال مطالعه و پژوهش و اولین اثر او است، اظهر کرد: دلیل تألیف رمان «هادی»، کمبود آثار ادبیاتی و داستانی در خصوص زندگی و شخصیت امام هادی(ع) بود.

مؤلف کتاب «هادی» با اشاره به خط قرمزهای موجود در ادبیات آئینی تصریح کرد: تصمیم گرفتم در تألیف رمان خود از زاویه دید مخالفان و دشمنان امام هادی(ع) به این موضوع بپردازم. همچنین به‌صورت فشرده، تاریخ صدر اسلام نیز در این کتاب معرفی شده است.

وی با بیان اینکه کتاب «هادی» بر اساس ادبیات داستانی به رشته تحریر درآمده است، افزود: در تألیف این کتاب از قوه تخیل هم بهره گرفته شده است که تطابق آن با واقعیت، لازمه رجوع به منابع و مراجع است، اما متأسفانه به دلیل کمبود منابع با موضوع امام هادی(ع) در توصیف برخی فضاها و شخصیت‌پردازی با مشکل مواجه شدم، اما با این وجود تمامی خط قرمزها رعایت شده است.

این مؤلف بیان کرد: مخاطب این کتاب نوجوانان و جوانان هستند و در آن از ابتدای تاریخ صدر اسلام تا زمان امام هادی(ع) پرداخته شده که خوشبختانه به‌عنوان اولین اثر پس از چاپ با استقبال زیادی روبه‌رو شد. برای نوشتن این کتاب از منابع معاصر نظیر «منتهی‌الآمال»، «سیره پیشوایان»، متون عربی و نرم افزار نور «السیره» بهره بردم.

هوری تصریح کرد: در رمان‌های تاریخی مراجعه به کتب تاریخی ملاک نیست، بلکه باید از آداب و رسوم و نوع پوشاک و تغذیه صحبت به میان آورد که در رمان «هادی» این موارد به وضوح مشهود است.

کتاب «هادی» زمینه را برای تولید یک سریال تلویزیونی تاریخی فراهم می‌کند

در ادامه، علیرضا مهرداد، نویسنده و از داوران سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی به نقد و بررسی این اثر پرداخت. وی تلطیف شدن مطالب کتاب «هادی» برای جذب مخاطب جوان و نوجوان را از نقاط مثبت این رمان ارزیابی کرد و گفت: رمان «هادی» به جهت جذابیت، یک جریان لغزنده و بدون توقف برای مخاطب تا انتهای داستان ایجاد می‌کند.

مهرداد با اشاره به محتوای بخشی از داستان «هادی»، آن را یک رمان عشق عفیفانه تعبیر کرد که پیام حجب و عفت را به خوبی به تصویر می‌کشد.

وی فضاسازی، شخصیت‌سازی و تزریق اتمسفر تاریخی و همچنین توصیف مطلوب اماکن، دارالعماره و برخی مکالمات را از دیگر نقاط مثبت این رمان برشمرد و بیان کرد: این کتاب می‌تواند زمینه را برای تولید یک سریال تلویزیونی تاریخی فراهم کند.

نویسنده و پژوهشگر برجسته کشورمان در بیان نقاط ضعف کتاب «هادی»، به دستکاری در متن احادیث و روایات اشاره کرد و افزود: نویسنده در حواشی می‌تواند از قدرت تخیل استفاده کند، اما در اصل واقعیت نباید دستکاری کرد. به عنوان مثال نویسنده می‌توانست از زیارت جامعه کبیره در تألیف این کتاب بهره برد.

کتاب «هادی» نتیجه پژوهش عمیق است

همچنین منیره هاشمی، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان، از دیگر کارشناس و نقاد این نشست بودکه درباره موفقیت یک اثر ادبی در جلب تعداد مخاطبان بیان کرد: نویسنده کتاب «هادی» ضمن رعایت خط قرمزها، به دلیل عدم استفاده از مطالب سنگین علاوه بر مخاطب خاص، مخاطب عام را نیز به خود جلب کرده است.

وی ابراز کرد: آثاری با موضوع ائمه اطهار(ع) به‌صورت رمان و داستان بسیار اندک است و لذا رمان هادی شروع موفقی در ورود به خلق آثاری از این دست برای نویسنده محسوب می‌شود.

هاشمی اضافه کرد: قطعاً نویسنده برای تألیف چنین کتابی مطالعات بسیاری داشته است، چرا که فضاسازی، شخصیت‌پردازی و پیشبرد داستان به نحو مطلوبی صورت گرفته که مستلزم پژوهش عمیق و فراوان است و امیدواریم شاهد آثار تولیدی بیشتری از این نوع داستان‌ها از سوی مؤلفان کشورمان باشیم.

در ادامه، دبیر علمی سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی ضمن تبیین اجمالی دوران زندگی امام هادی(ع) و حکومت متوکل عباسی اشاره کرد: محتوای کتاب «هادی» پرداختن به این دوران با بهره‌گیری از قوه تخیل است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مهدی باقری ضمن تقدیر از مؤلف کتاب «هادی» افزود: جشنواره، دو سال است که علاوه بر تمرکز به موضوع زندگی امام رضا(ع)، پرداختن به دوران زندگی ائمه ابن‌الرضا(ع) و موضوعات مرتبط با امام زمان(عج)را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

وی در بیان سیاست جشنواره تصریح کرد: آثار دریافتی پس از ارزیابی اولیه و اتخاذ تصمیماتی به ارزیابی نهایی ورود پیدا می‌کند. برخی کتاب‌ها علاوه بر ارزیابی به لحاظ ترویج سنت و فرهنگ کتاب‌خوانی و تشویق نویسنده، مورد نقد و بررسی نیز قرار می‌گیرند که البته سیاست جشنواره برگزاری جلسات نقد و بررسی برای کتب منتخب است.

دبیر علمی جشنواره بیان کرد: کتاب «هادی» شاید اولین کتابی باشد که در حوزه ادبیات، رمان و داستان در این دوره از جشنواره به دبیرخانه ارسال شده است.

علاقه‌مندان به شرکت در سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی می‌توانند با مراجعه به تارنمای این جشنواره به آدرس https://library.razavi.ir/ketabsal از فراخوان و جزئیات آن مطلع شوند.

انتهای پیام
captcha